decizie sanctionare
decizie sanctionare
Daca angajatorul emite o decizie de sanctionare in care nu este mentionata nici instanta competenta si nici termenul in care aceasta poate fi contestata si daca angajatul, cu toate acestea, formuleaza contestatia si o depune la instanta competenta si in termen, se mai poate retine nulitatea deciziei?
dupa experienta mea, instantele se uita tot timpul la motive de nulitate.prevederile art.268 sunt sub sanctiunea nulitatii absolute. orice element care lipseste din decizie duce la nulitatea ei. chiar daca omul a stiut in ce termen si unde sa formuleze contestatie, eu cred ca nu se acopera nulitatea, mai ales ca poate fi invocata oricand.....
In practica am intalnit si opinia ca ar trebui sa inlaturam rigiditatea excesiva, ca ...........desi din decizie lipsesc unele elemente, respectiv termenul si instanta competenta........si daca salariatul a contestat decizia in termenul si la instanta competenta ..... nu se mai poate vorbi de nulitatea absoluta a deciziei de concediere.
Dar is de acord ca lipsa acestor elemente trebuie sanctionata cu nulitatea absoluta ..... ca doar de aceea s-a straduit atat legiuitorul sa o prevada expres ca noi sa nu ne permitem sa interpretam cum vrem noi ...
pentru domnite.
Dar is de acord ca lipsa acestor elemente trebuie sanctionata cu nulitatea absoluta ..... ca doar de aceea s-a straduit atat legiuitorul sa o prevada expres ca noi sa nu ne permitem sa interpretam cum vrem noi ...