arestat si cat mai sta?

Discutii privind Dreptul Penal
luc4s

Post by luc4s » 17 Jan 2006, 21:12

Daria, legile altor tari sunt mai blande(si au fost si mai blande).
Trebuia sa-i spui sotului sa faca smenuri in afara. :mrgreen:
Din ce ai povestit tu, sunt intr-adevar intrunite elementele constitutive ale infractiunilor de inselaciune si uzurpare de calitati oficiale.
Ultima, deoarece faptuitorii s-au prezentat ca fiind politisti si au efectuat un act legat de calitatea aceasta(legitimarea cetatenilor straini).
Ca sa fie talharie, trebuia sa fie la mijloc si ceva violente, amenintari, o constrangere, pentru a-si insusi bunul in cauza(cei 500 euro) sau pentru ca faptuitorii sa-si pastreze bunul sustras sau sa-si asigure scaparea, dar partea cu violentele nu prea e intalnita la "Maradona"
Mai cred de asemenea, ca sotul tau e recidivist. :roll:
Poate ti-a ascuns tie lucrul asta.Daca era "curat", avind in vedere si situatia familiala, era judecat in libertate.
Parerea mea.

jus2001

Post by jus2001 » 17 Jan 2006, 21:18

Dap! Si eu zic ca mai are el ceva treaburi nerezolvate cu starea de recidiva.

73daria

Post by 73daria » 18 Jan 2006, 11:18

recidivist nu e cu siguranta ca am citit personal rechizitoriul si oricum mi-ar fi spus si avocatul.numai ca sunt bagati toti in aceeasi oala si chiar daca am citit ca acum complicele primeste aceeasi pedeapsa cu autorul, nu mi se pare normal ca sotul meu sa ia aceeasi condamnare ca autorul furtului.condamnarile au fost de 3 1/2,4 si respectiv 4 1/2 ani, doar unul din ei fiind recidivist.mai precizez ca sotul e roman, iar ceilalti 3 romi si avea alte indeletniciri(se ocupa de subinchirieri case),meseria lui de baza fiind in constructii,numai ca atunci nu avea nimic de lucru,copilul urma sa soseasca si probabil ca asa a cazut prada tentatiilor.oricum cine se scuza se acuza si departe de mine sa ma intelegeti gresit.eu ce vreau sa inteleg este,de ce pt. o astfel de "gainarie", nu se poate judeca in libertate,mai ales ca fiind 4,mereu se gaseste un avocat sa lipseasca si asa se amana la nesfarsit.sa mai zic ca am vandut casa,masina sa-l aduc acasa in baza promisiunilor avocatiilor si "am sfarsit "intr-o gars.cf.3 si............el tot acolo este!

krisstina

Post by krisstina » 22 Jan 2006, 11:48

Folosirea prea frecventa a arestarii preventive este un aspect criticat, deoarece transforma lipsirea de libertate a celui urmarit si judecat dintr-o situatie de exceptie intr-o regula obisnuita, frecventa si aproape fireasca in cazuri ceva mai grave. De exemplu, statisticile Consiliului Europei mentionau ca la 1 septembrie 1986, procentul arestatilor preventiv, din totalul celor privati de libertate, reprezinta circa 30% ca medie calculate pe toate tarile membre. Un record european in acest sens il detine Belgia cu ceva peste 51%.

J.M. Dermagne, Ln Europe des Prison, Jonn Proces nr. 108/1987 pag. 6 in Nicolae Volonciu - Tratat de procedura penala, vol I, Editura "PAIDEIA", Bucuresti, 1966 pag 405.

73daria

Post by 73daria » 27 Jan 2006, 18:09

sotul meu a avut apelul ieri si ca deobicei s-a amanat din lipsa de procedura.care era de fapt lipsa de procedura?justitia romana s-a gandit sa faca citarea italianului prin afisare... si unde credeti!!!!la avizierul curtii de apel bucuresti.pai cum e posibil asa ceva mai oameni buni!?!?! :-x :-x :-x adica sa vina italianul la noi in tara si la curtea de apel buc,sa vada citatia! :x :x cat au dreptul magistratii sa amane dosarul?pana ce inculpatii isi ispasesc fapta?am avut "norocul" sa avem un complet,care a fost recuzat de 3 apelanti din 7.oricum la cele 7 termene avute,ei au fost de 4ori. :x 8O :mad:

Mili

Post by Mili » 27 Jan 2006, 22:42

73daria wrote:recidivist nu e cu siguranta ca am citit personal rechizitoriul si oricum mi-ar fi spus si avocatul.numai ca sunt bagati toti in aceeasi oala si chiar daca am citit ca acum complicele primeste aceeasi pedeapsa cu autorul, nu mi se pare normal ca sotul meu sa ia aceeasi condamnare ca autorul furtului.condamnarile au fost de 3 1/2,4 si respectiv 4 1/2 ani, doar unul din ei fiind recidivist.mai precizez ca sotul e roman, iar ceilalti 3 romi si avea alte indeletniciri(se ocupa de subinchirieri case),meseria lui de baza fiind in constructii,numai ca atunci nu avea nimic de lucru,copilul urma sa soseasca si probabil ca asa a cazut prada tentatiilor.oricum cine se scuza se acuza si departe de mine sa ma intelegeti gresit.eu ce vreau sa inteleg este,de ce pt. o astfel de "gainarie", nu se poate judeca in libertate,mai ales ca fiind 4,mereu se gaseste un avocat sa lipseasca si asa se amana la nesfarsit.sa mai zic ca am vandut casa,masina sa-l aduc acasa in baza promisiunilor avocatiilor si "am sfarsit "intr-o gars.cf.3 si............el tot acolo este!
Sa fim seriosi, astfel de infractiuni sunt raritati in sistemul nostru judiciar. Ma refer la faptul ca, in ciuda actiunilor organizate, este foarte greu sa-i prinzi pe maradonisti, iar cand acest lucru se intampla, te asigur ca nu va scapa niciunul. Pana acum nu vad nici o problema de procedura, din modul in care ai prezentat cazul ,cred ca se indreapta catre o condamnare, iar amanarile se pare ca tocmai inculpatii le-au determinat.
"Maradona" este un modus operandi in care victima este intotdeauna cetatean strain, dar sunt convins ca pe parcursul urmaririi penale au fost ascultate partile vatamate si probabil s-au facut recunoasteri din grup. Asa ca procedura citarii nu cred ca are ca scop prezentarea partilor vatamate pentru luarea de declaratii.

73daria

Post by 73daria » 28 Jan 2006, 09:43

cred ca se indreapta catre o condamnare.parerea ta profesionala care este? ref. la aceasta sit.crezi ca raman la aceeasi condamnare,ca le scade,sau ca le mai da.iar amanarile se pare ca tocmai inculpatii le-au determinat. cei drep au fost si din cauza lor de 2 ori.
sunt convins ca pe parcursul urmaririi penale au fost ascultate partile vatamate si probabil s-au facut recunoasteri din grup.si aici ai partial dreptate. recunoasterile au fost facute de pe planse foto(fotografii facute atunci)
se pare ca esti cel mai documentat in acest caz.mili multumesc mult pt.raspuns :) :)

Mili

Post by Mili » 28 Jan 2006, 19:53

73daria wrote:cred ca se indreapta catre o condamnare.parerea ta profesionala care este? ref. la aceasta sit.crezi ca raman la aceeasi condamnare,ca le scade,sau ca le mai da.iar amanarile se pare ca tocmai inculpatii le-au determinat. cei drep au fost si din cauza lor de 2 ori.
sunt convins ca pe parcursul urmaririi penale au fost ascultate partile vatamate si probabil s-au facut recunoasteri din grup.si aici ai partial dreptate. recunoasterile au fost facute de pe planse foto(fotografii facute atunci)
se pare ca esti cel mai documentat in acest caz.mili multumesc mult pt.raspuns :) :)
Nu cunosc dosarul,asa ca nu am de unde sa stiu in ce imprejurari au savarsit fapta, dar sigur a fost vorba de concursuri de infractiuni, recidive, circumstante agravante (art. 75 lit a Cod penal sigur a fost), etc. Pedeapsa e mica dupa parerea mea, dar numai judecatorul stie in ce mod a facut individualizarea.
Legat de scaparea lor, eu zic sa iti pastrezi banii pe care ii mai ai pt ca vor avea nevoie de pachete cativa ani, iar avocatii nu fac decat sa te amageasca.
NIMENI nu il poate scapa pe cai nelegale. Daca avocatul iti propune o cale legala, cel mult ofera-i un onorariu-premiu, in caz de reusita.

wittmann

Post by wittmann » 29 Jan 2006, 09:40

Mili wrote: Daca avocatul iti propune o cale legala, cel mult ofera-i un onorariu-premiu, in caz de reusita.
Nu, ca in penal nu are voie sa ia onorariu de succes.

Mili

Post by Mili » 29 Jan 2006, 13:39

wittmann wrote:
Mili wrote: Daca avocatul iti propune o cale legala, cel mult ofera-i un onorariu-premiu, in caz de reusita.
Nu, ca in penal nu are voie sa ia onorariu de succes.
Atunci sa nu-i mai dea deloc. :mrgreen:
Gumeam. Sunt convins ca daca l-ar putea scoate, nu neaparat nevinovat, dar macar liber (suspendare de ex.), avocatul va fi recompensat cumva.
Nu sunt avocat, asa ca nu stiu cum se procedeaza de fapt, nici nu vreau sa induc lumea in eroare.Dar nici nu cred ca are dreptul sa ceara o suma mai mare pentru simpla promisiune ca va reusi sa-si elibereze clientul, cand tocmai asta e temeiul contractului de asistenta.

Post Reply