La ce îi foloseste masterul unui avocat ?

Examene, rezultate, pareri, etc
Post Reply
giovanni

La ce îi foloseste masterul unui avocat ?

Post by giovanni » 07 Mar 2006, 15:40

Cu totii, sau, ma rog, aproape toti licentiatii in drept se inscriu la master, unii (nu tocmai putini) si la doctorat, etc. Oameni buni, la ce ne foloseste? Ca eu fac masterul si am impresia ca il fac degeaba. Referate peste referate si nimic mai mult. Taxa o vad ca pe niste bani aruncati. Totusi, la ce ne trebuie? Ca doar putem pleda linistiti fie ca il avem, fie ca nu. Si cam aceleasi intrebari le am legate si de doctorat.

tristan

Re: La ce îi foloseste masterul unui avocat ?

Post by tristan » 07 Mar 2006, 16:33

Giovanni wrote:Cu totii, sau, ma rog, aproape toti licentiatii in drept se inscriu la master, unii (nu tocmai putini) si la doctorat, etc. Oameni buni, la ce ne foloseste? Ca eu fac masterul si am impresia ca il fac degeaba. Referate peste referate si nimic mai mult. Taxa o vad ca pe niste bani aruncati. Totusi, la ce ne trebuie? Ca doar putem pleda linistiti fie ca il avem, fie ca nu. Si cam aceleasi intrebari le am legate si de doctorat.

Nu stiai cum sa faci sa ne anunti ca esti inscris la master? Urmeaza doctoratul? Anunturi cu ceva examene grele trecute?
Eu cred ca e necesar un master.Am auzit ca si in Spania la cules capsuni, aia care au master sunt sefi de echipa... :grin:

bozo

Post by bozo » 07 Mar 2006, 17:04

Depinde de ceea ce cere fiecare de la el insusi. Daca-si doreste sa faca un master numai asa ca sa se afle in treaba si sa aiba o diploma in plus fata de altii e problema lui, numai ca o astfel de diploma nu-l diferentiaza cu nimic fata de ceilalti, poate doar ca e mai sarac cu vreo 2.000-3.000 RON. Daca vrea sa-si consolideze teoretic cunostiintele dobandite in practica, consider masterul super eficient, dar cu conditia sa fie un master tinut de profesori cu renume de la care ai ce invata.

Si daca vrei sa faci masterul pe bune, sunt mastere la care se dau examene si daca iei examenul nu mai platesti nici o taxa.

giovanni

Re: La ce îi foloseste masterul unui avocat ?

Post by giovanni » 07 Mar 2006, 19:01

tristan wrote: Nu stiai cum sa faci sa ne anunti ca esti inscris la master? Urmeaza doctoratul? Anunturi cu ceva examene grele trecute?
Chiar nu ma laud cu asta. Am postat topicul cand am dat de greu: facutul nenorocitelor de referate. Si in loc sa ma apuc de ele, dat ca nu mai am prea mult timp, prefer sa ma plang pe forum. Asta-i soatza cu alta: cand aveam mult de invatat pe intervale scurte, ma puneam sa dorm de amiaza, ca sa fiu chipurile odihnit. Dar in zilele libere nu mi-as fi irosit timpul dormind, Doamne fereste. Asa si acum: prefer sa imi plang de mila decat sa ma apuc de ele. :fluierat: :fluierat: :fluierat: :fluierat: :fluierat:

tristan

Post by tristan » 07 Mar 2006, 19:24

Giovanni, eu iti pot spune un singur lucru. Nu am facut pana acum nimic din ceea ce nu mi-a placut.Daca e o povara pentru tine de ce continui?
Cum stii foarte bine de acum masteratele astea se fac de dragul de a le face sau ca asa a zis mama sau tata. Daca vrei intr-adevar sa inveti carte, atunci JOS PALARIA, si intrebarea ta nu isi mai are rostul.....Cu siguranta iti vor ajuta ceva cunostinte in plus. Totusi parca prea multi in ziua de azi avem si facultate si masterate si doctorate si superspecializari......suntem o tara de superintelectuali dar murim de foame. Asta e paradoxul actual. Am prieteni care au fost la masterate prin tari super civilizate dar la venire in tara nu au gasit nici un post. Explicatia:toti prefera pe cineva cu experienta nu cu tolba plina de masterate.

giovanni

Post by giovanni » 07 Mar 2006, 20:00

Auzisem intr-o vreme un zvon cum ca avocatii nu vor mai putea pleda dupa intrarea in UE decat daca au master. Cred ca e o pura inventie. Sincer, nu ma destept cu nimic de pe urma lui. Si-o spun cel mai pe sleau posibil: a face masterul in ziua de azi inseamna a urma un efect de turma. Iar eu sunt oitza cea pierduta. :( Oricum, nici sa nu aud de doctorat. Ar fi deja prea mult.

tristan

Post by tristan » 07 Mar 2006, 20:14

vad ca ai ajuns la o concluzie...Acum daca l-ai inceput termina-l. Succes!
:lol:

Post Reply