Avind in vedere modificarile aduse Codului Muncii prin OG 65/2005 cu privire la clauza de neconcurenta, cum ar trebui procedat cu angajatii ce au semnat aceasta clauza formulata conform art. 21 anterior modificarii?
Ar trebui refacuta clauza sau ramine valabila cea formulata pe legea veche?
Si indemnizatia?
clauza de neconcurenta
La noi s-a renuntat la clauza. Cei de la ITM ne-au sfatuit sa facem acte adutinale prin care specificam faptul ca se anuleaza clauza privind sporul de neconcurenta. Am modificat si salariul de baza in sensul ca am adaugat ceea ce acordam cu titlu de spor de neconcurenta. Tot prin act aditional, fireste. Incearca pe cat posibil sa faci actele aditionale retroactiv (daca ti le mai primeste la ITM).
Am o nelamurire...
...cum adica ati adaugat la salar ceea ce acordati ca spor de neconcurenta??
Indemnizatia de neconcurenta se acorda pe perioada de neconcurenta, adica dupa incetarea raporturilor de munca.
Si ca raspuns la prima intrebare, cred ca trebuie resemnata clauza, care sa cuprinda prevederile legale (adica si indemnizatia acordata).

Indemnizatia de neconcurenta se acorda pe perioada de neconcurenta, adica dupa incetarea raporturilor de munca.
Si ca raspuns la prima intrebare, cred ca trebuie resemnata clauza, care sa cuprinda prevederile legale (adica si indemnizatia acordata).
Inainte de OG 65 efectele clauzei de neconcurenta se produceau pe timpul derularii relatiilor de munca intre angajat si angajator (acum se produc dupa). Cu privire la modificarile aduse, si noi am procedat la fel (adica, intrucat se negociase un salariu net - care cuprindea si indemnizatia de neconcurenta - la disparitia indemnizatiei, prin act aditional, salariile nete au fost negociate la nivelul celui vechi + valoarea indemnizatiei) pentru ca altfel ar fi fost posibil sa pierzi angajatii. Problema este ca nu stiu cat de retroactiv se poate face inregistrarea (am in vedere ultima luna pentru care au fost depuse deja statele de plata).