AJUTOR!!! Tranzachtie impiedicata.

Succesiuni, Terenuri, Constructii, Dezmembraminte, Societati Comerciale
Post Reply
envy

AJUTOR!!! Tranzachtie impiedicata.

Post by envy » 12 Apr 2006, 23:38

Am o mare rugaminte la persoanele binevoitoare si in cunostinta de cauza de pe acest forum.

Am un teren pe care vreau sa-l vand si nu pot pentru ca o doamna nncumsecadenn a intentat proces cum ca ai datorez bani.

Exista vre-o posibilitate ca sa pot vinde terenul respectiv?

Va multumesc anticipat.

roxanagalateanu

Post by roxanagalateanu » 13 Apr 2006, 09:21

Art 4, legea 247/2005: cu exceptia litigiilor privind reconstituirea dr de proprietate si legalitatea dreptului de proprietate, conform legilor fondului funciar, existenta unui litigiu privitor la un teren cu sau fara constructii nu impiedica instrainarea acestuia, nici constituirea altor drepturi reale sau de creanta, dupa caz.

nu am inteles exact ce legatura este intre suma de bani si teren...s-a garantat vreun imprumut cu terenul?

envy

Post by envy » 13 Apr 2006, 11:39

In primul rand, multumesc mult pentru raspuns.

Pe urma, situatia sta asa.

Eu am facut mai demult niste afaceri cu aceasta doamna. Dupa un timp a costatat ca evaluarea a fost gresita (din vina ei) si a ridicat pretentii financiare ulterioare. Dupa ce am incheiat in mod legal tranzactia.

Pe de alta parte, eu am un teren de o valoare deloc neglijabila pe care vreau sa-l vand.
Acest teren nu are nici o legatura cu domna in cauza sau cu datoria care o am catre dansa.
In acest moment am inteles ca a intentat proces pe motiv ca ai datorez un rest de bani si ca vrea bani sau terenul acesta (stiind de existenta lui). Dar ma repet: nu exista nici o legatura intre acesta doamna si terenul meu achizitionat prin act de v-c. Nu se pune problema celor doua exceptii de la legea mentionata de dvs.

Din cate am inteles, acum nu poate sa blocheze tranzactia printr-un act din istanta,nu?

envy

Post by envy » 13 Apr 2006, 11:59

Scuze pentru greselile de mai sus.

Are vre-o posibilitate sa-mi blocheze tranzactia?
Terenul nu a fost cumparat cu credit bancar si nici nu a fost folosit ca garantie.

roxanagalateanu

Post by roxanagalateanu » 13 Apr 2006, 13:18

eu cred ca nu se poate sa blocheze tranzactia.

envy

Post by envy » 13 Apr 2006, 13:59

Va multumesc foarte mult pentru raspunsuri.

Han_solo

Post by Han_solo » 18 Apr 2006, 18:37

in ce sens " nu pot sa il vand " ... este grevat de sarcini sau ocupat ? , daca e dupa cum banuiesc io si este grevat (pusa interdictie de vanzare) e cam nasol ca nu o poti ridica decat la terminarea procesului ... curios insa in ce baza a pus interdictia (contract de imprumut ???)

Post Reply