BSA Romania - hartuire
BSA Romania - hartuire
Am fost reclamat de repetate ori la BSA pentru folosirea ilegala de software de calculator. De fiecare data a trebuit sa ma prezint la sediul firmei de avocatura "Burchel si asociatii" pentru a lamuri situatia. Am demonstrat de fiecare data ca reclamatia este nefondata.
BSA garanteaza reclamantilor anonimatul.
Cum se poate proceda in acest caz pentru gasirea identitatii reclamantului/reclamantilor, in vederea actionarii lor in judecata pentru denunt calomnios?
As putea sa pretind de la firma de avocatura "Burchell si asociatii" sa-mi comunice cum suna reclamatiile si cum s-au finalizat anchetele?
Va multumesc pentru orice sugestie.
BSA garanteaza reclamantilor anonimatul.
Cum se poate proceda in acest caz pentru gasirea identitatii reclamantului/reclamantilor, in vederea actionarii lor in judecata pentru denunt calomnios?
As putea sa pretind de la firma de avocatura "Burchell si asociatii" sa-mi comunice cum suna reclamatiile si cum s-au finalizat anchetele?
Va multumesc pentru orice sugestie.
BSA, adica Business Software Alliance, este o forma de organizare internationala a unor firme care produc soft de afaceri. In aceasta organizatie sunt inclusiv firme romanesti.
Firma de avocatura "Burchel si asociatii" reprezinta legal aceasta organizatie in tara noastra.
Eu am fost invitat la sediul acestei firme de avocatura in mod nejustificat pentru a lamuri niste reclamatii calomnioase, pentru ca activitatea firmei mele nu implica utilizarea de soft. Le-am prezentat in acest sens statutul firmei mele, desi nu eram obligat sa o fac.
Revin cu intrebarile de mai sus: exista cumva vreo posibilitate de a identifica pe cel care reclama in mod nejustificat?
Firma de avocatura "Burchel si asociatii" reprezinta legal aceasta organizatie in tara noastra.
Eu am fost invitat la sediul acestei firme de avocatura in mod nejustificat pentru a lamuri niste reclamatii calomnioase, pentru ca activitatea firmei mele nu implica utilizarea de soft. Le-am prezentat in acest sens statutul firmei mele, desi nu eram obligat sa o fac.
Revin cu intrebarile de mai sus: exista cumva vreo posibilitate de a identifica pe cel care reclama in mod nejustificat?
Ti-as raspunde eu dar nu sunt in masura....eu sunt economist...
Totusi din cate stiu DENUNTAREA CALOMNIOASA se face numai prin DENUNT sau PLANGERE, oricine poate sa faca sesizarii, este un drept fundamental al cetetanilor acela de a veghea le respectarea unor legi, evident ca sesizarea trebuie facuta cu buna credinta...
In civil, daca ai suferit vreo paguba si poti sa o dovedesti poti incerca....!
Poate gresesc, rog colegii sa ma corecteze!
Totusi din cate stiu DENUNTAREA CALOMNIOASA se face numai prin DENUNT sau PLANGERE, oricine poate sa faca sesizarii, este un drept fundamental al cetetanilor acela de a veghea le respectarea unor legi, evident ca sesizarea trebuie facuta cu buna credinta...
In civil, daca ai suferit vreo paguba si poti sa o dovedesti poti incerca....!
Poate gresesc, rog colegii sa ma corecteze!
RobertIahn> nu esti obligat sa te duci sa "clarifici" lucrurile ca asa li se scoala lor. BSA-ul si reprezentantii acesteia nu au dreptul sa intre la tine in firma sa-ti ia calculatoarele la puricat. Imi amintesc ca si eu primisem o "felicitare" dnasta de la BSA cand lucram ca administrator de retea, si le-am spus ca am treaba si cani sun eu...mai incolo.
Asa este. Vin in echipa daca ei considera necesar. Dar important este ca in firma mea nu se utilizeaza calculatoare pentru desfasurarea activitatii. Reclamatia nu este cu buna credinta.
Eu am mai lamurit o data situatia la ei la sediu.
Dar de data asta vreau sa stiu si eu cine ma reclama in mod nejustificat, pentru a-l actiona in judecata.
Care este, pas cu pas, calea de urmat?
Dar de data asta vreau sa stiu si eu cine ma reclama in mod nejustificat, pentru a-l actiona in judecata.
Nu vin in echipa, stati voi linistiti, plus ca trebuie dovezi foarte solide ca sa vina politia economica & orda. Nu tin chestii de genun "mina zis mie o pasarica la ureche ca ala foloseste software piratat acolo". Plus ca daca se dovedesc false acuzatiile, si tu poti demonstra ca tinau blocat activitatea cu verificarile lor si ca te consideri hartiuit, te duci la curtea europeana si dai statun roman in judecata. Ca nnam auzit sa fi pierdut cineva un proces dnasta.
1. Nu este denuntare calomnioasa pentru ca plangerea/denuntul nu a fost adresata organelor competente: politie/parchet.RobertIahn wrote:Asa este. Vin in echipa daca ei considera necesar. Dar important este ca in firma mea nu se utilizeaza calculatoare pentru desfasurarea activitatii. Reclamatia nu este cu buna credinta.
2. Cred ca firma asta, BSA, nu are nici un interes sa dezvaluie identitatea celui care reclama. Ei primesc informatia si incearca sa o verifice (cel putin asa ar trebui), ca sa stranga un minim de date. Dupa care formuleaza plangerea la organele de cercetare competente.
Parerea mea personala este ca nu vei reusi sa afli identitatea "sursei" si nici nu cred ca o instanta poate obliga firma sa comunice datele de identificare ale acesteia.
In cel mai bun caz te vei indrepta in penal/civil impotriva BSA (prin reprezentanti) care isi asuma raspunderea pentru sustinerile sale din momentul in care formuleaza plangerea penala.
Dupa aia se "regleaza" ei cu sursa

Ba chiar vin in echipa, mai ales de cand se bate moneda pe constatari ale incalcarilor dreptului de autorTudorB wrote:Nu vin in echipa, stati voi linistiti, plus ca trebuie dovezi foarte solide ca sa vina politia economica & orda. Nu tin chestii de genun "mina zis mie o pasarica la ureche ca ala foloseste software piratat acolo". Plus ca daca se dovedesc false acuzatiile, si tu poti demonstra ca tinau blocat activitatea cu verificarile lor si ca te consideri hartiuit, te duci la curtea europeana si dai statun roman in judecata. Ca nnam auzit sa fi pierdut cineva un proces dnasta.

Si chestia aia cu "mi-a zis mie o pasarica la ureche" nu a fost niciodata ceva neobisnuit. Primesc oamenii o sesizare si, cum nu au nimic mai bun de facut la birou, merg la RobertIahn sa vada ce jocuri noi au mai aparut

Subscriu, si vorbesc in cunostinta de cauza.... Si cei de la Politia economica sunt din cadrul IGP, cei drept ca nu prea au habar de calculatoare dar asta e partea a doua.... Am un prieten care a prin un control "inopinant", (evident ca a fost turnat de cineva) care are dosar penal pe chestia asta... si l-au purecat de la licenta dintr-un calculator amarat pentium 133 Mhz il folosea pentru tehnoredactare cu windows 95 pe el pana la cd-uri cu mp3 pe care le asculta la firma ...Intr-un final a scapat prin plata unei amenzi penale si plata pretentilor civile, catre ROACT....Baltazar wrote:Ba chiar vin in echipa, mai ales de cand se bate moneda pe constatari ale incalcarilor dreptului de autorTudorB wrote:Nu vin in echipa, stati voi linistiti, plus ca trebuie dovezi foarte solide ca sa vina politia economica & orda. Nu tin chestii de genun "mina zis mie o pasarica la ureche ca ala foloseste software piratat acolo". Plus ca daca se dovedesc false acuzatiile, si tu poti demonstra ca tinau blocat activitatea cu verificarile lor si ca te consideri hartiuit, te duci la curtea europeana si dai statun roman in judecata. Ca nnam auzit sa fi pierdut cineva un proces dnasta.
Te cam inseli :)TudorB wrote:Nu vin in echipa, stati voi linistiti, plus ca trebuie dovezi foarte solide ca sa vina politia economica & orda. Nu tin chestii de genun "mina zis mie o pasarica la ureche ca ala foloseste software piratat acolo". Plus ca daca se dovedesc false acuzatiile, si tu poti demonstra ca tinau blocat activitatea cu verificarile lor si ca te consideri hartiuit, te duci la curtea europeana si dai statun roman in judecata. Ca nnam auzit sa fi pierdut cineva un proces dnasta.