Recunoasterea vechimii in munca

Discutii privind litigiile de munca
Post Reply
ISELIN

Recunoasterea vechimii in munca

Post by ISELIN » 01 Apr 2006, 18:35

Buna ziua,
Va rog sa-mi deschideti si mie mintea:
angajatorul nu doreste da imi returneze cartea de munca dupa 2 ani si 2 luni, invocand tot felul de pretexte.
facand o investigatie succinta la ITM si CNAS am aflat ca este inregistrat ca platilor pentru contributia asigurarilor sociale pe numele meu doar pentru 3 luni razletze. Mi se pare ciudat, pentru ca am primit de la angajator FF1 pe 2004 desi platile lui nu sunt inregistrate.
As putea oare sa-mi reconstitui/recuperez o parte din vechimea in munca avand FF1 si inscrisuri prin care demonstrez ca am fost angajat permanent al firmei?
Ce solutii exista? Firma are sub 5 angajati si nu pot chema pe nimeni martor ca am lucrat acolo si nu am nici contract, nici CM ca argumente.
Multumesc mult.

bobocel

Re: Recunoasterea vechimii in munca

Post by bobocel » 01 Apr 2006, 19:53

ISELIN wrote:am primit de la angajator FF1 pe 2004...
ISELIN, ce inseamna FF1 ??? :-|

ISELIN

Post by ISELIN » 01 Apr 2006, 20:13

Ff1 adica fisa fiscala 1, scuze

der_graaf

Post by der_graaf » 02 Apr 2006, 13:38

Pentru restituirea carnetului de munca, fa o sesizare scrisa catre ITM si catre angajator totodata cu nr de inregistrare/data. Daca nu ti se va rezolva situatia, eu zic sa-i dai in jduecata. Ai putea de fapt sa o faci chiar de acum. Faci cerere de chemare in judecata catre tribunal in care descrii toata situatia. Cu FF1 poti face dovada ca ai lucrat si salariile de care ai beneficiat.
Chiar daca angajatorul nu ti-a platit obligatiile catre stat, CAS, somaj, etc. nu are dreptul sa-ti retina carnetul de munca. Incearca mai intai sa rezolvi cu ITM-ul, poate acestia au pastrat carnetele de munca ale angajatorului la care ai lucrat. Multa bafta!

ISELIN

Post by ISELIN » 02 Apr 2006, 17:19

multumesc mult, der_graaf.

Post Reply