Mitrache in Dr Penal 1999 : daca la dosar existau probe din care se putea deduce starea de recidiva a infractorului , iar instanta din eroare nu a retinut rediva , aceasta eroare va putea fi indreptata pe calea unui recurs extraordinar si nu pe calea prev in art 39 alin 6.
recurs extraordinar=rec in anulare?
daca da , cum mai poate fi indreptata eroarea? rec in anul nu mai exista.
descop ult a starii de recidiva
Am vazut un articol intr-o revista Dreptul, in care erau analizate si criticate, cateva hotarari prin care, instanta de executare, constatand existenta situatiei expuse de tine, modificase pedeapsa, in temeiul art. 449 Cod pr.pen.
Nu cred in prezent, mai exista vreo modaliate de a schimba pedeapsa aplicata, daca, din eroare, instanta nu a tinut cont de starea de recidiva.
Nu cred in prezent, mai exista vreo modaliate de a schimba pedeapsa aplicata, daca, din eroare, instanta nu a tinut cont de starea de recidiva.
Cand gasesc articolul, vi-l spun si voua.
Pe mine m-a convins ca nu se aplica art. 449 C. pr.pen. in situatia expusa de mirmidon.
Nu-mi amintesc exact ce scria dar ideea era ca o scapare (greseala grava, zic eu) a judecatorului dintr-un dosar in care s-a pronuntat o hotarare definitiva, nu poate fi acoperita cu ocazia punerii in executare a hotararii, pentru ca s-ar ajunge la incalcarea principiului autoritatii de lucru judecat.
Pe mine m-a convins ca nu se aplica art. 449 C. pr.pen. in situatia expusa de mirmidon.
Nu-mi amintesc exact ce scria dar ideea era ca o scapare (greseala grava, zic eu) a judecatorului dintr-un dosar in care s-a pronuntat o hotarare definitiva, nu poate fi acoperita cu ocazia punerii in executare a hotararii, pentru ca s-ar ajunge la incalcarea principiului autoritatii de lucru judecat.