GRUPA A II-A

Discutii privind litigiile de munca
Post Reply
lucianlaw

GRUPA A II-A

Post by lucianlaw » 05 Feb 2006, 14:11

Am lucrat in grupa a II-a la o unitate militara (functia de contabil) si la o firma de constructii (primitor distribuitor prefabricate) de unde am adeverintele doveditoare in acest sens. Mi-am depus dosarul de pensionare (pensie de invaliditate) si am primit pe decizia de pensionare raspunsul ca perioadele pentru care am depus adeverinte ca am lucrat in conditii deosebite nu constituie vechime in grupa a II-a deoarece functiile de contabil si primitor distribuitor prefabricate nu se incadreaza in Ord. nr. 50/1990. Nu inteleg de ce casa de pensii nu ia in considerare aceste adeverinte, mai ales ca unitatea militara, respectiv firma de constructii au platit niste cotizatii mai mari pentru faptul ca am lucrat in conditii deosebite de munca. Ma gandeam sa fac contestatie in instanta, ce ma sfatuiti?

croc

Post by croc » 05 Feb 2006, 14:24

nu ai nimic de pierdut;
din cate stiu eu nu se timbreaza, iar daca tribunalul este in aceeasi localitate in care esti tu, nu ai ce pierde;

norocel

Post by norocel » 05 Feb 2006, 15:32

O nr. 50/1990 a tot fost completat in timp, pana cand a fost abrogat.
In perioada in care era in vigoare a produs insa efecte si daca o anumita activitate concreta nu figura in lista anexa la ordin, nu conta daca firma a platit contributia gresit (adica mai mare). Asta nu folosea angajatului.
Acum cativa ani stiam ca instantele respingeau actiunile prin care se contesta decizia pentru acest motiv.

Post Reply