romanitza cu ghinion

Discutii privind Dreptul Penal
Post Reply
ildi

Post by ildi » 06 Feb 2006, 09:04

Constable, nu cred ca hotii vor fi descurajati si se vor lasa vreodata de meserie, dimpotriva se specializeaza si vor "calca" in casa mai bine pregatiti si inarmati.

matrixro

Post by matrixro » 06 Feb 2006, 09:13

constable wrote: Dupa lege intr-adevar sunt depasite limitele legitimei aparari. Dar care legi se mai respecta la noi ?
Tocmai, se respecta art. 44 al. 2/1 cp.

norocel

Post by norocel » 06 Feb 2006, 09:23

constable wrote:Daca nu se incepea urmarirea penala nu se putea face expertiza. Deci solutia nu are cum sa fie NUP. Poate SUP. Altfel inseamna ca procurorii sunt loviti la cap.
Eu stiu ca s-a dat NUP.
Stie cineva altceva?

cyclop

Post by cyclop » 06 Feb 2006, 09:53

Constable, tu tii cu ursu? Cum sa dai SUP in cazu asta? Ce trebuia sa faca sa fie trimis in judecata, sa-l taie-n bucati? I-a tras direct in cap, de la cativa metri, in timp ce victima incerca sa se retraga.
Pe de alta parte, poate chiar s-a dau SUP, si nu NUP, iar presa si-a facut meseria...

constable

Post by constable » 06 Feb 2006, 09:56

Eu stiu ca expertiza nu se poate efectua inainte de UP. E posibi sa fi fost facuta o constatare balistica. Tot asa de bine e posibil ca si procurorii sa fi gresit dispunand NUP. In rest raman la parerea mea ca o solutie de sanctionare a lui Iovan ar fi avut un efect negativ pentru toti. Un prieten al meu, politist la judiciar, a impuscat mortal un tigan care era urmarit general pentru 20 furturi. Nu se inscria in cazurile de folosirea armamentului si a fost trimis in judecata. A obtinut cu greu achitarea fiindca a gasit un judecator care a judecat bine si nu numai pe baza unor legi,care, sa fim sinceri, sunt de multe ori si nedrepte.

razvan_c

Post by razvan_c » 06 Feb 2006, 10:24

constable wrote:Eu stiu ca expertiza nu se poate efectua inainte de UP. E posibi sa fi fost facuta o constatare balistica. Tot asa de bine e posibil ca si procurorii sa fi gresit dispunand NUP. In rest raman la parerea mea ca o solutie de sanctionare a lui Iovan ar fi avut un efect negativ pentru toti. Un prieten al meu, politist la judiciar, a impuscat mortal un tigan care era urmarit general pentru 20 furturi. Nu se inscria in cazurile de folosirea armamentului si a fost trimis in judecata. A obtinut cu greu achitarea fiindca a gasit un judecator care a judecat bine si nu numai pe baza unor legi,care, sa fim sinceri, sunt de multe ori si nedrepte.
Nu numai pe baza unor legi? Pai daca nu se incadra in cazurile de folosire a armamentului, mi se pare grav, indiferent cu ce se ocupa cel impuscat.
Nu inteleg de ce respectivul judecator ca "judecat bine". Doar pentru ca inculpatul era politist la judiciar, iar victima tigan acuzat de furt?

cyclop

Post by cyclop » 06 Feb 2006, 10:39

constable wrote:Eu stiu ca expertiza nu se poate efectua inainte de UP. E posibi sa fi fost facuta o constatare balistica. Tot asa de bine e posibil ca si procurorii sa fi gresit dispunand NUP. In rest raman la parerea mea ca o solutie de sanctionare a lui Iovan ar fi avut un efect negativ pentru toti. Un prieten al meu, politist la judiciar, a impuscat mortal un tigan care era urmarit general pentru 20 furturi. Nu se inscria in cazurile de folosirea armamentului si a fost trimis in judecata. A obtinut cu greu achitarea fiindca a gasit un judecator care a judecat bine si nu numai pe baza unor legi,care, sa fim sinceri, sunt de multe ori si nedrepte.
De acord cu tine, oarecum, pot exista si legi nedrepte, numai ca nu putem invoca asa zisa "nedreptate" a legii pentru a da solutii de genul asteia. Trebuie ceva mai mult, mai concret, pentru a da o solutie, mai ales daca acea solutie are implicatii de genul celor din cauza.

TudorB

Post by TudorB » 09 Feb 2006, 08:08

mariusms> pana la urma procurorii care au anchetat cazul au de acord cu parerile celor care "nu au studii juridice" :(|) Sau poate ca nici ei nu aveau studii juridice...In sfarsit o decizie importanta a justitiei romane care nu ma face sa ma simt rusinat de cetatenia mea.

Post Reply