Contract fara clauza privind termen valabilitate

Discutii privind raporturile de Drept Comercial
Post Reply
fuji

Contract fara clauza privind termen valabilitate

Post by fuji » 16 Feb 2006, 18:24

Intre 2 firme este incheiat o aiureala de contract intitulat " contract comercial de prestari servicii/an 2005" obiectul lui constand in efectuarea deratizarii, dezinfectiei , dezinsectiei in cursul anului 2005 de catre prestator, beneficiarului.
Contractul a fost incheiat la 21.01.2005 insa nicaieri in cuprinsul contractului nu este specificata o clauza distincta privind durata de valabilitate a acestuia. S-a convenit ca rezilierea unilaterala poate avea loc doar daca cealalata parte nu si-a respectat obligatiile contractuale , modificarea sau denuntarea unilaterala a contractului fiind interzisa.

Din punctul meu de vedere, eu consider ca valabilitatea acestui contract a incetat la 31.12.2005, avand in vedere modul de redactare al obiectului contractului. In contextul in care partile nu au convenit modificarea contr. in sensul ca obiectul acestuia sa cuprinda efectuarea deratizarii, dezinfectiei , dezinsectiei si in cursul anului 2006, ar mai putea oare deratizatorul (prestatorul) sa vina sa stropeasca (cu apa sfintita) si in anul curent , invocand contractul incheiat anul trecut?

Beneficiarul ma bazaie sa fac o actiune in rezilierea contractului; eu i-am zis ca respectivul contract a incetat.
Din punctul de vedere al regulilor privind interpretarea contractelor ar putea exista un punct de vedere contrar celui afirmat de mine??

croc

Post by croc » 17 Feb 2006, 13:34

asta este interpretarea corecta si in opinia mea;

dar, daca "deratizatorul" o avea capun tare si te trezesti cu el la usa, il trimiti la plimbare;

asta presupune ca cel care-i deschide usa sa fie pe faza, ca daca il lasa sa-si faca treaba, tre sa-l platesti;

apoi sa te dea el in judecata ca nu ti-ai indeplinit obligatiile;

pe de alta parte, cum sa-l reziliezi daca si-a facut treaba pt anul trecut?

dana_lavinia

Post by dana_lavinia » 17 Feb 2006, 13:35

Eu cred, ca si tine de altfel, ca acest contract s-a incheiat la 31.12.2005, intrucat in cuprinsul sau este trecuta perioada prestarii serviciilor - anul 2005. In cazul acesta nu ai nici cum sa reziliezi contractul intrucat aceasta a "expirat".

denominatus

Post by denominatus » 17 Feb 2006, 14:00

contractul inceteaza priiiiiin, si anuuuume, ajungerea la termen.
daca-ti face probleme, cheama protectia muncii sa-i caute daca poarta masti de protectie la servici, ca le-a intrat substanta in sistem si nu mai gandesc limpede.

Post Reply