nelamuriri

Ce vreti sa mai vedeti pe acest sit?
Post Reply
sisi

nelamuriri

Post by sisi » 12 May 2006, 15:17

buna , azi a fost prima mea zi de munca, ca si jurist, la Consiliu Local al unei comune. m-am uitat prin dosarul lasat de fosta jurista(care nu a venit inca sa-mi predea dosarele) si am gasit multe citatii catre primarie sau CL pentru procese de ex. talharie; nu prea am inteles de ce vin pe adresa primariei.
Pentru locuitorii comunei care sunt dati in judecata de alte persoane citatiile vin la domiciliul acestora, nu???????????? la primarie vin citatii pentru procesele intentate acesteia???????????
Ajutati un incepator si nu radeti de el chiar daca nu stie sa puna intrebari corect......................... aduceti-va aminte cum era la inceput , mai ales daca nu ai pe nimeni pe langa tine sa iti dea cate un sfat
Multumesc.

krisstina

Post by krisstina » 13 May 2006, 14:42

Ar putea fi mai multe motive.

De pilda, este citat invinuitul sau inculpatul:

Art. 177 alin. 4, c.p.p. : (4) Daca nu se cunoaste adresa unde locuieste invinuitul sau inculpatul si nici locul sau de munca, citatia se afiseaza la sediul consiliului local in a carui circumscriptie s-a savirsit infractiunea. Cind activitatea infractionala s-a desfasurat in mai multe locuri, citatia se afiseaza la sediul consiliului local in a carui circumscriptie se afla organul care efectueaza urmarirea penala.

sau este citata autoritatea tutelara in cauzele cu minori (art. 484).

wittmann

Post by wittmann » 13 May 2006, 15:52

Foarte corect raspunsul Krisstinei. Intr-adevar, fie inculpatul nu mai este de gasit la domiciliu cunoscut in dosar, fie este minor, caz in care Consiliul Locul are calitate de autoritate tutelara.

Post Reply