Un prieten, care este condamnat in Austria, a primit o instiintare ca urmeaza sa fie transferat intr-un penitenciar din Ro. pt continuarea executarii pedepsei.
In instintare scria ca in urma acordului de transfer intre cele 2 tari urmeaza sa fie transferat. El nu a cerut acest lucru si a refuzat de mai multe ori cand a fost intrebat daca ar dori sa fie transferat in Ro.
Instiintarea a primit-o acum iar dosarul a fost judecat la Curtea de Apel Bucuresti in nov. anul trecut.
Se poate un recurs, in acest caz, pt a se evita transfeul?
Am si un link cu persoana in cauza:
http://portal.just.ro/InstantaDosar.asp ... AwMDkwNjIw
ma poate ajuta careva? :)
recurs
Recursul se face in 10 zile de la comunicare. Presupun ca (,) comunicarea s-a facut conf. legii, prin fax sau prin alt mijloc de transmitere, la autoritatea centrala din statul de condamnare, de catre Ministerul Justitiei.
Vezi ca sunt cazuri cand se face transferul si fara consimtamantul condamnatului.
Vezi ca sunt cazuri cand se face transferul si fara consimtamantul condamnatului.
re
dar nu stiti care sunt aceste cazuri de a transfera pers. fara consimtamant??? el a primit aceea foaie de instintare in urma cu 2 zile dar nu a semnat-o. Trebuie facuta contestatia in 8 zile sa inteleg ??? Daca da, unde anume ? In Romania sau in Austria ? Daca in Romania, se poate face printr-un avocat angajat de mine? (recomandati-mi unul)
iar in caz ca nu se rezolva nimic, dricaru, cum e procedura in tara ?
se ajunge pe Jilava sau pe arestul Politiei? Acest prieten este din Cluj. O sa fie transferat in jud Cluj. In ce conditii si in cat timp ?
iar in caz ca nu se rezolva nimic, dricaru, cum e procedura in tara ?
se ajunge pe Jilava sau pe arestul Politiei? Acest prieten este din Cluj. O sa fie transferat in jud Cluj. In ce conditii si in cat timp ?
Art 5 lit d din legea 756/2004 prevede suplinirea consimtamantului persoanei condamnate cu cel al reprezentantului legal (presupun ca este minor). Cred ca asta s-a intamplat in speta, nu-i asa? Mai exista un caz in care nu se cere acordul condamnatului, atunci cand este evadat si se gaseste pe teritoriul statului al carui resortisant este. Presupun ca iese din discutie.
Daca tutorele/parintii si-au dat acordul cu privire la transfer, procedura e legal indeplinita.
Din fericire, se poate recurge la recurare, termenul nu a expirat-10 zile de la comunicare (termenul se calculeaza pe zile libere). Nu stiu ce motivare s-ar da unei astfel de cai de atac.
Cererea de recurs se depune la Curtea de Apel Bucuresti, cea care s-a pronuntat si asupra fondului.
Daca tutorele/parintii si-au dat acordul cu privire la transfer, procedura e legal indeplinita.
Din fericire, se poate recurge la recurare, termenul nu a expirat-10 zile de la comunicare (termenul se calculeaza pe zile libere). Nu stiu ce motivare s-ar da unei astfel de cai de atac.
Cererea de recurs se depune la Curtea de Apel Bucuresti, cea care s-a pronuntat si asupra fondului.