plangrea impotriva actelor procurorului

Discutii privind Dreptul Penal
dianamerticaru

plangrea impotriva actelor procurorului

Post by dianamerticaru » 28 Jan 2006, 10:29

s-a formulat plangere penala impotriva unui procuror pt. infractiune ce arestare nelegalan prim-rpocurorul parchetului de pe langa tribunal a dat rezolutie de neincepere a urm pen. o noua plangere se poate face la procurorul general al parch. de pe langa Curtea de Apel, nu? apoi, carei instante i se adeseaza plangerea? curtii de apel, dupa regulile de competenta personala, sau tribunalului dupa reg. de compete. materiala. eu stiu ca cele de compete personala sunt mai puternice

ildi

Post by ildi » 28 Jan 2006, 10:45

Instanta competenta este Curtea de Apel.

giovanni

Post by giovanni » 28 Jan 2006, 10:54

Dat fiind ca pt. 266 c. pen urmarirea se efectueaza de procurorul de pe langa tribunal, iar in cazul tau s-a efectuat direct de prim-procuror, plangerea se adreseaza intai procurorului ierarhic superior (in cazul de fata procurorului general al parchetului de pe langa curtea de apel) iar apoi daca solutia data de acesta iti este nefavorabila te poti adresa cu o noua plangere pe mai departe tribunalului, deoarece el este competent sa judece arestarea nelegala in prima instanta.

ildi

Post by ildi » 28 Jan 2006, 12:28

Plangerea s-a formulat impotriva procurorului care a savarsit o infractiune si nu impotriva rezolutiei sau ordonantei procurorului.

Astfel, potirvit art.28/1 lit. b C.proc.pen. in prima instanta judeca Curtea de Apel.

wittmann

Post by wittmann » 28 Jan 2006, 15:57

In ceea ce priveste magistratii, prima instanta este "cel putin" Curtea de Apel

flaviusnet

Post by flaviusnet » 28 Jan 2006, 17:39

pentru infractiunea savarsita competenta a se pronunta este curtea de apel clar.ma intreb cu ocazia discutiei deschise daca aceasta competenta se limiteaza la acele fapte cu caracter penal savarsite de magistrati sau ceea ce importa este exact calitatea lor speciala si de aici si competenta a se pronunta sa fie o instanta superioara.

ildi

Post by ildi » 28 Jan 2006, 18:03

In practica judiciara s-a apreciat ca infractiunile savarsite de magistratii si controlorii financiari ai camerelor de conturi se judeca in prima instanta de catre Curtea de Apel, indiferent daca sunt sau nu in legatura cu serviciul. (C.S.j. s.p. dec. nr. 4049/2000).

dricaru

Post by dricaru » 28 Jan 2006, 19:39

Cum dracu sa faca urmarirea penala impotriva unui procuror un alt procuror de la Tribunal???
Voi chiar nu vedetzi ce enormitatzi scrietzi??

Voi chiar luatzi de bune aberatziile oricarei persoane ce posteaza povesti pnaici??
Si oricum clar ca nu are nici o sansa in instanta cu o astfel de plingere.
E doar un tertip penibil de a face presiuni asupra procurorului care a instrumentat cazul. Sper ca ala sa fie baiat destept si sa bage un onorariu de avocat dnala nnde succesnn(care sa nu fie insa platit real dar sa fie reliefat in acte) si sa-l topeasca pe jmequeru de reclamagiu.

ildi

Post by ildi » 29 Jan 2006, 09:57

Ce tot zici Dricarule? Ce vrei sa ne faci sa credem?

Aaaa, ca nici un politist, procuror sau judecator nu a raspuns vreodata pentru e(o)rorile si inscenarile judiciare comise?
Eu te cred, da vezi cat a platit statul Roman pt. arestari nelegale, abuzuri si altele asemenea, ca inculpatul roman a vazut clar ca n-are nici o sansa la instantele autohtone si indata s-au plans la CEDO.

Si jmequeru de reclamangiu a incasat 40000 de la Banca Nationala.
De euro.

krisstina

Post by krisstina » 29 Jan 2006, 10:45

Diana, ce a facut procu? De curiozitate.

Ildi, tu ai dreptate, dar o sti si el, Dutu (de la Dricarutu), ce spune.

dricaru

Post by dricaru » 29 Jan 2006, 14:16

Ildi draga...poate dupa ce vei citi Pantea, Bursuc, Anghelescu si Assenov...vei avea ceva intrebari sa-mi formulezi. Iar eu itzi voi recomanda atunci niste carti sa le citesti. Si dupa ce le vei citi poate vom mai vorbi.

Pina atunci lasa te rog vorbaria ieftina, care nu spune de fapt nimic.
Detest spoiala de drept si bravada.

Uitatzi-va mey oameni buni la competenta materiala a org de urmarire(comp personala) si apoi o sa vedetzi si voi ca Dianamer...habar nu are de ce vorbeste.

krisstina

Post by krisstina » 29 Jan 2006, 14:25

Dricaru, eu am citit hotararile CEDO in cazurile Pantea si Bursuc. O sa le caut si pe celelalte. Te rog, recomanda-ne cartile de care spui.

ildi

Post by ildi » 29 Jan 2006, 16:13

Daca detesti bravada de ce bravezi tu insuti?
Altfel nu poti comunica, asa-i?

Si acum sincera si cu modestie te intreb, tu chiar ai citit tot si cu mare atentie din literatura pe care te-ai simtit obligat sa imi recomanzi?

Si daca da, ai inteles ca e preferabil si mai comod pt. romani sa plateasca despagubiri obligati de CEDO, in loc sa aiba o sansa ( mica) in fata instantelor cu asemenea plangeri?

Nu bravez Dricarule si tu stii ca am dreptate.
Si n-am vorbit ieftin, doar ca n-ai vrut tu sa intelegi nimic.

dricaru

Post by dricaru » 29 Jan 2006, 19:55

Ildi...risti sa ma enervezi.
In mod evident habar n-ai de hotaririle la care am facut trimitere.
Si despre ce incalcari st pnacolo.

Notiunile de ancheta efectiva, impartiala, aprofundata, de pozitionare a procurorului militar in sistemul judiciar romanesc(Assenov era doar pt intarirea ideii)...si in legatura cu care s-au constatat incalcari ale CEDO...reprezinta chestiuni de finetze, cu care observ ca nu esti in masura sa jonglezi pentru a putea avea o discutie reala, serioasa, ca intre profesionisti, tu marginindu-te sa-mi dai replici pompieristice, lipsite de orice valoare juridica.

Recunosc, uneori iau lumea cam de sus, dar doar pnaia care nu au nimic de spus si tot insista sa posteze mesaje. Citeste draga mea CEDO. Macar hot impotriva Romaniei. Si abia apoi mai vorbim.

PS
(nu te stresa sa-mi rasp la acest mesaj, te rog, deoarece am spus tot ce am avut de spus si nu iti voi mai replica)

ildi

Post by ildi » 29 Jan 2006, 20:31

Ales bules, case closed, pt. ca am riscat sa te contrazic doar sa ma vad si eu postand pe net si te-am si enervat.
Dricarule ia un vallium.

Ce sa citesc si ce sa vorbim, tu nu suporti dialogul civilizat, doar opiniile tale au valoare juridica.

@Diana, nu te lasa descurajata, fa plangere unde stii tu, sa vezi ca pana la urma chiar si procurorii vor intelege ce presupune o ancheta efectiva.
Sau lipsa ei.

Post Reply