alta concediere art. 65
alta concediere art. 65
Am primit de la angajator preavizul de concediere, motivul concedierii fiind reorganizarea activitatii. In mod sigur este ceva doar de fatada. Pana sa-mi dea preavizul, cateva zile mi-au interzis accesul la locul de munca, eu le-am trimis prin posta scrisori in care le faceam cunoscut celor de la resurse umane acest lucru si le-am cerut clarificarea situtatie. Cam la o luna mi-au raspuns, tot prin posta, iar in mare raspunsul lor a fost ca... am interpretat eu eronat. Acum am intrat pe un site pt job-uri si "surprize, surprize" societatea avea postat un anunt pt o angajare pe aceeasi functie ca a mea numai ca era pt alt punct de lucru. Voi ce credeti, am ceva sanse de castig daca contest concedierea in instanta?Preavizul de concediere este unul si acelasi lucru cu decizia de concediere?Si in eventualitatea ca raspunsul vostru este afirmativ, mai este inca obligatoriu sa-mi specifice in acel preaviz instanta competenta unde pot contesta preavizul de concediere ,iar daca n-au specificat acest lucru preavizul devine nul (prin instanta)?
Re: alta concediere art. 65
daca este reorganizare , societatea nu poate face angajari pe acelasi post cu al tau, nu se mai justifica concedierea care nu a fost din vina angajatuluiSTIK wrote:Am primit de la angajator preavizul de concediere, motivul concedierii fiind reorganizarea activitatii. In mod sigur este ceva doar de fatada. Pana sa-mi dea preavizul, cateva zile mi-au interzis accesul la locul de munca, eu le-am trimis prin posta scrisori in care le faceam cunoscut celor de la resurse umane acest lucru si le-am cerut clarificarea situtatie. Cam la o luna mi-au raspuns, tot prin posta, iar in mare raspunsul lor a fost ca... am interpretat eu eronat. Acum am intrat pe un site pt job-uri si "surprize, surprize" societatea avea postat un anunt pt o angajare pe aceeasi functie ca a mea numai ca era pt alt punct de lucru. Voi ce credeti, am ceva sanse de castig daca contest concedierea in instanta?Preavizul de concediere este unul si acelasi lucru cu decizia de concediere?Si in eventualitatea ca raspunsul vostru este afirmativ, mai este inca obligatoriu sa-mi specifice in acel preaviz instanta competenta unde pot contesta preavizul de concediere ,iar daca n-au specificat acest lucru preavizul devine nul (prin instanta)?
preavizul nu este acelasi lucru cu decizia de concediere
in cadrul deciziei de concediere este cuprinsa prevederea potrivit careia poti contesta decizia la tribunalul in a carui circumscriptie te afli cu domiciliul
--desfiintarea postului inseamna stergerea lui definitiva din structura organizatorica-functionala,asadar evident societatea respectiva nu mai poate angaja o alta persoana pe acel post.daca la scurt timp survine angajarea unei alte persoane ,aceasta conditie nu mai este implinita.
--in ceea ce priveste precizarea, in decizia de concediere, a instantei competente sa solutioneze contestatia,aceasta mentiune ar fi necesara dar lipsa ei nu afecteaza validitatea deciziei.
--in ceea ce priveste precizarea, in decizia de concediere, a instantei competente sa solutioneze contestatia,aceasta mentiune ar fi necesara dar lipsa ei nu afecteaza validitatea deciziei.
Re: alta concediere art. 65
Nu conteaza daca anuntul este pentru alt punct de lucru, ei erau obligati sa-ti ofere un alt loc de munca si daca nu aveau un alt loc de munca disponibil sau daca nu acceptai tu postul respectiv trebuiau sa te concedieze.STIK wrote:Am primit de la angajator preavizul de concediere, motivul concedierii fiind reorganizarea activitatii. In mod sigur este ceva doar de fatada. Pana sa-mi dea preavizul, cateva zile mi-au interzis accesul la locul de munca, eu le-am trimis prin posta scrisori in care le faceam cunoscut celor de la resurse umane acest lucru si le-am cerut clarificarea situtatie. Cam la o luna mi-au raspuns, tot prin posta, iar in mare raspunsul lor a fost ca... am interpretat eu eronat. Acum am intrat pe un site pt job-uri si "surprize, surprize" societatea avea postat un anunt pt o angajare pe aceeasi functie ca a mea numai ca era pt alt punct de lucru. Voi ce credeti, am ceva sanse de castig daca contest concedierea in instanta?Preavizul de concediere este unul si acelasi lucru cu decizia de concediere?Si in eventualitatea ca raspunsul vostru este afirmativ, mai este inca obligatoriu sa-mi specifice in acel preaviz instanta competenta unde pot contesta preavizul de concediere ,iar daca n-au specificat acest lucru preavizul devine nul (prin instanta)?
Va multumesc mult pt. sfaturi. Intr-un final...i-am dat in judecata. Ei au inceput cu amenintari, bine-nteles verbale, ca daca nu-mi retrag procesul il vor da pe tatal meu afara (lucreaza si el la ei), so.... mi-am retras procesul, la insistentele tatalui meu caci daca era dupa mine... no problem, vedeam pe baza carui articol o faceau si le mai deschideam un proces.