Excepþia de nelegalitate în contestaþie la executare ?

Titlul Executoriu, Instanta de Executare, Contestatia la Executare, Executarea Silita, Sechestrul Judiciar
Post Reply
ursu

Excepþia de nelegalitate în contestaþie la executare ?

Post by ursu » 24 Feb 2006, 10:11

Salut, :-D :-D :-D ,

Debitorul formuleaza contestatie la executare si cere constatarea perimarii executarii sil. Prin contestatia la ex. debitorul ridica exceptia de nelegalitate a Somatiei de plata si a actelor subsecvente, intocmite pe baza Somatiei.
Somatia de plata s-a facut in frauda legii, nefiind intocmita conform sumei din titlul ex., ci a unei facturi fiscale din care provine titlul.
Daca inst. de ex. admite exceptia de nelegalitate, la pronuntarea asupra cererii de constatare a perimarii ex.sil., inlatura actele intocmite in frauda legii. Odata actele inlaturate, in sensul ca instanta de ex. nu trebuie sa le mai ia in considerare la pronuntare, poate inst. constata perimarea executarii ?

Voi ce ziceti?

indian

Re: Excepþia de nelegalitate în contestaþie la executare ?

Post by indian » 02 Apr 2006, 21:52

Exceptie de nelegalitate va fi respinsa, dupa parerea mea.

der_graaf

Post by der_graaf » 02 Apr 2006, 22:13

Parerea mea este ca nu se poate constata perimarea executarii daca instanta admite execeptia nelegalitatii actelor de executare. Intentia creditorului de a-si recupera prejudiciul este clara, chiar daca actele executionale nu au fost in conformitate cu legea. Eu cred ca se va reveni in situatia initiala, adica de la inceputul executarii. Oricum si daca instanta ar constata perimarea executarii, creditorul se poate adresa unui alt executor cu titlul executoriu in cazul in care se mai incadreaza in termenul de prescriptie.

Post Reply