Am inceput acum o luna un proces impotriva angajatorului pentru neplata obligatiilor salariale. La prima citare nu s-a prezentat iar procesul a fost amanat pentru luna iunie 10. Intre timp se pare ca s-a razgandit si ca vrea sa-mi plateasca drepturile salariale. Asta inseamna ca voi renunta la proces. Intrebarea mea este daca pot sa-i mai cer cheltuieli de judecata, pentru ca eu mi-am angajat un avocat care sa ma reprezinte.
Va multumesc!!!
Cheltuieli de judecata - litigiu de munca
s-ar putea sa te lovesti de art. 275 cod procedura civila care zice asa: "Art. 275. - Paratul care a recunoscut la prima zi de infatisare pretentiile reclamantului nu va putea fi obligat la plata cheltuielilor de judecata, afara numai daca a fost pus in intarziere inainte de chemarea in judecata. "
deci:
1. le primesti daca recunoasterea lui a venit dupa prima zi de infatisare, indiferent daca ai pus sau nu angajatorul in intarziere inainte de chemarea in judecata;
2. le primesti daca, desi a recunoscut pretentiile tale la prima zi de infatisare, l-ai pus in intarzire inainte de chemarea in judecata;
3. nu le primesti daca nu l-ai pus in intarziere, iar el a recunoscut pretentiile tale la prima zi de infatisare;
deci:
1. le primesti daca recunoasterea lui a venit dupa prima zi de infatisare, indiferent daca ai pus sau nu angajatorul in intarziere inainte de chemarea in judecata;
2. le primesti daca, desi a recunoscut pretentiile tale la prima zi de infatisare, l-ai pus in intarzire inainte de chemarea in judecata;
3. nu le primesti daca nu l-ai pus in intarziere, iar el a recunoscut pretentiile tale la prima zi de infatisare;