urgent! emitent facturi...

Discutii privind raporturile de Drept Comercial
Post Reply
Cronos

urgent! emitent facturi...

Post by Cronos » 09 Feb 2006, 12:49

Problema este urmatoarea: A livreaza bunuri lui B, dar factura pt. acele bunuri e emisa de C....B ce sa faca? sa accepte o astfel de factura? si ce ar trebui sa fie mentionat in ea pt. ca B sa nu se trezeasca ca mai tarziu A ii va cere sa efectueze plata in contul sau...precizez ca nu este incheiat vreun contract intre A si B...
Va rog sa ma ajutati cu niste idei cat de rpd posibil... :-(
Multumesc anticipat... :grin: :lol:

norocel

Post by norocel » 09 Feb 2006, 12:59

Daca marfa a fost livrata de A, nu exista nici un temei pentru a accepta la plata o factura emisa de C.
Sa se ceara facturarea corecta.

Cronos

Post by Cronos » 09 Feb 2006, 13:35

art. 1096 si 1190 din C. civ. nu permit totusi o astfel de plata?...ma gandeam ca daca A comunica in scris lui B sa faca plata pt. C, atunci plata ar fi valabila si el nu ar mai putea avea pretentii asupra contravalorii marfii livrate, nu?... :?: :? ma gandesc ca poate intre A si C ar opera in felul asta vreo compensatie si de aceea se doreste facturarea in acest mod...in mod normal as evita astfel de situatii, dar dc nu se poate? :mad:

oana_stroescu

Post by oana_stroescu » 09 Feb 2006, 19:12

Sa-ti spun cum fac eu. Eu am incheiat un contract de comision cu o firma A ( care in schimbul unui comision, imi identifica clienti), aceasta la randul ei are incheiat un contract de prestari servicii cu B.( clientii pe care ii reprezint). Eu practic ofer servicii, acte , etc, firmei B, dar facturarea se face pe firma A.Ti-am povestit asta ca exemplu(poate te ajuta) ,dar ca sa fi sigur incheie un contract, e chiar indicat, mai ales ca tu cumperi des de la acestia.. Sigur intre ei exista asa ceva, A fiind intermediarii.Incearca sa te lamuresti pe acest aspect, daca nu... incheie un contract cu C. Nu ne-ai spus daca ai un contract cu C si nici cui si cum comanzi bunurile. De obicei, marfa se comanda in baza unei comenzi prealabile scrise,poti sa incerci sa comanzi in scris ) firmei C, dandu-i si un nr. de inregistrare. Asta si cu factura emisa de C, te pot scapa de multe.

Post Reply