Discutii privind litigiile de munca
-
fuji
Pai mi s-a parut mie gandita cum trebuie miscarea...si inca poti sa mai ai stupize- stupize din partea avocatului in discutie....daca este pus pe fapte pionieresti...
Apropo de sustinerile angajatorului in discutie, el nu a auzit de art 41alin 3 din Constitutia Romaniei
Durata normala a zilei de lucru este, in medie, de cel mult 8 ore. ? Oare normarea muncii nu tr. sa tina cont inclusiv de prevederile constitutionale ?
Eu nu te cicalesc, incerc doar sa te calesc pt. ce se poate intampla sa ti se arunce in fata....

Am fost intotdeauna docila cu angajatorii pana la un punct

-
croc
pai tocmai, durata normala a normei lor de munca este de 8 ore;
problema este ca nu si-o indeplinesc in 8 ore;
nu sunt deloc docila

, ci incerc sa ma agatz de orice aspect care ar putea sa ma ajute, drept pentru care acuma caut material despre munca in acord

individual;
-
fuji
Sa inteleg ca vrei sa demonstrezi ca ele au stat din proprie intitiativa peste program si nu la cererea angajatorului ?
Nu stiu prea multe de munca in acord. Ca n-am prestat asa ceva. Cred ca scrie prin CCM unic la nivel national cate ceva. Si are legatura cu normarea muncii si cu planul zilnic de productie

-
excalibur
croc wrote:ce stiti despre munca in acord?
angajatorul sustine ca este o specie anume de munca si ca trebe facuta norma, stabilita pentru 8 ore;
daca tu o faci in 12, e treaba ta! 8O
Ca sa poti merge pe apararea asta ar trebui sa faci dovada ca ai stabilit, de comun acord cu sindicatul, norme de munca pentru acea activitate iar in CIM trebuie sa ai prevazut ca munca se plateste in acord.
-
RAZVAN29
buna ziua
va rog respectuos sa imi raspundeti si mie la cateva intrebari :
1)pe data de 20 decembrie am fost anuntat verbal ca sunt concediat din companie (auzind asta eu mi-am depus o cerere de concediu pe anul 2005 deoarece nu imi efectuasem concediul de odihna )
mai este valabila concedierea?
2)timp de doi ani de zile mi-am folosit masina personala in interes de servici facand delegatii cu ea in toata tara si asta fara a avea un contract sau vreo asigurare,cei drept in cazul in care se strica masina puteam deconta ceva PIESE
POT DA IN JUDECATA FIRMA PENTRU FAPTUL CA MI-AM FOLOSIT MASINA IN INTERES DE SERVICIU ADUCAND-O LA O STARE AVANSTA DE UZURA?SI SA CER DESPAGUBIRI
2
ANGAJATORUL M-A CONCEDIAT IN PUBLIC TIPAND LA MINE SI INJURANDU-MA (M-A INJURAT IN LB franceza PATRONUL FIIND UN francez)
POT ACTIONA PATRONUL IN JUDECATA SI PT ACEST LUCRU?
ASTEPT CU NERBADARE RASPUNZURILE DUMNEAVOASTRA
CU RESPECT
GEORGE MARINESCU
-
defectu
RAZVAN29 wrote:buna ziua
va rog respectuos sa imi raspundeti si mie la cateva intrebari :
1)pe data de 20 decembrie am fost anuntat verbal ca sunt concediat din companie (auzind asta eu mi-am depus o cerere de concediu pe anul 2005 deoarece nu imi efectuasem concediul de odihna )
mai este valabila concedierea?
Decizia de concediere se comunica in scris salariatului in termen de 5 zile calendaristice de la emitere. Pe durata efectuarii concediului de odihna, concedierea salariatului nu poate fi dispusa (art 60 lit i C.M.).
-
defectu
Care sunt motivele pt care angajatorul intentioneaza sa dispuna concedierea ta?
-
RAZVAN29
te rog sa citesti subiectul cu "ce sanse de castig am cu o companie franceza?
un motiv sa ma concedieze nu existe .............doreste sa ma concedieze datorita faptului ca au pus otrava ceilalati un pic cate un pic deoarece nu ma agreeau sau mai bine zis ........intru-cat sunt inginer eram poate o amenintare pt ei in ceea ce priveste pozitia ierarhica ...................
nu stiu pe ce criterii imi va face concedierea?
dar te rog sa citesti subiectul cu titlul ce sanse de castig am cu o companie franceza?
si astept cu nerabdare si parerea ta in acest caz...............
si eventual sfaturi ............
cum sa procedez in continuare
de mentionat ca concediul imi expira luni ................
deci luni ar trebui sa merg la servici si sa le cer un act official cu concedierea mea
-
croc
daca vrei sa-ti raspund pleaca din subiectul meu
avem un soft special care calculeaza salariile raportat la plata in acord;
in firma respectiva sa munceste si se plateste in acord;
nu stiu inca daca aspectele de forma (excalibur) cerute de plata in acord au fost indeplinite;
am o vaga banuiala ca nu;
firma si-a achizitionat un soft special pentru asta, dar cred ca a uitat sa puna contractele si celelalte acte in acord cu modalitatea de plata

;
important este sa demonstrez ca salariatului i s-a adus la cunostinta si a fost de acord cu aceasta modalitate de plata, zic eu !
-
fuji

Ce simpatica ai fost....
Totusi, in CIM este prevazut un salariu de baza minim negociat si durata timpului de munca. Daca respectivele au fost platite in acord si nu si-au realizat norma de productie zilnica, primesc mai putini bani; eu zic ca nu puteau fi obligate sa presteze ore suplimentare.
Daca totusi au prestat ore suplimentare ca sa-si realizeze integral norma, tr. vazut daca sporul pt.ore suplimentare aplicat la salariul de baza negociat coincide cu tariful operatiilor/produselor executate peste programul normal de lucru. Este o parere...
-
croc
asa sunt eu simpatica

;
si ai vazut cum i-am raspuns, l-am trimis la tine

;
multumesc pentru idee, e super!
-
croc
Excalibur wrote:croc wrote:ce stiti despre munca in acord?
angajatorul sustine ca este o specie anume de munca si ca trebe facuta norma, stabilita pentru 8 ore;
daca tu o faci in 12, e treaba ta! 8O
Ca sa poti merge pe apararea asta ar trebui sa faci dovada ca ai stabilit, de comun acord cu sindicatul, norme de munca pentru acea activitate iar in CIM trebuie sa ai prevazut ca munca se plateste in acord.
nu am sindicat si nici reprezentanti ai salariatilor;
cat priveste CIM, este standard - 8 ore zi/40/saptamana

;
am administrat proba cu martori care au aratat (si ai mei si ai lui) ca se muncea si platea in acord.
-
Stan_Patitul
Exista cumva, undeva, o lista cu cazurile de nulitate absoluta a contractului individual de munca??
-
croc
pleaca din subiectul meu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

-
rosia_montana
Aveti o reteta de salata orientala?