In urma unei judecari in prima instanta la judecatorie am primit (ca parat) o sentinta prin care urma sa platesc o suma de bani.In termenul legal am introdus recurs motivat solicitand si suspendarea executarii !.Creditorul reuseste sa solicite si sa primeasca , stampilarea sentintei cu mentiunea "DEFINITINA", iar apoi solicita investirea cu formula executorie si o obtine.Creditorul apeleaza la executorul judecatoresc , care imi trimite SOMATIA de PLATA !
Solutia recurata ajunge la tribunal, judecatoarea declinandu-si competenta sectiei comerciale.
Speta este :neachitare chirie restanta;contract de inchiriere intre locator , persoana fizica si locatar , persoana juridica.
Cum pot sa procedez?Sa introduc contestatie la executare si sa solicit suspendarea executarii prin ordonanta presedintiala in camera de consiliu?
Sunt inca in termenul legal, am primit somatia de plata de 3 zile.
La judecatorie, dupa judecarea in prima instanta pe CIVIL , este posibil sa se investeasca cu formula executorie o sentinta care are doar mentiunea de DEFINITIVA, care a fost recurata in termenul legal si prin care s-a cerut si suspendarea executarii?
Merci pentru indrumari !
Radu
somatia de plata trimisa de un executor judecatoresc
Ravita, inteleg ca hotararea data in prima instanta la judecatorie nu este susceptibila de apel, deci e DEFINITIVA (art. 377 alin. 1), astfel poate fi pusa in executare, dupa investirea ei cu formula executorie, recursul neavand efect suspensiv de executare.
De ce ai facut recurs, oare se va admite?
La ce motiv de contestatie te-ai gandit?
Poti cere suspendarea executarii pana la solutionarea contestatiei
De ce ai facut recurs, oare se va admite?
La ce motiv de contestatie te-ai gandit?
Poti cere suspendarea executarii pana la solutionarea contestatiei