Mentionez ca sotii sunt de acord ca minorul sa fie incredintat mamei.
Se poate dispune incredintarea minorului, fara efectuarea anchetei?
Va rog mult, daca aveti vreo speta la indemana sa o postati, tare m-ar ajuta!
Promit ca ma revansez.

Poate fi reprezentata, dar numai in baza unui mandat special. Simpla imputernicire avocatiala nu este suficienta. Trebuie sa faca dovada resedintei din strainatate, pentru a justifica imposibilitatea de prezentare.redd wrote:am si eu o incredintare de minor, in care reclamanta are resedinta in strainatate si nu se poate prezenta la termenul urmator. Poate fi reprezentata (conf. art. 614 c pr civ) sau e necesar sa se prezinte in persoana in fata instantei ?! .......ancheta sociala s-a facut cat timp a fost in tara.
Eu am avut un caz in care instanta a renuntat la ancheta sociala , dupa ce , in prealabil, dispusese efectuarea ei, avand in vedere datele spetei rezultate din depozitiile martorilor. Ancheta sociala se efectuase la locuinta sotului reclamant care cerea incredintarea minorului mamei parate, insa intarzia ancheta la domiciliul sotiei, asa incat instanta a considerat ca nu mai este necesara, partile fiind de acord si existand certitudinea ca minorul se bucura de toate conditiile si grija ce i se pot acorda.ildi wrote:Multumesc Atto., este raspunsul de care ma temeam. :(
Ai intalnit in practica cazuri in care instanta a dispus incredintarea minorului, fara efectuarea anchetei sociale?
este vorba despre divort sau despre reincredintare minor?bozo wrote:Poate fi reprezentata, dar numai in baza unui mandat special. Simpla imputernicire avocatiala nu este suficienta. Trebuie sa faca dovada resedintei din strainatate, pentru a justifica imposibilitatea de prezentare.redd wrote:am si eu o incredintare de minor, in care reclamanta are resedinta in strainatate si nu se poate prezenta la termenul urmator. Poate fi reprezentata (conf. art. 614 c pr civ) sau e necesar sa se prezinte in persoana in fata instantei ?! .......ancheta sociala s-a facut cat timp a fost in tara.
Nu , parerile nu sunt impartite, doar ca eu m-am hazardat un pic cand ti-am raspuns mai sus si nu am citit cum trebuie intrebarea ta. Pentru incredintare minor se aplica regulile generale cu privire la reprezentarea partilor in proces. Deci se poate prezenta avocatul pentru parte indiferent daca aceasta este sau nu in tara. Nu trebuie sa faci nici o dovada ca a parasit tara. Doar pentru divort se cere prezenta sotilor si conditii speciale de reprezentare in situatiile prevazute de lege.redd wrote:in cazul meu este incredintare fara divort, reclamanta a fost prezenta la primele doua termene de judecata, a fost audiata, dar trebuie sa plece din tara pentru ca are resedinta in strainatate. Pentru a fi sigur , vreau sa depun la urmatorul termen, o dovada ca are resedinta in strainatate. Vad ca parerile sunt impartite si tocmai de asta am ridicat problema.
Users browsing this forum: No registered users and 29 guests