angajati incuiati in firma pentru a finaliza la timp comanda

Discutii privind Dreptul Penal
Post Reply
croc

angajati incuiati in firma pentru a finaliza la timp comanda

Post by croc » 13 Feb 2006, 09:34

In cazul unui litigiu de munca, unul dintre martori a declarat ca angajatele erau uneori incuiate in firma pentru a se finaliza la timp comanda.

Ce infractiune este? :floare:

ildi

Post by ildi » 13 Feb 2006, 09:38

Croc, ti-a raspuns deja Marius.
Lipsire de libertate si supunere la munca fortata. :floare:

kinga

Post by kinga » 13 Feb 2006, 09:41

art. 203 Cod penal..supunerea la munca fortata sau obligatorie???

croc

Post by croc » 13 Feb 2006, 09:45

stiu ca mi-a raspuns marius, si ii multumesc;
vroiam sa vad si opiniile altor penalisti de pe forum;
de ce-mi dai in cap asa de dimineata, luni si pe 13? :-(

minodora

Post by minodora » 13 Feb 2006, 10:02

Lipsire de libertate iar supunerea la munca fortata in masura in care ele nu ar fi prestat munca de buna voie.

ildi

Post by ildi » 13 Feb 2006, 11:49

Crooooooc, n-a fost cu intentie!!!!! :floare: :floare: :floare:

Am crezut ca nu ai citit si am vrut sa ajut. :cafea:

croc

Post by croc » 13 Feb 2006, 12:08

:kiss: :kiss: :floare:

retry

Post by retry » 13 Feb 2006, 12:56

lipsire de libertate.

nu e munca fortata, fiindca fetele puteau sa faac si sezatoare inauntru. :grin:
Nu e munca obligatorie, ca exista un contract de munca, probabil.

aho

Post by aho » 13 Feb 2006, 13:02

si totusi fetele erau eliberate numai dupa ce -si faceau norma, adica numai dc. munceau .

kko

Post by kko » 13 Feb 2006, 13:24

Io nu stiu ce sa zic; insa daca as fi una din femeile in discutie si cineva m-ar inchide in atelier ca sa muncesc, mai ales dupa program (adica sa ma forteze sa prestez ore suplimentare neplatite ori necompensate cu timp liber ) in primul rand as deschide geamul -daca atelierul este la parter; daca este la etaj , n-as lucra nimic pana nu vine patronul italian ca sa-l intreb de santatea lui mintala. Pentru ca el crede ca are in subordine pe sclava Isaura :-x

aho

Post by aho » 13 Feb 2006, 13:50

KKO wrote:Io nu stiu ce sa zic; insa daca as fi una din femeile in discutie si cineva m-ar inchide in atelier ca sa muncesc, mai ales dupa program (adica sa ma forteze sa prestez ore suplimentare neplatite ori necompensate cu timp liber ) in primul rand as deschide geamul -daca atelierul este la parter; daca este la etaj , n-as lucra nimic pana nu vine patronul italian ca sa-l intreb de santatea lui mintala. Pentru ca el crede ca are in subordine pe sclava Isaura :-x
asa un tip bine ( cu un ex. avatar supra curtat)sa se intrebe cum e sa fii femeie si inchisa la munca, pe deasupra ?

retry

Post by retry » 13 Feb 2006, 13:52

eliberare conditionata :grin:

daca se poate spune ca a existat o constrangere, s-ar putea retine si munca fortata.

mai exista insa lipsire de libertate daca se retine munca fortata? hmmm... de vazut. vrem detalii, pentru elucidare.

Post Reply