aparare pe 180 al 1 c pen ..... ajutor !!!
aparare pe 180 al 1 c pen ..... ajutor !!!
Salut ! , am nevoie urgent de ajutorul vostru. Problema sta in felul urmator : un amic (pensionar militar 55 ani ) a fost dat in judecata in penal pentru fatul ca i-ar fi dat o palma (una singura :) ) unui minor . Acesta l-a actionat in instanta .... martori nu are cum sa aduca pt ca presupusa fapta s-a petrecut la domicilul pensionarului , iar singurii martori care au fost de fata sunt sotia proprietarului si mama minorului. Acesta (minorul) a telefonat la 112 si a solicitat interventia politiei care a sosit si i-a luat declaratii doar lui , fara sa intrebe si pe invinuit ce si cum s-a intamplat. Intrebarea mea este de obicei cum se solutioneaza asemenea spete de catre instanta , datorita faptului ca nu sunt martori iar minorul cere 100 milioane daune, nu are martori iar in certificatul medico legal nu cred sa aiba ingrijiri medicale mai mult de 2 - 3 zile . Cale de impacare pe cale amiabila nu este. Stiu ca e prevazut inchisoare sau amenda , problema e cum solutioneza de obicei instanta asemenea spete ?
In cazul "lovirea sau alte violente", subiect pasiv calificat poate fi doar un membru al familiei.Minoritatea victimei nu face fapta sa fie mai grava.
Daca se ajunge in instanta, fiind vb.de consecinte considerate usoare si daca faptuitorul n-a mai fost implicat in asemenea incidente ( cu un rol asemanator), cea mai probabila e amenda.Cu suspendare, daca sunt intrunite cond.In privinta daunelor, aici unii ar zice ca suma e exorbitanta, iar altii ar zice ca obrazul lor valoreaza mai mult...; altii ar considera ca nu e lovire, ci insulta.
Oricum, eu nu cred ca instanta va acorda ac. daune.
In astfel de cazuri, de regula, dupa ce incepe parada martorilor si orizontul mai mult sau mai putin indepartat al termenelor, partile se impaca.Dau un prognostic-intre 5 si 10 mil., prin sept.
Daca se ajunge in instanta, fiind vb.de consecinte considerate usoare si daca faptuitorul n-a mai fost implicat in asemenea incidente ( cu un rol asemanator), cea mai probabila e amenda.Cu suspendare, daca sunt intrunite cond.In privinta daunelor, aici unii ar zice ca suma e exorbitanta, iar altii ar zice ca obrazul lor valoreaza mai mult...; altii ar considera ca nu e lovire, ci insulta.
Oricum, eu nu cred ca instanta va acorda ac. daune.
In astfel de cazuri, de regula, dupa ce incepe parada martorilor si orizontul mai mult sau mai putin indepartat al termenelor, partile se impaca.Dau un prognostic-intre 5 si 10 mil., prin sept.
M-am referit la textul care incrimineaza lovirea.Am vrut sa spun ca art.180 al.1 se refera la lovirea unei persoane, minora sau majora, si fapta ar fi fost mai grava daca subiectul pasiv era un membru al familiei (si am "rotunjit-o stiintific" - sub. pasiv calificat).
Dar O.K.Am facut teoria chibritului si, uneori, a spune mai mult inseamna a spune mai putin.
Dar O.K.Am facut teoria chibritului si, uneori, a spune mai mult inseamna a spune mai putin.

Multumesc anticipat ... azi a avut infatisare la buftea si l-am insotit si am si ultimile date .... pustiul "lovit" nu s-a prezentat si nici nu se va mai prezenta la proces, la dosar nu a existat decat declaratia lui luata de politie si o adresa cu declinarea competentei catre trib ilfov , fara certificat medicolegal, martori etc ... doar cele 2 declaratii date politiei ... deci se pare ca va fi succes ... oricum multumesc , iar azi am afltat de la diversi avocati ca prodcentul de condamnare pt acest tip de infractiune de de max 10 %, restul renunta sau se impaca !
dap, la asta m-am referit, ca este copil si se considera ca poate fi afectat usor si pe un termen lung, cu urmari, etc (bineinteles, depinzand de act)...nicidecum la o agravanta.orange wrote:Aha. Dar cred ca Alcali se referea la altceva cand a spus ca e minor - in sensul ca e mai usor de dovedit ca a fost afectat, speculand varsta frageda...nu ca ar fi fost o agravanta a infractiunii de lovire.

Mda, si un avocat istet ar chema politistii ca martori, si astia o sa zica: da, inculpatul ne-a recunoscut ca l-a agresat pe minorfira wrote:situatia de fapt se stabileste in urma coroborarii probelor legal administrate.
nu-ti poti fundamenta hotarirea retinind cele declarate in fata politiei, ci numai in baza declaratiilor luate in mod nemijlocit, in fata instantei.