Fapta penala sau nu?

Discutii privind Dreptul Penal
mona33

Fapta penala sau nu?

Post by mona33 » 13 Mar 2006, 19:41

In urma unei licitatii se adjudeca un imobil.Adjudecatarul este pus in posesie de catre executor.Dupa un an se desfiiteaza titlul executoriu(procesul verbal de adjudecare).Fostul proprietar introduce actiune pt restabilirea situatiei anterioare,dar nu mai asteapta pronuntarea,si intra cu forta in imobilul respectiv.Unde se poate incadra?

mariusms

Post by mariusms » 13 Mar 2006, 20:42

La violarea de domiciliu.

mona33

Post by mona33 » 13 Mar 2006, 21:51

violare nu prea cred,pt ca in situatia de fata prin anularea actelor de executare(adjudecare)erau proprietari ,dar fara posesie :-(

mariusms

Post by mariusms » 13 Mar 2006, 21:59

Si ce daca !?

luc4s

Post by luc4s » 13 Mar 2006, 22:44

Quote Cod Penal comentat-Nistoreanu, Boroi:"Legea ocroteste pe detinatorul de fapt al locuintei, oricat de precar ar fi titlul sau, impotriva oricaror acte samavolniceale unei persoane.
Legalitatea intr-un stat de drept implica folosirea cailor legale de realizare a dreptului, opunindu-se oricarei incercari a cetatenilor de a-si face dreptate singuri" :)

minodora

Post by minodora » 14 Mar 2006, 10:27

Violare de domiciliu. Art. 192 "... fara consimtamantul persoanei care-l foloseste..."

axy_2

Post by axy_2 » 14 Mar 2006, 17:39

eu cred ca este violare de domiciliu... fara nici o discutie
nu era o hotatrare judecatoreasca ce sa stabileasca altfel

mona33

Post by mona33 » 14 Mar 2006, 21:02

Multe semne de intrebare in acest caz,pt ca ei sustin si e adevarat ca sunt proprietari.Nu cred ca vreun parchet sau o instanta ,dau dreptate posesorului,ci proprietarului,chiar daca s-au pus "singur in posesie",iar violarea de domiciliu,distrugere(si furt),se solutioneaza cu nup!

dricaru

Post by dricaru » 15 Mar 2006, 20:14

Mda...ar fi violare de dom.
Dar dpdv al tratamentului sanctionator e de 18/1 Cp.
Pina la urma ala sta intr-o casa care nu e a lui iar celalalt vrea sa-si recapete usus.

Dyana

Post by Dyana » 16 Mar 2006, 21:30

Mona,cred ca ai dreptate,nu sunt intrunite elementele constitutive ale infractiunii de violare de domiciliu.
Violarea de domiciliu este "patrunderea fara drept...".
Or,in speta,fiind un caz de desfiintare a titlului executoriu,cel interesat(fostul proprietar)are dreptul la intoarcerea executarii,prin restabilirea situatiei anterioare acesteia.(art.404indice 1alin.1C.pr.civ.).
Potrivit alin.2 al art.404indice 1C.pr.civ."Bunurile asupra carora s-a facut executarea se vor restitui cel indreptatit"(adica fostului proprietar).
Deduc ca nu s-a solicitat ,odata cu desfiintarea titlului executoriu si restabilirea situatiei anterioare,nu-i asa?Si presupun ca,mai mult ca sigur,i s-a admis aceasta cerere de restabilire a situatiei interioare.

dricaru

Post by dricaru » 16 Mar 2006, 21:41

Dyana...e chiar asa de greu penalul????

Dyana

Post by Dyana » 16 Mar 2006, 21:55

Dricaru,nici tu nu esti convins ca ar fi violare de domiciliu"mda...ar fi violare de domiciliu...".

dricaru

Post by dricaru » 17 Mar 2006, 16:12

Mda-ul ala era ca sa-mi exprim lehamitea fata de spetza(era un fel de miriit cu condescendentza)
Cind nu st convins(si st ff putzine cazuri cind ma bag aiurea in seama) zic direct asta.
Tu ocupa-te in continuare de telenovele ,draga, si nu te contrazice cu mine!!

rosia_montana

Post by rosia_montana » 17 Mar 2006, 16:43

Cere-ti iertare Dyana, si indeparteaza-te cu plecaciuni, fara sa te intorci cu spatele la Maria Sa! :mrgreen:

geamanu

Post by geamanu » 17 Mar 2006, 18:31

wtf ......... :?: oameni buni,calmati-va. Eu sunt doar un elev de clasa a 12-a si am bacun inainte si pana si eu am realizat ca Drique baliverneaza. Va multumesc :kiss:

Post Reply