Azi, la 22, Monica Macovei
Azi, la 22, Monica Macovei
In seara aceasta, Monica Macovei la Realitatea, la emisiunea lui Stelian Tanase, despre Codul penal si de procedura penala. Ca sa stiti, pentru cine nu a aflat.
Acest Stelian Tanase, atat de antipatic, in seara asta mi separe sinistru.
Nu lasa omul sa spuna nimic.
Intrerupe tot timpul sirul ideilor, intrerupe frazele.
Cred ca are pile la Realitatea...
Este un om extrem de vanitos, nu il vad cu ochi buni.
Daca are rating, este din cauza invitatilor sai, dar aceasta emisiune putea fi facuta cu succes de alti oameni, cu mult mai buni.
In fine, acum este pauza publicitara, sa vedem ce mai este pana la sfarsit.
Va spun o intamplare reala din viata lui dupa terminarea emisiunii, pentru a-mi argumenta ideea cu privire la vanitatea sa.
Nu lasa omul sa spuna nimic.
Intrerupe tot timpul sirul ideilor, intrerupe frazele.
Cred ca are pile la Realitatea...
Este un om extrem de vanitos, nu il vad cu ochi buni.
Daca are rating, este din cauza invitatilor sai, dar aceasta emisiune putea fi facuta cu succes de alti oameni, cu mult mai buni.
In fine, acum este pauza publicitara, sa vedem ce mai este pana la sfarsit.
Va spun o intamplare reala din viata lui dupa terminarea emisiunii, pentru a-mi argumenta ideea cu privire la vanitatea sa.
Din cele cateva cuvinte pe care a reusit Monica Macovei sa le scoata aseara, cu tot bruiajul moderatorului, am inteles ca urmeaza sa se constituie noi comitete si comitii. Ce parere aveti?
In general, cu cat sint mai multe organisme create de stat, cu atat treaba merge mai prost.
Va functiona mai bine mecanismul legalitatii odata cu crearea Agentiei pentru verificarea averilor? Sau sa asteptam sa vedem legea si apoi sa comentam?
Si aceasta raspundere penala a persoanei juridice, ce spuneti?
O noutate absoluta in legislatia romana.
Se va merge pana intr-acolo incat sa se admita ca se poate face chiar plangere penala prealabila de catre persoana juridica, contrar practicii actuale? (Sa spunem pentru abuz de incredere sau tulburare de posesie?)
Daca ar putea fi inculpata persoana juridica, ce ar impiedica-o sa fie parte vatamata?
Ce sanse au candidatii la viitorul examen sa invete dupa noul Cod Penal?
In general, cu cat sint mai multe organisme create de stat, cu atat treaba merge mai prost.
Va functiona mai bine mecanismul legalitatii odata cu crearea Agentiei pentru verificarea averilor? Sau sa asteptam sa vedem legea si apoi sa comentam?
Si aceasta raspundere penala a persoanei juridice, ce spuneti?
O noutate absoluta in legislatia romana.
Se va merge pana intr-acolo incat sa se admita ca se poate face chiar plangere penala prealabila de catre persoana juridica, contrar practicii actuale? (Sa spunem pentru abuz de incredere sau tulburare de posesie?)
Daca ar putea fi inculpata persoana juridica, ce ar impiedica-o sa fie parte vatamata?
Ce sanse au candidatii la viitorul examen sa invete dupa noul Cod Penal?
Nu, nu s-a solutionat inca. Cel putin asa reiese de pe site-urile ICCJ si Min. Public.
Vezi http://www.mpublic.ro/recurs_penal.htm si http://www.scj.ro/comunicate.asp
Vezi http://www.mpublic.ro/recurs_penal.htm si http://www.scj.ro/comunicate.asp
Din cate spune Neagu, nu.
Oricum, asa cum reiese si din pagina principala a forumului (articolul cu modificarile Codului penal), nu va mai exista plangere prealabila pentru infractiunile de tulburare de posesie si abuz de incredere, adresate direct instantei, pentru a se degreva rolul acestora.
Instante care in majoritatea cazurilor, oricum achitari dadeau...
Si inca ceva : daca apuca acest nou cod sa intre in vigoare, nu va mai avea nici un rost sa se mai solutioneze acel recurs in interesul legii, pentru ca asa cum spuneam, gata cu plangerea prealabila la aceste infractiuni.
Cititi articolul, si eu l-am citit dupa ce am trimis acest topic, fiindca mi se deshide Opera direct la forum.
Oricum, asa cum reiese si din pagina principala a forumului (articolul cu modificarile Codului penal), nu va mai exista plangere prealabila pentru infractiunile de tulburare de posesie si abuz de incredere, adresate direct instantei, pentru a se degreva rolul acestora.
Instante care in majoritatea cazurilor, oricum achitari dadeau...
Si inca ceva : daca apuca acest nou cod sa intre in vigoare, nu va mai avea nici un rost sa se mai solutioneze acel recurs in interesul legii, pentru ca asa cum spuneam, gata cu plangerea prealabila la aceste infractiuni.
Cititi articolul, si eu l-am citit dupa ce am trimis acest topic, fiindca mi se deshide Opera direct la forum.