Am o problema care imi da dureri de cap!
Nu intentioneaza nimeni sa-mi plateasca restul de 15% pana la un salariu de baza pt prenatal, cum ar fi normal cf. art. 66, contract colectiv de munca unic la nivel national 2005-2006.
Juristul ISJ Iasi, d-nul Crauciuc, spune nonsalant ca inca nu s-a incheiat contractul colectiv la nivel de ramura, judet etc si ca nu-mi poate da nici un raspuns... si nici banii respectivi, dar nici nu poate spune ca nu va fi unul pt ca e in negocieri!! Drept pentru care eu sa astept, dar nu stie cat. Pana se va face unul, candva...
Eu stiu ca in acest caz se aplica CCM national care oricum prevede drepturi minime fata de contractele colective pe ramura, la nivel de judet sau cele individuale, cf art. 238 din Codul Muncii 2003 sau art. 99 din CCM 2005-2006.
Va rog mult de tot sa-mi spuneti ce sa fac in acest caz pt ca efectiv cred ca situatia nu are iesire.
Va multumesc anticipa!
Probleme-compensare prenatal invatamant
Avand in vedere ca, activitatea se desfasoara in invatamant, respectiv atat in baza CIM cat si Statut, pt. clarificare, va adresez urmatoarea intrebare:
In CIM care l-ati semnat (si care trebuie sa respecte modelul publicat in M. Of. 139/4 martie 2003), la capitolul "Dispozitii finale" ce scrie?
Daca scrie CCM unic la nivel national nr 2001/2005,...asta inseamna ca, prevederile CIM se completeaza cu dispozitiile acestuia si bineinteles cu dispozitiile L53/2003 cu modificarile si completarile ulterioare.
In CIM care l-ati semnat (si care trebuie sa respecte modelul publicat in M. Of. 139/4 martie 2003), la capitolul "Dispozitii finale" ce scrie?
Daca scrie CCM unic la nivel national nr 2001/2005,...asta inseamna ca, prevederile CIM se completeaza cu dispozitiile acestuia si bineinteles cu dispozitiile L53/2003 cu modificarile si completarile ulterioare.
DISPOZITII FINALE:
Prevederile prezentului contract individual de muncase completeaza cu dispozitiile Legii nr. 53/2003-Codul Muncii si ale contractului colectiv de munca aplicabil incheiat la nivelul angajatorului/ramurii/national, inregistrat sub nr.........../...........la.......
Daca nu e completat nimic in locul punctelor (deci efectiv asa arata contractul) care e situatia? Voi avea probleme in continuare?
Contractul l-am primit abia dupa 4.5 luni de la angajare si asta dupa multe insistente din partea mea, ca sa nu mai spun ca vroiau sa-mi dea copie xerox!!!
Contractul e pe 2 pagini (nu o foaie fata/verso), iar stampila e doar pe a 2-a pagina. E valabil sau vor fi probleme?
Prevederile prezentului contract individual de muncase completeaza cu dispozitiile Legii nr. 53/2003-Codul Muncii si ale contractului colectiv de munca aplicabil incheiat la nivelul angajatorului/ramurii/national, inregistrat sub nr.........../...........la.......
Daca nu e completat nimic in locul punctelor (deci efectiv asa arata contractul) care e situatia? Voi avea probleme in continuare?
Contractul l-am primit abia dupa 4.5 luni de la angajare si asta dupa multe insistente din partea mea, ca sa nu mai spun ca vroiau sa-mi dea copie xerox!!!
Contractul e pe 2 pagini (nu o foaie fata/verso), iar stampila e doar pe a 2-a pagina. E valabil sau vor fi probleme?