Somatie de plata

Discutii privind procedura civila
Post Reply
mariusms

Somatie de plata

Post by mariusms » 15 Mar 2006, 21:41

Creditorul introduce actiune pe somatia de plata (OG 5/2001). Ca dovezi depune contractul si 2 facturi (insa nesemnate si nici acceptate).
Intre timp, pana la termen, creditorul isi aminteste ca are un BO (pe care sunt menttionate cele 2 facturi), dar cu termenul de scadenta depasit.
Intrebare: sa depuna BO pentru a arata ca facturile sunt acceptate sau sa renunte la judecata si sa investeasca BO cu formula executorie?

ATX2003

Post by ATX2003 » 15 Mar 2006, 23:19

eu as merge pe investirea BO si dupa aceea pe somatiunea debitorului si executare silita.si pe somatie daca depui si BO pe langa contract si cele 2 facturi ar trebui sa ai castig de cauza zic eu

cyclop

Post by cyclop » 16 Mar 2006, 09:10

Pai BO a fost intrudus la plata? Ca nu poate sa-l investeasca daca n-a fost. Tren sa aiba refuzul pe el.

ANCA

Post by ANCA » 16 Mar 2006, 12:47

se introduc BO in banca pentru plata...
daca se refuza din cauza lipsa partiala sau totala disponibil se investesc si prin executor judecatoresc se trece la executare silita ... incuviintare executare ... poriri conturi apoi urmarire imobiliara

cyclop

Post by cyclop » 16 Mar 2006, 12:57

ANCA wrote:se introduc BO in banca pentru plata...
daca se refuza din cauza lipsa partiala sau totala disponibil se investesc si prin executor judecatoresc se trece la executare silita ... incuviintare executare ... poriri conturi apoi urmarire imobiliara
Chiar daca suna ca o reteta de prajituri, asa se face... :lol:

aho

Post by aho » 16 Mar 2006, 12:59

si cine/ce ma opreste sa fac ex. silita mobiliara ?

cyclop

Post by cyclop » 16 Mar 2006, 13:04

Nimeni, te-ntelegi cu executoru. De regula, asta e prima cale, poprirea. e mai simpla pt executor. Io am avut o executare si am mers direct la debitor si i-am luat masina.
Da mai intai, trebuie sa existe titlul executoriu.

Post Reply