concediere art.65

Discutii privind litigiile de munca
Post Reply
varsatorsator

concediere art.65

Post by varsatorsator » 07 Apr 2006, 14:42

Salutare tututror.
Am urmatoarea speta si va solicit un sfat urgent.
angajatorul concediaza individual un angajat in baza art.65(1) CM. in timpul preavizului, salariatul prezinta o serie de concedii medicale care duc la suspendarea preavizului aproape trei luni.
la momentul emiterii deciziei de concediere am sunat la Ajofm pt a afla daca trebuie sa-i anuntam in legatura cu desfiintarea postului respectiv si raspunsul a fost nu.
acum aflandu-ne in litigiu cu fostul salariat pt. ca a contestat decizia de concediere, instanta ne-a pus in vedere sa prezentam adresa catre Ajofm din care sa rezulte ca i-am anuntat cu privire la desfiintarea postului. Ce pot face? Eu deja am aratat instantei ca cei de la AJOFM ne-au spus ca nu este necesara o astfel de adresa dar mi-a spus sa o aduc oricum.
O alta nelamurire ar fi cum pot face dovada ca acest post s-a desfiintat efectiv si ca societatea nu mai presteaza genul de activitate pentru care fusese angajat reclamantul?
va multumesc mult tuturor celor care veti incerca sa ma lamuriti.

sahu

Post by sahu » 07 Apr 2006, 15:00

Potrivit Codul muncii, angajatorul are obligatia informarii AJOFM doar in situatia concedierilor colective - vezi art. 68-72 .....

lyanne91gl

Post by lyanne91gl » 08 Apr 2006, 15:40

Daca ai concediat un singur salariat atunci nu este concediere colectiva si nu trebuia sa anuntati AJOFM -ul. De asemenea daca preavizul a fost de 15 zile lucratoare de la data ultimei zile de concediu medical al salariatului nu aveti de ce sa va faceti probleme la proces. Vezi si art. 49 si 50 din Legea 76/2002 .In ceea ce privesc actele cu care sa demonstrezi desfiintarea locului de munca, ar trebui sa existe o hotarare C.A. in acest sens.

croc

Post by croc » 10 Apr 2006, 14:08

aceasta obligatie este necesara si in alte cazuri, nu numai in cele de concediere colectiva; vezi art. 64 CM;

in cazul concedierii cf . art. 65 CM, legea nu prevede obligativitatea sesizarii agentiei;

din pacate practica spune altceva;

cat priveste termenul de preaviz, eu as merge pe 45, extinzand art. 77 din CCM;

daca nu 45, 20 musai;

Post Reply