A FOST NASPA !...raspuns la faza cu compania franceza
lucrez de un an la ei cu carte de munca si de un alt an ca ,colaborator
total 2 ani
SIGUR E PAREREA TA SI TI-O RESPECT
cat despre investitia pe care a facut-o el dandu-mi asa un salar ...........
vorbesti in necunostiinta de cauza .....
vat despre stirile de la ora 5 ! :) nu stiu ar fi interesant .........
mi-ai dat o idee
tre sa respecte si ei legea daca vor sa faca afaceri aici in romania .......
caci noi suntem considerati lumea a treia de catre ei
!.....
apropo stii ce salar aveau angajatii francezi de la noi in firma?
nici nu o sa iti spun ca o sa iti vina greu sa crezi dar 1/3 din salariul lor era spor ca lucreaza in lumea a treia (probabil cu romani idioti)
total 2 ani
SIGUR E PAREREA TA SI TI-O RESPECT
cat despre investitia pe care a facut-o el dandu-mi asa un salar ...........
vorbesti in necunostiinta de cauza .....
vat despre stirile de la ora 5 ! :) nu stiu ar fi interesant .........
mi-ai dat o idee
tre sa respecte si ei legea daca vor sa faca afaceri aici in romania .......
caci noi suntem considerati lumea a treia de catre ei
!.....
apropo stii ce salar aveau angajatii francezi de la noi in firma?
nici nu o sa iti spun ca o sa iti vina greu sa crezi dar 1/3 din salariul lor era spor ca lucreaza in lumea a treia (probabil cu romani idioti)
No bine tu Razvane, exista un motiv pentru care eu iti dau dreptate - anume, un aspect pe care si eu l-am remarcat la acei francezi cunoscuti de mine ce si-au facut firme in Romania. Este dificil de lucrat cu ei. La inceput sunt exuberanti, simpatici, antrenanti, insa dupa un timp incep sa faca fite si sa zica "numai la voi in Romania este posibil asa ceva&...la noi e altfel" sau "dan de ce voi aveti astfel de legi ?&... ca la noi legea zice altfel"&...si tot felul de caracterizari ale romanilor facute ,de multe ori ,cu o lipsa de tact de-a dreptul jignitoare si enervanta. Cei mai multi francezi, fiind in esenta lor extrem de nationalisti si suficienti, incearca sa determine restul lumii sa se adapteze la stilul lor, fara ca ei, in schimb, sa faca eforturi de adaptare. Iar cum majoritatea romanilor care colaboreaza cu ei incearca sa profite si sa le faca pe plac, le canta in struna, astfel incat domnii francezi au impresia ca in Romania pot sa faca ce cred ei ca trebuie facut. De aceea, nu ma mir ca francezul respectiv a zis "roman idiot" pentru ca si eu am auzit destui francezi spunand acelasi lucru&....si chiar daca nu excelez prin patriotism, m-au infuriat.
Deci, revenind la cazul tau, o contestare a deciziei de concediere facuta in acest moment, este lipsita de obiect deoarece nu s-a emis o astfel de decizie.Concedierea verbala nu este reglementata de lege. Nu ti-ai dat nici demisia, astfel incat contractul tau de munca este in vigoare.
Chestiunea e aceea ca "istetul" de francez are impresia ca te-a concediat si refuza sa te primeasca la servici. S-a creat astfel o situatie atipica, in sensul ca tu te prezinti la munca in temeiul CIM incheiat cu firma, iar directorul te trimite la plimbare. S-ar putea ca maine, portarul sa-ti interzica accesul in unitate (la cat il duce capul pe francez). In alta ordine de idei, daca nu te prezinti la munca, emiterea deciziei de concediere devine posibila pentru absente nemotivate. Deci, de aceea este bine sa ai concediu medical.
Problema este destul de delicata. O solutie ar putea sa fie o actiune in instanta cu obligatia de a face - in sensul de a cere instantei obligarea institutiei reprezentate prin distinsul francez de a-ti permite accesul in unitate si exercitarea atributiilor de servici conform CIM in vigoare si a fisei postului (daca ai asa ceva),eventual sub sanctiunea amenzii civile pe zi de intarziere prevazute de art.580^3 C.pr.civ + daune interese.
Cat despre plangerea penala pt. insulta, aia este alta mancare de peste; poti s-o faci daca ai chef &....
Cert este ca daca incepi cu judecata, inseamna ca ai declarat razboi francezului iar asta va fi si mai turbat. Sa vezi atunci ce fain o sa te simti la slujba; insa daca ai nerv, il poti frige pe frantuz macar asa, de exemplu

Deci, revenind la cazul tau, o contestare a deciziei de concediere facuta in acest moment, este lipsita de obiect deoarece nu s-a emis o astfel de decizie.Concedierea verbala nu este reglementata de lege. Nu ti-ai dat nici demisia, astfel incat contractul tau de munca este in vigoare.
Chestiunea e aceea ca "istetul" de francez are impresia ca te-a concediat si refuza sa te primeasca la servici. S-a creat astfel o situatie atipica, in sensul ca tu te prezinti la munca in temeiul CIM incheiat cu firma, iar directorul te trimite la plimbare. S-ar putea ca maine, portarul sa-ti interzica accesul in unitate (la cat il duce capul pe francez). In alta ordine de idei, daca nu te prezinti la munca, emiterea deciziei de concediere devine posibila pentru absente nemotivate. Deci, de aceea este bine sa ai concediu medical.
Problema este destul de delicata. O solutie ar putea sa fie o actiune in instanta cu obligatia de a face - in sensul de a cere instantei obligarea institutiei reprezentate prin distinsul francez de a-ti permite accesul in unitate si exercitarea atributiilor de servici conform CIM in vigoare si a fisei postului (daca ai asa ceva),eventual sub sanctiunea amenzii civile pe zi de intarziere prevazute de art.580^3 C.pr.civ + daune interese.
Cat despre plangerea penala pt. insulta, aia este alta mancare de peste; poti s-o faci daca ai chef &....
Cert este ca daca incepi cu judecata, inseamna ca ai declarat razboi francezului iar asta va fi si mai turbat. Sa vezi atunci ce fain o sa te simti la slujba; insa daca ai nerv, il poti frige pe frantuz macar asa, de exemplu

am fost la ITM am facut sesizare precum ca nu sunt lasat in unitate sa imi exercit atributiunile de srvici ...........
avocata mea inainteaza dosarule in instanta ca vom deschide doua procese..........
celor de la firma le-am spus ................
ma contacteaza mereu responsabila de personal spunandu-mi ca imi da jobul inapoi dar sa o lasa balta cu instanta ca nu are rost sa ajungem aici ,,,,,,ori imi propune bani pt a o termina in mod pasnic .............adica salariul meu mi-l da in avans pe 3 luni dar sa termin cu circul asta.......
AVOCATA MEA IMI SPUNE NICI SA NU MA GANDESC !!!!!!!!!!!
MERGEM MAI DEPARTE
CU RESPECT
RAZVAN
avocata mea inainteaza dosarule in instanta ca vom deschide doua procese..........
ma contacteaza mereu responsabila de personal spunandu-mi ca imi da jobul inapoi dar sa o lasa balta cu instanta ca nu are rost sa ajungem aici ,,,,,,ori imi propune bani pt a o termina in mod pasnic .............adica salariul meu mi-l da in avans pe 3 luni dar sa termin cu circul asta.......
MERGEM MAI DEPARTE
CU RESPECT
RAZVAN

E CLAR CA DUPA 5 ANI DE STUDII PLUS UN ALT AN DE MASTER PLUS PLUS 5 ANI EXPERIENTA NU MA JIGNESTE PE MINE UN STIMAT DOMN FRANCEZ !
OK .....DECI SA INTELEG CA DACA MA DUC CU UN BULDOZER SI ITI DARAM AFACEREA ....PE CARE CU SIGURANTA O AI SI ESTI DE APRECIAT PT ASTA ......
SI TU MA ACTIONEZI IN JUDECATA ESTE VB DE O RAZBUNARE PERSONALA NICI DE CUM DE APARAREA PROPRIETATII
OK dar lasa ca iti trece
si invata si tu din asta ....................
SA NU TE COMPORTI ANIMALIC CU ANGAJATII TAI CU CEI CARE MUNCESC SI CONTRIBUIE LA DEZVOLTAREA AFACERII TALE
CACI O POTI INCURCA RAU
:)
Da, am foarte multe de invatat, asta e adevarat. Dar e foarte clar pentru mine ca tu nu ai fost in acea firma unul din " CEI CARE MUNCESC SI CONTRIBUIE LA DEZVOLTAREA AFACERII TALE ". Sunt absolut convinsa ca ai fost un angajat problema, ai intrat in firma respectiva convins ca dupa facultate si master totul ti se cuvine, ca numai tu ai dreptate si ca nimeni nu are voie sa te contrazica, ca nu suportai directivele si ca faceai circ cu fiecare ocazie pe care o aveai. Compari salariul tau cu cel al angajatilor francezi, nu e cazul, coreleaza tu salariul tau cu munca ce ti s-a cerut sa o prestezi in schimbul sumei respective. Interesul niciunui angajator nu este ca oamenii buni sa ii plece din firma, daca omul acela a ajuns sa te jigneasca si sa iti puna in vedere sa pleci e clar ca circul pe care l-ai facut l-a adus la exasperare. Nici o firma nu are sanse sa reuseasca daca tot angajeaza oameni care stau un an doi si apoi pleaca, primlele luni categoric nu produci nimic, esti fost acolo sa inveti, apoi incepi sa-ti "intrii in mana", si pe cand sa te desfasori la capacitate maxima pleci - asta categoric nu e in interesul firmei.
Sunt convinsa ca situatia putea fi rezolvata elegant si rezonabil...........daca ar fi fost cu cine.
Ma bucur ca te-am facut sa zambesti, clar ai nevoie, din pacate zambesti din motive gresite. Eu la ora asta, in locul tau, cautam si chiar aveam alt loc de munca.
Oricum, bafta!
Sunt convinsa ca situatia putea fi rezolvata elegant si rezonabil...........daca ar fi fost cu cine.
Ma bucur ca te-am facut sa zambesti, clar ai nevoie, din pacate zambesti din motive gresite. Eu la ora asta, in locul tau, cautam si chiar aveam alt loc de munca.
Oricum, bafta!
DRAGA DOAMNA/DOMN
asha pt curiozitatea dumneavoastra am si acceptat o oferta .
e vorba despre un salar lunar care probabil; e cifra dumneavoastra de afaceri pt un an intreg !:)
we give free accommondation, free medication, and the company gives
invitation
letters that will enable you obtian visa to the branch you choose to
work,
the company give invitation letter, identity card , certificate of
employments,
working permit and some other document which will enable you obtian
visa,
SALARY
POUNDS 35 per/hour
NU ERA CAZUL SA INTERVENITII IN DISCUTIE CACI CU SIGURANTA SITUATIA NU PUTEA FI ASIMILATA CU UNUL DINTRE ANGAJATII DUMNEAVOASTRA DE LA BUTIC !
asha pt curiozitatea dumneavoastra am si acceptat o oferta .
e vorba despre un salar lunar care probabil; e cifra dumneavoastra de afaceri pt un an intreg !:)
we give free accommondation, free medication, and the company gives
invitation
letters that will enable you obtian visa to the branch you choose to
work,
the company give invitation letter, identity card , certificate of
employments,
working permit and some other document which will enable you obtian
visa,
SALARY
POUNDS 35 per/hour
NU ERA CAZUL SA INTERVENITII IN DISCUTIE CACI CU SIGURANTA SITUATIA NU PUTEA FI ASIMILATA CU UNUL DINTRE ANGAJATII DUMNEAVOASTRA DE LA BUTIC !
RAZVAN29 wrote:am fost la ITM am facut sesizare precum ca nu sunt lasat in unitate sa imi exercit atributiunile de srvici ...........
MERGEM MAI DEPARTE
CU RESPECT
RAZVAN
Ok.
sa zicem ca o sa castigi procesul privind litigiul de munca si vei fi reintegrat in unitate.
Ce te face sa crezi ca peste x luni nu vei fi concediat dintr-un alt motiv.
Nu cred ca instanta va dispune reincadrarea ta in unitate pe perioada nelimitata - pana la implinirea varstei de pensionare.
Nu mai tin minte daca ai precizat daca exista o fisa a postului (in cazul in care aceasta exista sa verifici daca nu cumva ultima liniuta de la atributiile salariatului scrie cumva "orice alte sarcini date de catre conducatorul ierarhic" - se poarta asa ceva). Ce te faci daca te vor pune sa faci cu totul altceva - sters praful prin birouri, spalat masinile companiei (in cazul in care exista asa ceva), sute de documente de copiat, intocmit rapoarte pe care nu le va folosi sau citi cineva vreodata.
Sfatul meu - ia-le banii.
UITE IMI PLACE CUM PUI PROBLEMA DE ASTA MI-AM SI EXPUS CAZUL PE FORUM PT A PRIMI NISTE SFATURI COMPETENTE .........!
nici nu stiu ce este mai bine sa fac AVOCATA MEA spune ca vom castiga procesul si vom obtine cu siguranta o suma mai mare decat cea pe care mi-o ofera ei (salariul meu pe 3 luni )....
dar sunt un pic orgolios (NU EXAGERAT DE ORGOLIOS )asha cum am spus criza pe care a facut.o francezul a fost in prezenta unui staf numeros
a fost inainte de craciun!!!!..........am avut cel mai urat craciun din viata mea .............
NU STIU CE SA ZIC .NU STIU CE SA FAC SA MERG PE MANA AVOCATEI?
SA ACCEPT BANII PROPUSI DE EI .............
DE JOB NU SE MAI PUNE PROBLEMA CACI AI DREPTATE
VIATA IN FIRMA NU O SA MAI AM ..................
O SA INDOSARIEZ DOCUMENTE ..................
SI IN PLUS DEJA AM O OFERTA DAR ASTA PRESUPUNE SA PLEC DIN TARA !
SI NU AS VREA CACI AM PARINTII BOLNAVI
MAI ASTEPT SA VAD DACA PRIMESC VREO OFERTA DE A-MI GASI UN JOB IN TARA .SI POATE ACCEPT OFERTA LOR(cu salariul pe 3 luni )
NU STIU CE SA ZIC...............
IMI ESTE GREU !..........
sunt putin confuz
nici nu stiu ce este mai bine sa fac AVOCATA MEA spune ca vom castiga procesul si vom obtine cu siguranta o suma mai mare decat cea pe care mi-o ofera ei (salariul meu pe 3 luni )....
dar sunt un pic orgolios (NU EXAGERAT DE ORGOLIOS )asha cum am spus criza pe care a facut.o francezul a fost in prezenta unui staf numeros
a fost inainte de craciun!!!!..........am avut cel mai urat craciun din viata mea .............
NU STIU CE SA ZIC .NU STIU CE SA FAC SA MERG PE MANA AVOCATEI?
SA ACCEPT BANII PROPUSI DE EI .............
DE JOB NU SE MAI PUNE PROBLEMA CACI AI DREPTATE
VIATA IN FIRMA NU O SA MAI AM ..................
O SA INDOSARIEZ DOCUMENTE ..................
SI IN PLUS DEJA AM O OFERTA DAR ASTA PRESUPUNE SA PLEC DIN TARA !
SI NU AS VREA CACI AM PARINTII BOLNAVI
MAI ASTEPT SA VAD DACA PRIMESC VREO OFERTA DE A-MI GASI UN JOB IN TARA .SI POATE ACCEPT OFERTA LOR(cu salariul pe 3 luni )
NU STIU CE SA ZIC...............
IMI ESTE GREU !..........
sunt putin confuz
Domnule inginer, nu am vrut sa intervin pana acum, pentru ca si eu sunt tot inginer ca profesie de baza si parerea mea nu conteaza, dar aveti perfecta dreptate. Este un motiv perfect pentru a va pune rau cu patronul francez: cel cu valoarea fortei centrifuge pentru a obtine cifra octanica dorita. E un francez idiot. Dumneavoastra sunteti un roman destept. Doar sunteti inginer.RAZVAN29 wrote:si ca sa-ti satisfac si cealalat curiozitate ...........si gur inainte de a face criza a avut loc o discutie in contradictoriu .dar strict profesionala
era vorba despre ce valoare tre sa aiba forta centrifuga pt a obtine cifra octanica dorita
eu ziceam o valoare el alta
in fine

Nu va mai luati de colegii de pe forum care au incercat sa va ajute. Sunteti penibil. Sunt romani si destepti si multumiti si fericiti si se descurca in Romania cu bani mai putini. Daca erati destept, cu serviciu ramaneati. Aici, pe forum, nimeni nu e patron de butic. Poate incercati dumneavoastra sa deveniti unul. Si sa va angajati francezi idioti.