Lipsa calitatii procesuale a sucursalei

Discutii privind raporturile de Drept Comercial
Post Reply
Takashi

Lipsa calitatii procesuale a sucursalei

Post by Takashi » 25 May 2006, 09:45

Salut,
Am o problema si nu stiu ce sa fac.
Am chemat in judecata o sucursala a unei societati de asigurare auto, la termen reprezentantul societatii a invocat lipsa calitatii procesuale a sucursalei. Ce pot face acum....sa modific cererea de chemare in judecata si sa chem socieatatea mama (se taxeaza aceasta modificare?) si pot sa o dau in judecata la instanta din orasul unde are sediul sucursala conform art. 10 alin. 4 C. proc. civ.?

wittmann

Post by wittmann » 25 May 2006, 12:35

Cel mai bine iti modifici cererea, ca sa dormi linistit la noapte :); nu se taxeaza .

bozo

Post by bozo » 25 May 2006, 13:25

Paratul se poate opune la modificarea cererii, daca e fracuta dupa prima zi de infatisare, si, in aceste conditii, instanta e obligata sa nu incuviinteze modificarea. Eu zic ca instanta se va pronunta pe exceptie si, daca o va gasi intemeiata, va respinge actiunea ca introdusa impotriva unei persoane fara calitate.

Iar pentru competenta, vezi art. 7 alin. 2.

Takashi

Post by Takashi » 25 May 2006, 14:00

Va multumesc pt. raspunsuri

Takashi

Post by Takashi » 25 May 2006, 14:02

Pe ce art. din C.proc.civ. imi pot intemeia cererea de modificare?

bozo

Post by bozo » 25 May 2006, 14:55

Art. 132

bozo

Post by bozo » 25 May 2006, 15:00

Numai daca paratul se opune, instanta poate sa respinga cererea modificatoare. Asta pentru ca e o dispozitie cu caracter privat , care vizeaza interesul personal al partii. Instanta, in nici un caz, nu poate discuta din oficiu tardivitatea si decaderea din termen, dar poate sa atraga atentia paratului ca are dreptul sa se opuna, asta numai in situatia in care nu are aparator, care sa-i cunoasca drepturile.

wittmann

Post by wittmann » 25 May 2006, 15:43

Auuuu.... Nu observasem... daca ai trecut de prima zi de infatisare nu mai poti modifica cererea. Scuze pentru dezinformare.

mitzi

Post by mitzi » 29 May 2006, 09:43

salut,
Conf. art. 41 alin 2 societatile care nu au personalitate juridica (sucursalele) pot sta in judecata ca parate daca au organe proprii de conducere.[/u]

aho

Post by aho » 29 May 2006, 10:07

mitzi wrote:salut,
Conf. art. 41 alin 2 societatile care nu au personalitate juridica (sucursalele) pot sta in judecata ca parate daca au organe proprii de conducere.[/u]
GRESIT.

mitzi

Post by mitzi » 29 May 2006, 11:27

corecteaza-ma daca am gresit!!!!

Post Reply