Va rog un sfat

Discutii privind procedura civila
Post Reply
Danana

Va rog un sfat

Post by Danana » 12 Jun 2006, 15:06

S-a depus la Consiliul Judetean documentatia tehnica pentru emiterea unui aviz (asa prevede un act- "criteriu " - al Ministerului de Finanate).
Problema este ca a trecut un an de cand se asteapta acest aviz.
Ca sa dau Consiliul in judecata pe procedura contenciosului administrativ nu mai pot pt. ca am sarit din termene !
Credeti ca ii pot da in judecata pe procedura comuna , respectiv "obligatia de a face "?
Ce ma sfatuiti ? :floare:

robin_hood_2

Post by robin_hood_2 » 12 Jun 2006, 18:19

Daca mai ai nevoie de aviz si nu vrei sa pierzi prea mult timp, cred ca ar trebui sa mergi rapid pe fir, sa vezi unde, cum si de s-a impotmolit sau poate nici n-a demarat.Ideala ar fi o persoana "draguta" din interior, care poate si vrea sa te ajute.Aici, faci apel la conexiuni, farmec personal etc. :lol:
Poate e mai simplu si mai ieftin sa faci o noua cerere si sa te asiguri ca, de data asta, se rezolva.Depinde ce anume urmaresti, ce fel de aviz este, cine-l solicita si pt. ce (pf, pj, institutie publica), care sunt consecintele neobtinerii lui timp de un an, cum se poate justifica pasivitatea indelungata si pierderea termenelor etc.
Poti sa faci "valuri" si sa promiti reclamatii-asta functioneaza deseori mai eficient decat amenintarea cu justitia, cand e vb. de alesii locali.
Mai da-mi detalii :)

Danana

Post by Danana » 12 Jun 2006, 19:08

Avizul este necesar pt. obtinerea unui certificat de proprietate pe un teren, care urmeaza sa fie emis de Min. Transpoturilor. Asta este procedura: am nevoie de avizul Consiliului Judetean.
Adresa catre Consiliu si toata documentatia stufoasa a fost intocmita (5 exemplare) de serviciul tehnic de la noi.
eu acum am preluat problema.
Am sunat la Cons. si ma tot amana. Am facut, de amorul artei, notificare prin executor.
Dosarul s-a impotmolit pe la serviciu de cadastru al Cons.
_ societatea este regionala CFR . :floare:

LexLegis

Post by LexLegis » 12 Jun 2006, 19:21

Parerea mea este ca-i poti da in judecata pe procedura comuna- asa cum ai zis tu incalcarea obligatiei de a face, mai ales daca existe si eventuale prejudicii datorita acestei intarzieri.Oricum ar trebui sa vezi concret de ce si pe unde este impotmolit.Iar daca situatia aceasta a fost creata din vina functionarilor neglijenti, de rea- credinta etc ar trbui sa incerci eventuale reclamatii pe la conducere, sa vezi ce iese.Oricum daca sunt prejudicii mari pe care le poti dovedi parerea mea este sa ataci cu proces!Eu zic ca se poate.

Danana

Post by Danana » 12 Jun 2006, 19:49

Multumesc tare mult pentru sfaturi si pentru atentia pe care mi-ati acordat-o.
Chiar aveam nevoie de asa ceva. :floare: :floare: :floare:

Post Reply