cum infiintez un srl?

Discutii privind raporturile de Drept Comercial
oana535

cum infiintez un srl?

Post by oana535 » 17 Apr 2006, 09:52

Vreau sa infiintez un srl, cu 2 asociati!
Mi-am redactat singura actele (ctr. comodat pt sediu social, actul constitutiv), dar nu stiu sigur daca am procedat corect!
Daca am facut actul constitutiv singura, fara sa apelez la un avocat, este posibil sa merg cu el la un notar pt autentificare? Sau trebuie redactat de o persoana specializata?
Am citit cred eu toata legislatia in domeniu, dar imi este frica sa nu fi sarit peste ceva, procedura in mare o cunosc dar ma lovesc de detalii!
Ma puteti ajuta cu cateva sfaturi?

Va multumesc anticipat,

bozo

Post by bozo » 17 Apr 2006, 14:39

Ai facut rezervarea de denumire?

bozo

Post by bozo » 17 Apr 2006, 14:46

Actul constitutiv nu este nevoie sa fie autentificat la notar, in afara cazului in care se aduce ca aport la capitalul social un teren. Il poti atesta la un avocat sau, daca nu, trebuie semnat pe fiecare pagina de asociati. Dar daca te simti mai in siguranta, te poti duce sa-l autentifici la notar. Sa ai si discheta cu tine, poate e nevoie de ceva modificari.

La fel si-n cazul contractului de comodat.

Dar primul pas e rezervarea de denumire, inainte de redactarea actelor.

oana535

multumesc mult Bozo,

Post by oana535 » 17 Apr 2006, 15:27

inca nu am facut rezervarea de nume la Reg. Com, urmeaza, dar intreb inainte pt ca am nevoie sa stiu toate informatiile, asa ca daca mai ai sfaturi/ sugestii sunt binevenite

bozo

Post by bozo » 17 Apr 2006, 16:08

Trebuie sa faci rezervarea de denumire, care e valabila 3 luni. Apoi deschizi cont la o banca in care depui capitalul social si faci o plimbare pe la Directia Generala sau Judeteana a Finantelor Publice pentru obtinerea cazierului fiscal, pentru ambii asociati.

Mai trebuie specimenul de semnatura a administratorului, legalizat la notar.

In spatele contractului de comodat trebuie sa atasezi si titlul de proprietate al comodantului. Ai grija sa coincida intru totul identificarea imobilului din titlul de proprietate cu cea din contractul de comodat si cea din actul constitutiv. Sa mentionezi in contractul de comodat si titlul in baza caruia comodantul detine imobilul ( de ex. contract de vanzare-cumparare autentificat sub nr. din data de... la BNP...), de asemenea nr. de carte funciara si topografic al imobilului, iar, daca are mai multe incaperi, nr. de camere pentru care se cedeaza folosinta gratuita ( 1, 2 etc.).

Mai trebuie cate o declaratie pe propria raspundere din partea fiecarui asociat cum ca indeplineste conditiile prevazute de lege pentru a avea calitatea de asociat si/sau administrator in SRL-ul cu denumirea respectiva.

Iti mai trebuie si copii de pe actele de identitate ale asociatilor. De asemenea, mare atentie la redactarea actului constitutiv, contractului de comodat si a declaratiilor pe propria raspundere, sa existe toate datele asociatilor, intocmai cum sunt trecute in actele de identitate.

La registru se mai completeaza si o declaratie de autorizare a activitatilor pe care vrei sa le desfasori efectiv. Chiar daca ai mai multe activitati in obiectul de activitate, poti autoriza doar unele din acestea, pt. ca , in lipsa autorizarii, esti pasibila de amenda si organele de control abia atat asteapta. Autorizarea se face la locul unde se desfasoara efectiv, adica la sediu, la sediu secundar (punct de lucru) sau la terti. Daca vei desfasura doar activitati de birou , atunci le vei autoriza doar pe acestea.

Cam atat, bineinteles in afara taxelor de vreo 3,5 sau 4 milioane.

Intra si pe www.onrc.ro si incearca sa asezi actele in dosar in ordinea in care sunt mentionate acolo. A, am uitat. Iti mai trebuie si dosar cu sina si doua timbre judiciare de 1500 lei vechi (e grea transformarea in lei noi).

Depui dosarul, se da termen de judecata si, daca se admite cererea, in urmatoarele 2 zile se elibereaza si certificatul de inregistrare cu incheierea de admitere si certificatul constatator al activitatilor autorizate.

Dupa ce termini cu registrul comertului, sa te interesezi si la primarie daca ai nevoie de autorizatie de functionare si sa-ti procuri neaparat registrul unic de control. De asemenea, sa declari societatea la administratia financiara.

Bafta!

oana535

multmesc din suflet

Post by oana535 » 17 Apr 2006, 16:58

Bozo, firma va face tricouri cu imagini si texte funny, promit ca nu o sa te uit :)

bozo

Post by bozo » 17 Apr 2006, 17:07

:) :floare:

aho

Post by aho » 17 Apr 2006, 21:56

oana535,
doar ca, in final, vei iesi mai scump decat daca ai fi apelat la un avocat si asta chiar dc. vei uita promisiunea facuta binevoitoarei bozo.
:cafea: ptr. bozo

oana535

Post by oana535 » 18 Apr 2006, 10:24

de bozo nu uit, dar dc sa ies mai scump?

attorneyatlaw

Post by attorneyatlaw » 18 Apr 2006, 12:37

nu stiu daca iesi neaparat mai scump ca intre timp notarii au tarife fixe pentru legalizare acte constitutive.
S-ar fi putut insa ca un avocat sa te taxeze mai putin

aho

Post by aho » 18 Apr 2006, 13:22

deci sa vedem min:
ptr. data certa act constitutiv platesti 40 RON, dar este f. probabil sa nu fi redactat coresp. actul si at. platesti si onorariu notarial si ptr. redactare
declaratie de asociat si admin. mai platesti 50 RON /asociat;
specimen de semnatura / asociat la notar 420 RON/ 150 ROn ORC

sunt avocati care iau onorariu de 100 RON ptr. toata traba asta: a. const. declaratii, specimen

oana535

Post by oana535 » 19 Apr 2006, 08:56

aham, imi recomanzi pe cineva?

bozo

Post by bozo » 19 Apr 2006, 16:27

Specimenul se face numai la notar sau la registru, parca. Dar cu registru nu sunt sigura. Te interesezi.

sahu

Post by sahu » 19 Apr 2006, 16:36

Poti fi sigura. Merge si la ORC cu specimenul de semnatura..

dinubocos

Post by dinubocos » 19 Apr 2006, 17:14

Actul constitutiv dobandeste data certa prin depunerea la ORC. Nu trebuie mers la notar cu el.
Si primul pas este sa rezervi denumirea. Altfel cum faci actul constitutiv si cum depui capitalul social?

Post Reply