Spor de confidentialitate consilier juridic

Discutii privind alte teme decat cele pentru care exista un forum
lauraC

Spor de confidentialitate consilier juridic

Post by lauraC » 17 Feb 2006, 10:54

Am aflat intamplator ca pentru consilierii juridici din institutiile publice se acorda un spor de confidentialitate de 15%. Este adevarat? In ce masura angajatorii din sistemul privat pot fi determinati sa acorde si ei un astfel de spor?
Salariul unui consilier juridic intre ce limite variaza si pe ce criterii? M-ar interesa o comparatie provincie - Bucuresti.
Sper sa vi se para interesanta de abordat aceasta tema.

tristan

Re: Spor de confidentialitate consilier juridic

Post by tristan » 17 Feb 2006, 12:36

lauraC wrote:Am aflat intamplator ca pentru consilierii juridici din institutiile publice se acorda un spor de confidentialitate de 15%. Este adevarat? In ce masura angajatorii din sistemul privat pot fi determinati sa acorde si ei un astfel de spor?
Salariul unui consilier juridic intre ce limite variaza si pe ce criterii? M-ar interesa o comparatie provincie - Bucuresti.
Sper sa vi se para interesanta de abordat aceasta tema.
nu am auzit de un astfel de spor, insa oricum salariile nu sunt prea mari.Cred ca intre Bucuresti si restul tarii sunt ceva diferente.

dana_lavinia

Post by dana_lavinia » 17 Feb 2006, 13:17

Eu am lucrat in administratia publica si nu am primit niciun spor de confidentialitate. Si nici nu am auzit de asa ceva. Pe de alta parte este posibil ca anumite institutii sa dea acest spor. La nivel privat poti negocia cu seful. Prin Codul muncii aceasta clauza nu trebuie platita.
La nivel de Constanta salariul unui c.j se situeaza intre 8 milioane (lei vechi) si chiar 25 milioane. Mai mult de atat nu am auzit pe nimeni sa aiba.

denominatus

Post by denominatus » 17 Feb 2006, 14:05

asta ar fi misto. spor de confidentialitate, in conditiile in care si legea mea ma obliga la confidentialitate. :grin:
am o intrebare: pe cand un spor pentru cunostinte de drept? :-D
am auzit ca, in curand, se va da si un spor pentru prezenta la servici. :evil: si o compensare pentru osteneala ocazionata de deplasarea catre casierie, pentru ridicarea lefii.
Sa mai zica cineva ca nu e bine in romania. :grin:

Candva, ma amuzam sa analizez intentia legiuitorului.
Acum spun simplu: Fisierele "X files". Adevarul este dincolo de noi.

attorneyatlaw

Post by attorneyatlaw » 17 Feb 2006, 14:07

oarecum pe langa subiect: Exista vreo prevedere legala prin care sa se fi instutit un termen pana la care institutiile publice ar fi obligate s-si angajeze consilieri juridici?

denominatus

Post by denominatus » 17 Feb 2006, 14:17

Nu cred.
Dar, in general, directia juridica este prevazuta in organigrama aprobata la infiintare.
Si stiu ca mai exista acte care se incheie cu avizul directiei juridice.
Avizul o fi el consultativ, insa...

Pescara

Post by Pescara » 17 Feb 2006, 14:26

Ba da, la institutiile publice se da spor de confidentialitate. Cu angajatorii privati, negociezi contractul.

lauraC

Post by lauraC » 17 Feb 2006, 16:04

Cu privire la sporul de confidentialitate, cica e prevazut in OG3/2006. Ai dreptate, Denominatus. Daca mi s-ar fi parut o chestie absolut normala, cred ca nu as fi postat subiectul. Stiu ca in sectorul privat e cum negociezi. Iar partea cu salariile, sincer ma interesa doar ca statistica pentru ca ma pregatesc de o negociere.

denominatus

Post by denominatus » 17 Feb 2006, 16:24

Art. 13. - (1) Sporul de confidentialitate se acorda personalului contractual din aparatul de lucru al Guvernului si al Ministerului Integrarii Europene in cuantum de pana la 15%, precum si personalului contractual din institutiile si autoritatile publice pentru care, prin acte normative specifice, se prevede acordarea acestui spor.
(2) Categoriile de personal contractual, cuantumurile sporului de confidentialitate si conditiile de acordare se stabilesc, in limitele prevazute de reglementarile in vigoare, de catre ordonatorii principali de credite, cu incadrarea in cheltuielile de personal prevazute in bugetul aprobat.

ca sa vezi... premiu pentru cei care-si respecta obigatiile profesionale stabilite prin legea de organizarea profesiei. :)
merge treaba ca daca uita sa-mi dea sporul pot sa sporovaiesc :grin: confidentele? ( ca la clauza de neconcurenta? )

opelina

Post by opelina » 17 Feb 2006, 16:34

Ordonanta 3/2006 se aplica numai personalului contractual din institutiile bugetare, nu si functionarilor publici. De aceea, nu toata lumea primeste acest spor. Cu angajatorii din sectorul privat se poate negocia un astfel de spor, desi in meseria asta, discretia este prezumata.

daniel_2006

Post by daniel_2006 » 18 Feb 2006, 09:10

Nu se acorda acest spor functionarilor publici.
Exista un principiu care se deduce din contractul colectiv de munca si din celelalte reglementari in domeniu, care spune ca nu se vor institui obligatii in sarcina salariatului, daca nu exista un spor compensatoriu.
Aici intra sporul de fidelitate, spor de confidentialitate, clauza de neconcurenta. Cand angajatorul are pretentii in acest sens, corect ar fi sa plateasca.
S-ar putea insa ca, in salariul negociat, sa fie incluse toate acestea, mai ales daca, asa cum spunea cineva, un consilier juridic are salariu de pana la 25 milioane.
Un functionar public primeste doar salariul de incadrare si sporul de vechime, eventual salariu de merit de 15%.

myado

Post by myado » 18 Feb 2006, 20:25

exista....si sporul de confinentialitate, pe care tocmai lnam cerut si eu si se pare ca mi se va si acorda...sub egida sa ma platiti ca sa imi tin gura... :lol: :lol: :lol:
daaaaar, tot in statut e prevazut si sporul deeeee mobilitate...
is curioasa daca pe asta il primeste cineva, ca eu ...din bun simt inca nu lnam cerut...

myado

Post by myado » 18 Feb 2006, 20:46

cica e prevazut in OG3/2006.
daca tot ai invocat-o vezi si anexa 2b parca....unde limitele de salarizare sunt cj deb sal minim pe ec si cj SI A 1.190 ron (limita maxim maximorum)

denominatus

Post by denominatus » 21 Feb 2006, 11:12

1.190 maxim maximorum????
:-D sa se angajeze mamele lor pe salariul asta :mrgreen:
ma duc sa vand martisoare, ca-mi iese mai mult :grin:

Moaca

spor

Post by Moaca » 21 Feb 2006, 12:57

Dar de minimul pe economie pt.un incepator ce zici? Asta pt.ca in oraselele din provincie unde oferta este foarte mare si cererea infima nu ai aproape nici-o sansa sa te angajezi undeva.Am destule cunostinte care au acceptat un astfel de salariu in ideea ca pot capata ceva experienta si in felul acesta ulterior isi pot gasi un alt post.Evident nu in provincie...

Post Reply