Discutii privind Dreptul Penal
-
croc
In cazul unui litigiu de munca, unul dintre martori a declarat ca angajatele erau uneori incuiate in firma pentru a se finaliza la timp comanda.
Ce infractiune este?

-
ildi
Croc, ti-a raspuns deja Marius.
Lipsire de libertate si supunere la munca fortata.

-
kinga
art. 203 Cod penal..supunerea la munca fortata sau obligatorie???
-
croc
stiu ca mi-a raspuns marius, si ii multumesc;
vroiam sa vad si opiniile altor penalisti de pe forum;
de ce-mi dai in cap asa de dimineata, luni si pe 13?

-
minodora
Lipsire de libertate iar supunerea la munca fortata in masura in care ele nu ar fi prestat munca de buna voie.
-
ildi
-
croc
-
retry
lipsire de libertate.
nu e munca fortata, fiindca fetele puteau sa faac si sezatoare inauntru.
Nu e munca obligatorie, ca exista un contract de munca, probabil.
-
aho
si totusi fetele erau eliberate numai dupa ce -si faceau norma, adica numai dc. munceau .
-
kko
Io nu stiu ce sa zic; insa daca as fi una din femeile in discutie si cineva m-ar inchide in atelier ca sa muncesc, mai ales dupa program (adica
sa ma forteze sa prestez ore suplimentare neplatite ori necompensate cu timp liber ) in primul rand as deschide geamul -daca atelierul este la parter; daca este la etaj , n-as lucra nimic pana nu vine patronul italian ca sa-l intreb de santatea lui mintala. Pentru ca el crede ca are in subordine pe sclava Isaura

-
aho
KKO wrote:Io nu stiu ce sa zic; insa daca as fi una din femeile in discutie si cineva m-ar inchide in atelier ca sa muncesc, mai ales dupa program (adica
sa ma forteze sa prestez ore suplimentare neplatite ori necompensate cu timp liber ) in primul rand as deschide geamul -daca atelierul este la parter; daca este la etaj , n-as lucra nimic pana nu vine patronul italian ca sa-l intreb de santatea lui mintala. Pentru ca el crede ca are in subordine pe sclava Isaura

asa un tip bine ( cu un ex. avatar supra curtat)sa se intrebe cum e sa fii femeie si inchisa la munca, pe deasupra ?
-
retry
eliberare conditionata
daca se poate spune ca a existat o constrangere, s-ar putea retine si munca fortata.
mai exista insa lipsire de libertate daca se retine munca fortata? hmmm... de vazut. vrem detalii, pentru elucidare.