Legea 15/2003 privind ajutorul acordat tinerilor pt. constru
Legea 15/2003 privind ajutorul acordat tinerilor pt. constru
Pentru a beneficia de prevederile acestei legi , trebuie depus un dosar la primarie care sa cuprinda mai multe documente.Unul dintre acestea este o "declaratie pe propria raspundere ca nu detin sau ca nu am detinut in proprietate o locuinta ori un teren destinat construirii unei locuinte".Atunci cand am vrut sa depun dosarul , m-i s-a cerut ca acea declaratie,pe propria raspundere, sa fie autentificata la notarul public!?!Consider ca nu este corecta aceasta cerinta.Am dreptate sau nu?
suntem in romania birocratica.
aici e vorba mai mult de o practica a institutiilor publice, care prefera ca declaratiile care pot fi facute sub forma de inscris sub semnatura privata, sa capete o certitudine mai mare prin intermediul autentificarii de catre notar.
daca vreti sa le tineti piept, atacati in contencios refuzul lor de a primi dosarul fara actul autentificat.
poate invoca existenta unor norme de aplicare a legii pe care noi nu le cunoastem (!?)
aici e vorba mai mult de o practica a institutiilor publice, care prefera ca declaratiile care pot fi facute sub forma de inscris sub semnatura privata, sa capete o certitudine mai mare prin intermediul autentificarii de catre notar.
daca vreti sa le tineti piept, atacati in contencios refuzul lor de a primi dosarul fara actul autentificat.
poate invoca existenta unor norme de aplicare a legii pe care noi nu le cunoastem (!?)
in ultimul timp... majoritatea institutiilor nu mai accepta declaratiile pe propria raspundere decat autentificate la notar. Nu stiu de unde s-a inceput asta dar stiu ca si voi ca e o aberatie ... Ma rog .. nu poti incepe o actiune in contencios pt. un dosar care, de obicei, trebuie depus pana la o anumita limita de timp. Asta e! Romania! (De exemplu acum vreo doaua saptamani am depus un dosar la fratele meu la liceu pt. niste bani dati de guvern, dar secretara de acolo nici nu vrea sa discute fara declaratie autentificata de notar. Partea si mai proasta a fost ca numai un singur notar din municipiul Giurgiu accepta asa ceva. Daca ati fi vazut atatia oameni acolo... sa stai o jumatate de zi la rand pt. o nenorocita de declaratie. Aici erau f. multi oameni care le cerea declaratie autentificata ... si la alte institutii. Birocratia asta idioata !!! ))
Toate cele bune.
GAvriL
Toate cele bune.
GAvriL