Poprirea pe salariu
Poprirea pe salariu
Am o sentinta judecatoreasca investita - o condamnare pe 215 C.P. si in latura civila daune catre partea vatamata - pe care o reprezint - in valoare de vreo juman de miliard. Am fost la un executor judecatoresc care mi-a luat o groaza de bani pentru a-mi spune ceea ce stiam deja: ca firma al carui administator ne-a inselat si alaturi de care raspunde in solidar nu are disponibil in cont...
Eu vreau sa execut asupra mobilelor debitorului (caci nu are imobile), printre acestea fiind si salariul pe care mai devreme sau mai tarziu il va obtine! Ce demersuri credeti ca trebuie sa mai fac? Si, in general, ce parere aveti despre asemenea executare a creantelor - poprirea pe salariu date fiind conditiile socio-economice de pe piata muncii si cea comerciala a angajatorilor? 8O

Faci o cerere la primarie ca sa vezi ce bunuri are debitorul (masini). In ceea ce priveste salariul e mai dificil pentru ca ar trebui sa afli cand se angajeaza. Si ca sa recuperezi jumatate de miliard din salariu
e cam greu.
Oricum ai grija la termenul de prescriptie. Nici nu-ti dai seama cand trece.
Parerea mea.

Oricum ai grija la termenul de prescriptie. Nici nu-ti dai seama cand trece.
Parerea mea.
executorul sa faca adresa la Primarie - serviciul impozite si taxe sa vada cu ce bunuri figureaza in proprietate. Daca faci tu s-ar putea sa iti respinga cererea. Tot la executor (ca tot l-ai platit) faci in acelasi dosar o cerere de porprire a veniturilor salariale pe care le realizeaza debitorul. COta ce se poate indisponibiliza e de 1/3 din veniturile lunare nete. Chiar daca acum nu e angajat, poti sa revii la executor din 6 in 6 luni cu o cerere de staruire in contuarea executarii silite. Asta in ideea de a nu ti se perima dosarul executional. De prescriptie (in cazul in care faci cererea nici nu poate fi vorba.
Totodata sa faca poprire la banci. Daca are cont sunt obligate sa il popreasca, daca nu iti da raspuns negativ.
Tot in baza cererii de staruire poti solicita executorului ca din cand in cand sa revina cu adresa la Impozite si taxe sa vada daca nu cumva a aparut ceva in proprietatea debitorului tau.
P.S. De regula, astia care dau tepe, se pregatesc din timp in sensul ca intraineaza toate bunurile de pe ei tocmai in ideea de a instaura starea de insolbabilitate
Totodata sa faca poprire la banci. Daca are cont sunt obligate sa il popreasca, daca nu iti da raspuns negativ.
Tot in baza cererii de staruire poti solicita executorului ca din cand in cand sa revina cu adresa la Impozite si taxe sa vada daca nu cumva a aparut ceva in proprietatea debitorului tau.
P.S. De regula, astia care dau tepe, se pregatesc din timp in sensul ca intraineaza toate bunurile de pe ei tocmai in ideea de a instaura starea de insolbabilitate
Completare: pt infiintarea popririi asupra veniturilor salariale ale debitorului, tot executorul poate sa faca adresa la ITM cu numele si CNP-ul debitorului pt a i se comunica daca figureaza ca angajat, adresa asupra careia mai poate face revenire din cand in cand, in cazul in care primul raspuns al ITM-ului este negativ (in ideea ca pana la urma se va angaja undeva
).
Pt ca firma si administratorul care raspund in solidar nu au disponibil in conturi, ai putea sa faci o cerere de instituire a sechestrului pe bunurile mobile ale pers. jur. (daca administratorul nu figureaza cu bunuri mobile la Primarie).
Succes!

Pt ca firma si administratorul care raspund in solidar nu au disponibil in conturi, ai putea sa faci o cerere de instituire a sechestrului pe bunurile mobile ale pers. jur. (daca administratorul nu figureaza cu bunuri mobile la Primarie).
Succes!
der_graaf ai perfecta dreptate in ceea ce priveste infiintarea sechestrului mobliar pe bunurile societatii. Ideea e ca solidaritatea nu presupune cote parti de achitare .... deci nu conteaza cat se recupereaza de la S.C. sau de la admin. atata timp cat se recupereaza ceva. Atat asupra S.C.-ului cat si asupra admin.-ului se poate indrepta prin toate formele de executare silita existente, insa dat fiind topic-ul subiectului de deiscutii "executare prin poprire a salariului" nu am mai intrat in amanunte :)
Asa e, modetvas
nu conteaza cat recupereaza de la unul sau de la altul, important e sa aiba ce "jumuli" de pe ei pt a-si acoperi debitul.
Referitor la completarea mea anterioara nu a fost nicidecum facuta pt a te completa pe tine, de ca si cum nu spusesei suficient, ci doar ca sa ajut.
Asta e boala generala a noastra (cel putin asa cred) de a "despica firul in 4"
Salutare!

Referitor la completarea mea anterioara nu a fost nicidecum facuta pt a te completa pe tine, de ca si cum nu spusesei suficient, ci doar ca sa ajut.
Asta e boala generala a noastra (cel putin asa cred) de a "despica firul in 4"

Salutare!
salutare der_graaf. Ai dreptate cu despicatul ... la mine nu era neaparat sa fiu jurist pentru a ajunge sa despic firul in 4 ... e o "boala" personala. Referitor la completarea ta .... nici o sec. nu m-am gandit ca ai facut-o doar sa ma completezi pe mine :) tot timpul consider schimburile de opinii ca fiind strict constructive si eu nu am o problema in a fi completat (benefic) de altii