Buna ziua,
In ziua de 01.06.2003, sotia Radu Cerasela Mariana a dat nastere minorei Radu Andreea Claudia la Spitalul Calinesti - judetul Arges. Deoarece copila s-a nascut prematur, cu greutatea de 2400 gr., a fost necesare continuarea spitalizarii.
In ziua de 12.06.2003. copila a fost arsa cu apa fiarta de catre personalul spitalului.
Conform fisei de externare si a certificatului medico-legal, arsura a fost de gradul II-III, in cvasitotalitate pe piciorul drept.
In luna 07.2003, sotia a depus o plangere penala la d-l Prim Procuror al Parchetului de pe langa Judecatoria Topoloveni - judetul Arges.
In ziua de 07.11.2003 am aflat ca d-l subofiter Obagiu Aristotel de la Politia Calinesti a inaintat dosarul catre d-l procuror Toma Gh. cu propunere de solutionare cu NUP (neinceperea urmarii penale)
In ziua de 10.11.2003, avocatul sotiei s-a deplasat la procuratura pentru a se interesa de solutionarea dosarului, insa acesta nu a putut fi gasit, sustinandu-se ca se afla inca la politie.
D-l.subofiter Obagiu Aristotel afirma intr-o convorbire telefonica din data de 10.11.2003, ca are si numar de inregistrare de la procuratura.
In ziua de 13.11.2003, avocatul a aflat de la d-l Prim Procuror ca dosarul va fi solutionat cu NUP.
In ziua de 03.12.2003 am aflat de d-l avocat ca d-l Prim Procuror ar fi dat dosarul la reanalizat.
Tot in aceeasi data sotia a fost la procuratura si a vorbit cu d-l procuror Toma Gh. care instrumenteaza cazul si a aflat ca dosarul este in cercetari si ca mai dureaza cel putin 3 luni.
Acum am si eu urmatoarele intrebari:
1.Copila in virsa de 12 zile a suferit o arsura de gradul II-III si nimeni nu este vinovat?
2.Oare de cat timp este nevoie pentru a fi solutionat acest dosar care a inceput in luna iulie 2003?
3.Toate aceste probleme au legatura cu faptul ca FIUL VINOVATEI este POLITIST la Topoloveni - judetul Arges, iar SOTUL VINOVATEI este FOST POLITIST?
Mentionez ca pana in data de astazi nu am primit nici-o solutie oficiala din partea Procuraturi.
Un copil a suferit, cu respect va rog sa ma ajutati.
Radu Sorin.
Topoloveni, judetul Arges
str.Calea Bucuresti, nr.117, bl.P32, sc.B, ap.18, et.II
tel.0248-666401
Copil ars gradul II-III
Domnule Sorin,
E cert ca cineva e raspunzator penal,dar si civil pentru vatamarile aduse in spital fetitei Dvs.E vorba,probabil,de o vatamare corporala din culpa,art.184 C.pen.Daca se determina de medicul legist ca intr-adevar vatamarile s-au produs in timpul spitalizarii,organele judiciare raman sa determine cercul de eventuali martori,dintre cei care aveau obligatia,potrivit legii,sa supravegheze nou-nascutii,in cazul dat.Eu zic sa aveti rabdare,si daca totusi considerati ca politia da semne de taraganare a cauzei,sa va plangeti la Parchetul local,caruia i se subordoneaza politia,punand in vedere ca vi se incalca dreptul la un proces echitabil(solutionare intr-un termen rezonabil),drept stipulat in Conventia Europeana a Drepturilor Omului,conventie ce face parte din dreptul intern si trebuie sa i se dea aplicare.
Sa aveti constiinta ca ati initiat un proces penal,in care puteti cere inclusiv despagubiri civile de la spital in solidar cu cel vinovat,cu scutiri de orice taxa,fiind vorba de proces penal.
E cert ca cineva e raspunzator penal,dar si civil pentru vatamarile aduse in spital fetitei Dvs.E vorba,probabil,de o vatamare corporala din culpa,art.184 C.pen.Daca se determina de medicul legist ca intr-adevar vatamarile s-au produs in timpul spitalizarii,organele judiciare raman sa determine cercul de eventuali martori,dintre cei care aveau obligatia,potrivit legii,sa supravegheze nou-nascutii,in cazul dat.Eu zic sa aveti rabdare,si daca totusi considerati ca politia da semne de taraganare a cauzei,sa va plangeti la Parchetul local,caruia i se subordoneaza politia,punand in vedere ca vi se incalca dreptul la un proces echitabil(solutionare intr-un termen rezonabil),drept stipulat in Conventia Europeana a Drepturilor Omului,conventie ce face parte din dreptul intern si trebuie sa i se dea aplicare.
Sa aveti constiinta ca ati initiat un proces penal,in care puteti cere inclusiv despagubiri civile de la spital in solidar cu cel vinovat,cu scutiri de orice taxa,fiind vorba de proces penal.