AJUTOR ! VA ROG SA-MI DATI UN SFAT URGENT

Discutii privind procedura civila
Post Reply
goghi

AJUTOR ! VA ROG SA-MI DATI UN SFAT URGENT

Post by goghi » 18 Jun 2006, 16:59

Detin impreuna cu sora mea un imobil mostenire de la parinti. Terenul este al statului cu drept de folosinta vesnica. Parintii mei sunt decedati de 15 ani, timp in care nu am facut partajul ,deoarece sora mea s-a opus permanent, fiind total dezinteresata de soarta casei( ea locuieste in alta localitate de 40 ani), eu am platit toate taxele si impozitele aferente. In 2004 am deschis actiune judecatoreasca pt. iesire din indiviziune. Am castigat casa, dar sora mea o doreste ea, desi pana acum nu s-a implicat cu nimic. A facut apel. Suntem spre finele judecatii si acum, vazand ca nu are nici o sansa nici in apel si dorind castiguri suplimentare, a cerut evaluarea pamantului si impartirea si a acestuia. ESTE POSIBIL SA SOLICITE ACEST FAPT ? Pamantul nu a fost trecut in proprietatea noastra pana acum, deoarece nu doream sa platesc impozite si pt. acesta. PT al evalua eu consider ca trebuie sa fie al tau si nu al statului. Iar presupunand ca a facut demersuri fara a ma consulta, de a trece pamantul, eu stiu ca la primarie dai o declaratie pe proprie raspundere ca nu face obiectul unui proces pe rol. Astept raspuns urgent. Va multumesc.

lawprofile

Post by lawprofile » 18 Jun 2006, 17:33

folosinta terenului revine celui care castiga casa.

goghi

Post by goghi » 19 Jun 2006, 20:47

POATE SOLITA EMITEREA ORDINULUI PREFECTULUI IN TIMPUL JUDECARII APELULUI ? ESTE LEGAL ?

lawprofile

Post by lawprofile » 20 Jun 2006, 10:39

Nu, fara tine nu poate.

dem

Post by dem » 20 Jun 2006, 20:02

Din descrierea problemei nu rezulta daca ati facut dezbaterea succesiunii si au fost stabilite cotele parti ideale care revin comostenitorilor. Daca nu s-a facut, aceasta problema se rezolva o data cu iesirea din indiviziune.
Probabil ca, in prima instanta, tu ai primit casa in natura, urmand sa ii platesti surorii tale o sulta, insa ea vrea casa in natura sau, cel putin, si contravaloarea cotei sale parti din dreptul de folosinta asupra terenului.
Pentru a te asigura ca, pe parcursul procesului, nu va face nici un fel de act, inclusiv cerere pentru emiterea Ordinului Prefectului, te sfatuiesc sa notezi procesul in cartea funciara (la sarcini).

Post Reply