Sfat
Partile sociale, actiunile, partile de interes se transmit intotdeauna prin cesiune, intrucat ele sunt drepturi de creanta si nu drepturi reale. E gresita expresia "am vandut actiunile". In ccea ce priveste certificarea de catre consilierul juridic al societatii, nu stiu la ce te referi cand spui "certificare"; probabil ai in vederea darea de data certa sau asa ceva. In acest caz, parerea mea (si aici sigur voi fi contrazis
) este ca nu poti, deoarece conform legii consilerii juridici nu pot atesta data, continutul si identitatea partilor.

Consilierul juridic poate redacta contractul de cesiune, dupa care partile se vor prezenta cu respectivul contract la un avocat, care va certifica identitatea partilor semnatare. In privinta actului certificat de avocat exista prezumtia ca acesta este semnat chiar de cel a carui vointa o reprezinta. Exact ca la notar. Aceasta intrucat, inaintea semnarii actului, avocatul este dator sa verifice actele de identitate ale persoanei semnatare si sa retina o copie de pe acestea , care se va atasa originalului ramas in arhiva avocatului.
Este perfect valabil sub semnatura privata. Formalitatea atestarii s-ar putea sa fie necesara la registrul comertului. De asemenea, tot pentru registru, am auzit ca, in cazul cesiunii de actiuni, trebuie o dovada eliberata de administrator sau de presedintele consiliului de administratie, cum ca noii actionari au fost trecuti in registrul actionarilor si dovada asta ar fi suficienta fara a se mai prezenta si contractul de cesiune.
Florian , de ce nu pot consilieri juridici sa ateste data , continutul si identitatea partilor? Eu am facut asta pe actele constitutive ale unei societatii nou infintate , iar judecatorul delegat a dispus inmatricularea societatii , deci a recunoscut certificare.Ce zici de asta?Multumesc oricum de raspuns tie si tuturor.