La INM GRILA VA FI BAZA.
La INM GRILA VA FI BAZA.
Ptr. ce-i ce vor sa dea la INM.Se pare ca CSM a modificat in sedinta de ieri regulamentul de admitere;vor fi numai trei probe-un test grila(in sfarsit se pare ca au revenit la perioada stoica,cand am dat eu),un test de rationament logic si interviul.Ponderea-80%,10%,10%.
Asa ca ,dat fiind ca ramane grila va dau un sfat-adaptati-va modul de invatare(parcurgeti rapid materia si multe grile,spete,etc-invatati logic si schematic ,renuntati la memorare,integeti institutiile);m-a bucur ca in sfarsit INM renunta la perioada memoracilor(introdusa de stanoiu).
Fiti,atenti insa ,grilele nu vor fi usoare(in comparatie cu cele din anii trecuti,cand grila era mai mult o forma de triere)-va fi nota de baza.
Ptr. confirmare-verificati ordinea de zi a sedintei CSM de ieri.
Asa ca ,dat fiind ca ramane grila va dau un sfat-adaptati-va modul de invatare(parcurgeti rapid materia si multe grile,spete,etc-invatati logic si schematic ,renuntati la memorare,integeti institutiile);m-a bucur ca in sfarsit INM renunta la perioada memoracilor(introdusa de stanoiu).
Fiti,atenti insa ,grilele nu vor fi usoare(in comparatie cu cele din anii trecuti,cand grila era mai mult o forma de triere)-va fi nota de baza.
Re: La INM GRILA VA FI BAZA.
Imi pare extraordinar ce se aude. Nu am verificat sedinta CSM-ului de ieri dar astept sa aud confirmari serioase pentru acest subiect. In fapt e primul lucru foarte valoros pe care il citesc in ultima vreme. Cred ca grila e suficienta pentru a confirma stadiul si valoarea pregatirii concurentilor. Succes tuturor!
Daca e asa pe mine ma cam scot din joc. Eu am cons grila ca pe un test eliminatoriu, n-am citit deloc teorie si m-am concentrat mai mult pe jurisprudenta. :-x
Asta m-ar enerva destul de tare...intrucat consider ca ar intra intr-o proportie mult mai mare cei care tocesc si nu stiu sa faca o speta...caci sunt destui....
Eu sper sa fie numai un zvon...
P.S. Cum imi activez iconitele emotive? Scrie ca sunt activate dan nu functioneaza.
Asta m-ar enerva destul de tare...intrucat consider ca ar intra intr-o proportie mult mai mare cei care tocesc si nu stiu sa faca o speta...caci sunt destui....
Eu sper sa fie numai un zvon...
P.S. Cum imi activez iconitele emotive? Scrie ca sunt activate dan nu functioneaza.
" Plenul Consiliului Superior al Magistraturii, cu unanimitatea voturilor membrilor prezenti, urmare propunerilor formulate de catre Institutul National al Magistraturii, de catre Directia resurse umane si organizare, de catre Directia legislatie, documentare si contencios si de catre Ministerul Justitiei, a decis modificarea Regulamentului privind concursul de admitere si examenul de absolvire a Institutului National al Magistraturii, in sensul stabilirii urmatoarelor probe de concurs: grila care reprezinta 80% din nota, test de rationament logic care reprezinta 10% din nota si interviu care reprezinta 10% din nota. "
http://www.csm-just.ro/csm/linkuri/16_0 ... 801_ro.doc
http://www.csm-just.ro/csm/linkuri/16_0 ... 801_ro.doc
Si ca sa ma completez-caci zvonul asta ma face sa-mi piara cheful de plecat la mare-eu nu am dat asa o mare importanta grilelor lui Voineag, intrucat am considerat ca daca citesc materia cu atentie, incercand sa o inteleg cat mai bine, este suficient pt GRILA...Si sa se dea numai grila! Hm!
Eu am zis ca anul trecut examenul a fost bine conceput in linii mari-lasand deoparte nemultumirile mele legate de corectarea dupa contestatii-si ma refer la modul in care se verifica cunosintele candidatilor-atat TEORECTICE cat si PRACTICE
Eu am zis ca anul trecut examenul a fost bine conceput in linii mari-lasand deoparte nemultumirile mele legate de corectarea dupa contestatii-si ma refer la modul in care se verifica cunosintele candidatilor-atat TEORECTICE cat si PRACTICE
in cazul in care nu se mai schimba nimic, s-ar putea sa ex in ceea ce priveste ac exam, un aspect care, cel putin in ultimii ani, nu a ex : avand in vedere ca anul trecut (cand am dat si eu, si nu am trecut de grile) au luat grilele peste 400 de persoane, chiar daca anul aceste vor fi (si) mai grele, s-ar putea sa le treaca mai multi candidati decat posturi exista, caz in care ne luptam nu numai pt acel 8 de neatins, dar si pt loc...
cum ar fi sa iei 8,70 si tutusi sa nu intrii ?
concluzia ? - trebuie sa ne straduim (mult) mai mult in urmatoarele 2 luni...
cum ar fi sa iei 8,70 si tutusi sa nu intrii ?
concluzia ? - trebuie sa ne straduim (mult) mai mult in urmatoarele 2 luni...
Re: La INM GRILA VA FI BAZA.
ss wrote:Ptr. ce-i ce vor sa dea la INM.Se pare ca CSM a modificat in sedinta de ieri regulamentul de admitere;vor fi numai trei probe-un test grila(in sfarsit se pare ca au revenit la perioada stoica,cand am dat eu),un test de rationament logic si interviul.Ponderea-80%,10%,10%.

daca invatati bine si logic teoria (si legati instutiile de drept intre ele) nu veti avea probleme