Discutii privind Dreptul Penal
-
bog28
Sa stii ca sunt mai bun decat majoritatea avocatilor
asta ti-au spus colegii tai/sefii ori e parerea ta ?
Am intrat pe forumul asta sa mai si invat.
foarte bine, esti de apreciat pentru ca vrei sa inveti, dar acolo unde nu stii nu te mai lansa in afirmatii (ma refrer la citatul din mesajul meu de mai sus). intreaba, dar nu mai da raspunsuri ironice si in necunostinta de cauza.
-
elena_av
urmarirea penala este nepublica, insa caracterul secret este relativ
se poate vorbi de caracter secret atat timp cat up se desfasoara in rem
din momentul in care avem un invinuit in cauza, avocatul acestuia poate asista la toate actele de urmarire penala, ca si avocatul partii vatamate
fac exceptie autorizarea si efectuare inregistrarilor/ interceptarilor audio/video, perchezitiile, ridicare silita sau predarea unor inscrisuri (care oricum se fac de obicei inainte de a incepe urmarirea penala)
este un compromis intre drepturile invinuitului/inculpatului si dreptul/obligatia organelor de up de a descoperi infractiunile si de a trimite in judecata persoanele vinovate
-
rudareanu
Mie ca asa cum este acum este perfect!
E drept ca avocatul poate asista la toate actele de urmarire penala, dar ..
daca ma duc la Parchet si cer sa vad un dosar, mi se da cu bucurie, dar la el nu sunt atasate ultimele probe gasite impotriva clientului meu.
Chiar mi s-a spus chestia asta neoficial.
Referitor cu publicitatea urmaririi, mi se pare chiar o prostie, dar imi este lene sa motivez .. scuze :)
-
Generalul
Stimati colegi de forum in cursul up si chiar al actelor premergatoare se culeg si admnistreaza probe si in aparare. Drept dovada este procentul impresionant de NUP-uri si SUP-uri, peste 50% din totalul solutiilor dispuse de procurori. Asa ca doamnelor sau domnilor avocati, mentalitatea e gresita nu la politisti ci la dumneavoastra.