ce spuneti, este valabila adresa de conciliere in care viitorul reclamnat nu arata data si locul, ci lasa la latitudinea celeilate societati sa fixeze aceste doua elemente?
in lipsa unui raspuns prin care cealalta societate sa fixeze data si locul, dupa trecerea celor 15 zile, putem considera ca s-a indeplinit porcedura prealabila ?
din cate am citit eu practica ICCJ nu sanctioneaza lipsa acestor elemente, important este sa reiasa intentia de a rezolva litigiul amiabil.
conciliere
Re: conciliere
adresa aia trebuia sa se numeasca CONVOCARE LA CONCILIERE DIRECTA. Cand convoci pe cineva ii arati locul si in ce data. Practica ICCJ este aceea ca asimileaza acestei convocari si adresele simple care nu indeplinesc cerintele amintite.Conteaza cum ai spus >intentia de stingere a litigiului pe cale amiabila.Se asimileaza aici si derularea procedurii somatiei la plata.bog28 wrote:ce spuneti, este valabila adresa de conciliere in care viitorul reclamnat nu arata data si locul, ci lasa la latitudinea celeilate societati sa fixeze aceste doua elemente?
in lipsa unui raspuns prin care cealalta societate sa fixeze data si locul, dupa trecerea celor 15 zile, putem considera ca s-a indeplinit porcedura prealabila ?
din cate am citit eu practica ICCJ nu sanctioneaza lipsa acestor elemente, important este sa reiasa intentia de a rezolva litigiul amiabil.
Dupa 30 de zile, daca nu ai primit nici un raspuns actioneze respectiva in instanta.
Nu mai deschid alt topic, dat fiind ca subiectul este acelasi. Am si eu 2 intrebari:
1. In cate exemplare se redacteaza cererea de convocare la conciliere?
2. Daca se scurg cele 30 de zile (desi textul codului de procedura este clar) mai trebuie somatie de plata? Mai devin incidente prevederile ordonantei 5/2001 privind somatia de plata? Sau se poate trece direct la actiunea introductiva de instanta?
2. Daca se scurg cele 30 de zile (desi textul codului de procedura este clar) mai trebuie somatie de plata? Mai devin incidente prevederile ordonantei 5/2001 privind somatia de plata? Sau se poate trece direct la actiunea introductiva de instanta?
1.in doua exemplare .Pastrezi unul nu? cum dovedesti? Anexezi si dovada de comunicare.Daca o dai prin fax merge si una.Giovanni wrote:Nu mai deschid alt topic, dat fiind ca subiectul este acelasi. Am si eu 2 intrebari:
2.Daca ai facut concilierea poti trece direct la actiunea in instanta. Daca ai timp (nu intervine prescriptia) poti face intai o cerere pe somatia la plata.Daca pierzi, cu convocarea la conciliere si dovada de primire si cererea de chemare in judec pe dreptul comun mergi la instanta
2.In cadrul procedurii speciale privind somatia de plata nu este incidenta convocarea la conciliere directa.
3.Somatia de plata este asimilata procedurii prevazuta de art 720/1 din CPCiv. (ICCJ) Atentie mare insa, practica nu este unitara.
Impedimentul de care ma tem este acela ca am facut-o in 1 exemplar si drept urmare nu am scris in cate exemplare s-a intocmit. Iar temerea este accentuata de faptul ca sunt aproape sigur ca firma pt. care am facut-o a trimis-o recomandat (deci nu prin fax). Nu-i problema, imediat pot da "print" la inca un exemplar, completat cu semnaturile si stampilele de rigoare. Dar nicaieri nu se mentioneaza nr. de exemplare in care s-a redactat, iar daca ma duc cu exemplarul 2 la instanta paratul poate sa se opuna cum ca el nu ar fi primit acelasi act, in integralitatea sa. Cam tulbure situatia...tristan wrote:
1.in doua exemplare .Pastrezi unul nu? cum dovedesti? Anexezi si dovada de comunicare.Daca o dai prin fax merge si una.