Eu nu am... dar..?

Discutii privind procedura civila
Post Reply
Viceroy

Eu nu am... dar..?

Post by Viceroy » 08 Jun 2006, 22:06

Eu nu am pregatire in drept, poate de aceea nu pricep, sau poate totus nu e vorba de pregatire?
Citez dintr-un dosar de somatie de plata. (personaje: A - creditor, X debitor, SC Y SRL, mai pe scurt Y, societate la care X este administrator, aspciat unic, societate care este "alimentata" cu credit din buzunarul lui X, umplut de banii lui A)
Deci: SEDINTA PUBLICA DIN DATA DE .......
INCHEIERE

La ordine fiind judecarea cauzei civile de fata.
La apelul nominal facut in sedinta publica la ora ... au raspuns debitorii, lipsa fiind creditorul si debitoarea Y
Procedura completa
S-a expus referatul cauzei de catre grefierul de sedinta, dupa care
Creditorii depun la dosar intimpinare cu duplicat pentru comunicare.

Instanta
Pentru a da posibilitatea creditorului sa ia cunostinta de continutul intimpinarii,

dispune:

Se va comunica creditorului duplicat de pe intimpinare.
Se va cita Y.
Amana cauza etc.

SI ASTA INCA NU SE TERMINA AICI, CONTINUA CU:

Sed. Publ. din...........
ORDONANTA nr.............

La ordine fiind... (somatie de palata) etc...
La apelul nominal facut in sedinta publica la ora ..., a raspuns creditorul A Debitorul X, lipsa fiind debitoarea SC Y SRL.
etc....

Cam atat deocamdata...
Deci creditorul face somatie de plata, inainteaza intimpinare, se acorda termen ca sa ia cunostinta de intimpinare facuta de el, pentru cererea lui.... AM PROBLEME? Sau pur si simplu.. asta se cheama greseala de dactilografiere????

Si daca X, care este admin si asoc unic la soc Y, este prezent ca pers. fizica.. totusi, cum de lipseste soc Y?
Tot greseala de dactilografiere???
Sau "tara tuturor posibilitatiilor"?????
Ma apuc sa ma judec cu mine... si celalalt cind este prezent de fapt lipseste???
Sunt obosita.
Mai revin...
Multumesc pt rabdare daca ai citit pana aici :floare: :floare: :floare: :cafea: :cafea: :cafea:

Viceroy

Post by Viceroy » 08 Jun 2006, 22:15

Apropo... somatia de plata se judeca fara nicio problema... DAR:

Creditorul spune, am dat la data de zz.ll.aaaa credit, scadent in alta data(se specifica data concreta), in intimpinare, debitorul face mea culpa... intr-adevar, am luat bani de la creditor, doar ca sa pot imprumuta firma Y, si trebuia sa dau inapoi (stupoare) in data de zz.ll.aaaa.
Adica, acum am luat, si tot acum tb sa-ti dau inapoi... deci.. ma imprumut doar 23ore 59 min, 59 sec???????????????
Si nicio problema, se judeca, se da ordonanta... toate sunt pe roze, si nici macar nu se admite eslonarea.
Citeste cineva ce se scrie in fituicile inaintate spe judecare? OARE?

fara sa citez... si toate mi se intimpla mie... nu e gluma....
JUSTITIA unde este?

norocel

Post by norocel » 09 Jun 2006, 06:19

Viceroy wrote:Citeste cineva ce se scrie in fituicile inaintate spe judecare? OARE?
Iti spun sigur ca unii judecatori citesc tot ce se depune la dosar.
Nu cred ca are rost sa generalizezi.
X si SC "Y" SRL, sunt din punct de vedere juridic, persoane diferite, una persoana fizica si cealalta persoana juridica.
Daca X (persoana fizica) se prezinta ca reprezentatnt al SC "Y" SRL atunci este prezenta si societatea dar daca se prezinta numai ca persoana fizica, societatea trebuie citata.

"Creditorii depun intampinare"....aici da... :-D :-D :-D sau.... :-( :-( :-( ...sau ..... :-x :-x :-x

Viceroy

Post by Viceroy » 09 Jun 2006, 08:07

Apropo, citire si/sau necitire :grin: :grin: :grin:
Acum descopar ca in motivele actiunii de somatie de plata scrie:
In fapt ...(am dat a luat etc)..., suma NEFIIND NERAMBURSATA nici pana in prezent

Adica.. Care-i chestiunea? :?: 8O :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Post Reply