Concediere cu injuraturi
Concediere cu injuraturi
Pe data de 20 decembrie am fost anuntat verbal ca sunt concediat din companie (auzind asta eu mi-am depus o cerere de concediu pe anul 2005 deoarece nu imi efectuasem concediul de odihna). Mai este valabila concedierea?
Timp de doi ani de zile mi-am folosit masina personala in interes de servici facand delegatii cu ea in toata tara si asta fara a avea un contract sau vreo asigurare,cei drept in cazul in care se strica masina puteam deconta ceva PIESE
POT DA IN JUDECATA FIRMA PENTRU FAPTUL CA MI-AM FOLOSIT MASINA IN INTERES DE SERVICIU ADUCAND-O LA O STARE AVANSTA DE UZURA?SI SA CER DESPAGUBIRI
ANGAJATORUL M-A CONCEDIAT IN PUBLIC TIPAND LA MINE SI INJURANDU-MA (M-A INJURAT IN LB franceza PATRONUL FIIND UN francez)
POT ACTIONA PATRONUL IN JUDECATA SI PT ACEST LUCRU?
ASTEPT CU NERBADARE RASPUNZURILE DUMNEAVOASTRA
CU RESPECT
GEORGE MARINESCU
Excalibur: Ai avut un contract de munca scris incheiat cu aceasta companie?
RAZVAN29: da am un contract de munca ,am acasa un exemplar
mariusms: Ai sanse sa obtii despagubiri. Concedierile astea se fac daca sunt indeplinite anumite conditii. Ei trebuie sa le demonstreze. Angajeaza-ti un avocat si ... pe ei.
RAZVAN29VREAU DETALII ...........PE CE MOTIVE AS PUTEAS SA LE INTENTEZ PROCES ?
CAZUL CU MASINA E DESTUL DE BUN?
2 ANI DE ZILE FOLOSITA IN INTERES DE SERVICI CALATORII IN TOATA TARA .....TARGU MURES TIMISOARA ETC .........SI ASTA FARA SA AM UN CONTRACT ADITIONAL SAU CEVA DE GENUL ASTA ETC!
Excalibur: Atunci poti sa-i dai in judecata daca te-au concediat fara sa fi efectuat ancheta administrativa prealabila in care sa poti sa te aperi.
Ai primit o decizie de desfacere a contractului de munca?
RAZVAN29: NU AM PRIMIT NICI UN FEL DE INSTIINTARE
mi-a spus verbal in public in prezenta altor 12 persoane din companie ca de maine nu mai am ce cauta la servici ,m-a injurat(in lb franceza evident el fiind francez)
in tot acest timp (2 ani de zile cat am lucrat in companie mi-am folosit masina personala in interes de servici si asta fara sa am vreun contract ,sau asigurare referitor la masina .facnd delegatii spatamanale cu ea in targu mures ,timisoara etc ...........natura jobului era de asa natura ca 4 zile pe saptamana eram in delgatii si una la birou ..........
MOTIVUL REAL AL CONCEDIERII A FOST DOAR SIMPLUL FAPT CA AU PUS OTRAVA ZI DE ZI CEILALTI ROMANI DIN COMPANIE ...........fiind o companie franceza FIECARE VROIA SA FIE IN TOP ...mana lui dreapta a pus otrava zi de zi pana s-a ajuns la concediere
intrebarea mea este urmatoarea ?
pot sa il dau in judecata pt a cere despagubiri referitor la masina?
ca m-a jignit in public injurandu-ma ?
cine cunoaste legea ce alte lucruri serioase ar mai putea fi pt a-l da in judecata?
RAZVAN29: eu sunt INGINER
......poate profesia mea sa atarne intr-un fel in favorea mea in cazul procesului?
o fisa a postului nu exista ................o fisa a postului nu am semnat .........
o imndemniztie nu am primit in plus la salar pt faptul ca doi ani de zile am facut doar delegatii exista doar o suma pe care o decontam masa ..........(bine inteles limitat)
RAZVAN29: FIRMA NU ERA OBLIGATA SA IMI FACA UN CONTRACT DE COMODAT?
Excalibur: poti sa-i dai in judecata pentru ca ti-au desfacut contractul de munca fara respectare dispozitiilor legale.
In privinta comodatului, sa stii ca prin comodat se intelege un imprumut de folosinta gratuita.
RAZVAN29:
TOTUSI NU ESTE NICI O LEGE CARE SA OBLIGE FIRMA LA UN CONTRACT CEVA !!
DACA FACEAM UN ACCIDENT CU MASINA PERSONALA IN TIMPUL ORELOR DE SERVICI CAND ERAM PE LA TIMIOSRA SAU ALTUNDEVA
mariusms In ceea ce priveste masina, situatia nu este deloc roza. In contractul de munca (sau actul aditional) trebuia sa se prevada diurna, cheltuielile de deplasare etc.
Dar ceea ce ti-a spus excalibur este in avantajul tau. Succes!
Referitor la injuriile in franceza, ceilalti angajati le-au inteles? Poti sa faci plangere penala (vom vedea incadrarea juridica daca vii cu detalii).
RAZVAN29: A INJURAT IN FRANCEZA (SA NU MAI STAI IN CALEA MEA ROMAN IDIOT ,
SA TE ***)
SUNT TREI ANGAJATI CARE AU INTELES DAR MA INDOIESC CA AR PUTEAS FI MARTORI IN FAVOREA MEA CACI SI-AR PIERDE JOBUL ..
daca merg luni la un cabinet de avocati sa deschid cazul in cat timp firma ar fi chemata in instanta?
Timp de doi ani de zile mi-am folosit masina personala in interes de servici facand delegatii cu ea in toata tara si asta fara a avea un contract sau vreo asigurare,cei drept in cazul in care se strica masina puteam deconta ceva PIESE
POT DA IN JUDECATA FIRMA PENTRU FAPTUL CA MI-AM FOLOSIT MASINA IN INTERES DE SERVICIU ADUCAND-O LA O STARE AVANSTA DE UZURA?SI SA CER DESPAGUBIRI
ANGAJATORUL M-A CONCEDIAT IN PUBLIC TIPAND LA MINE SI INJURANDU-MA (M-A INJURAT IN LB franceza PATRONUL FIIND UN francez)
POT ACTIONA PATRONUL IN JUDECATA SI PT ACEST LUCRU?
ASTEPT CU NERBADARE RASPUNZURILE DUMNEAVOASTRA
CU RESPECT
GEORGE MARINESCU
Excalibur: Ai avut un contract de munca scris incheiat cu aceasta companie?
RAZVAN29: da am un contract de munca ,am acasa un exemplar
mariusms: Ai sanse sa obtii despagubiri. Concedierile astea se fac daca sunt indeplinite anumite conditii. Ei trebuie sa le demonstreze. Angajeaza-ti un avocat si ... pe ei.
RAZVAN29VREAU DETALII ...........PE CE MOTIVE AS PUTEAS SA LE INTENTEZ PROCES ?
CAZUL CU MASINA E DESTUL DE BUN?
2 ANI DE ZILE FOLOSITA IN INTERES DE SERVICI CALATORII IN TOATA TARA .....TARGU MURES TIMISOARA ETC .........SI ASTA FARA SA AM UN CONTRACT ADITIONAL SAU CEVA DE GENUL ASTA ETC!
Excalibur: Atunci poti sa-i dai in judecata daca te-au concediat fara sa fi efectuat ancheta administrativa prealabila in care sa poti sa te aperi.
Ai primit o decizie de desfacere a contractului de munca?
RAZVAN29: NU AM PRIMIT NICI UN FEL DE INSTIINTARE
mi-a spus verbal in public in prezenta altor 12 persoane din companie ca de maine nu mai am ce cauta la servici ,m-a injurat(in lb franceza evident el fiind francez)
in tot acest timp (2 ani de zile cat am lucrat in companie mi-am folosit masina personala in interes de servici si asta fara sa am vreun contract ,sau asigurare referitor la masina .facnd delegatii spatamanale cu ea in targu mures ,timisoara etc ...........natura jobului era de asa natura ca 4 zile pe saptamana eram in delgatii si una la birou ..........
MOTIVUL REAL AL CONCEDIERII A FOST DOAR SIMPLUL FAPT CA AU PUS OTRAVA ZI DE ZI CEILALTI ROMANI DIN COMPANIE ...........fiind o companie franceza FIECARE VROIA SA FIE IN TOP ...mana lui dreapta a pus otrava zi de zi pana s-a ajuns la concediere
intrebarea mea este urmatoarea ?
pot sa il dau in judecata pt a cere despagubiri referitor la masina?
ca m-a jignit in public injurandu-ma ?
cine cunoaste legea ce alte lucruri serioase ar mai putea fi pt a-l da in judecata?
RAZVAN29: eu sunt INGINER
......poate profesia mea sa atarne intr-un fel in favorea mea in cazul procesului?
o fisa a postului nu exista ................o fisa a postului nu am semnat .........
o imndemniztie nu am primit in plus la salar pt faptul ca doi ani de zile am facut doar delegatii exista doar o suma pe care o decontam masa ..........(bine inteles limitat)
RAZVAN29: FIRMA NU ERA OBLIGATA SA IMI FACA UN CONTRACT DE COMODAT?
Excalibur: poti sa-i dai in judecata pentru ca ti-au desfacut contractul de munca fara respectare dispozitiilor legale.
In privinta comodatului, sa stii ca prin comodat se intelege un imprumut de folosinta gratuita.
RAZVAN29:
TOTUSI NU ESTE NICI O LEGE CARE SA OBLIGE FIRMA LA UN CONTRACT CEVA !!
DACA FACEAM UN ACCIDENT CU MASINA PERSONALA IN TIMPUL ORELOR DE SERVICI CAND ERAM PE LA TIMIOSRA SAU ALTUNDEVA
mariusms In ceea ce priveste masina, situatia nu este deloc roza. In contractul de munca (sau actul aditional) trebuia sa se prevada diurna, cheltuielile de deplasare etc.
Dar ceea ce ti-a spus excalibur este in avantajul tau. Succes!
Referitor la injuriile in franceza, ceilalti angajati le-au inteles? Poti sa faci plangere penala (vom vedea incadrarea juridica daca vii cu detalii).
RAZVAN29: A INJURAT IN FRANCEZA (SA NU MAI STAI IN CALEA MEA ROMAN IDIOT ,
SA TE ***)
SUNT TREI ANGAJATI CARE AU INTELES DAR MA INDOIESC CA AR PUTEAS FI MARTORI IN FAVOREA MEA CACI SI-AR PIERDE JOBUL ..
daca merg luni la un cabinet de avocati sa deschid cazul in cat timp firma ar fi chemata in instanta?
nu m-a chemat nimeni la servici
tre sa merg eu caci mi-a expirat vineri concediul de odihna ...........
daca nu voi merge vor avea poate motive sa imi desfaca contractul de munca pe baza de absent nemotivat
ei un motiv temeinic nu au pt concediere
de aceea va intreb ce sa faca ?
merg luni la servici sa imi cer documentul oficial de concediere?
tre sa merg eu caci mi-a expirat vineri concediul de odihna ...........
daca nu voi merge vor avea poate motive sa imi desfaca contractul de munca pe baza de absent nemotivat
ei un motiv temeinic nu au pt concediere
de aceea va intreb ce sa faca ?
eu nu imi luasem concediul medical pe anul 2005
si cand am auzit ca m-a concediat pe 20 ..........
mi-am depus pe 21 concediu de odihna si luni imi expira acest concediu
nu stiu daca mi l-a aprobat sau nu ..........eu doar am inmanat o cerere atat prin mail cat si o cerere pe care am lasat-o la firma
mi-am depus pe 21 concediu de odihna si luni imi expira acest concediu
nu stiu daca mi l-a aprobat sau nu ..........eu doar am inmanat o cerere atat prin mail cat si o cerere pe care am lasat-o la firma
RAZVAN29 wrote: de aceea va intreb ce sa faca ?
Cum adica? Pai tu tii cu "ursul"?
Concediere "pe auzite" nu existaRAZVAN29 wrote:eu nu imi luasem concediul medical pe anul 2005
Dca nu ai inregistrat cererea, nu e exclus s o gasesti in cosul de gunoi!RAZVAN29 wrote:mi-am depus pe 21 concediu de odihna si luni imi expira acest concediu
Lasand gluma la o parte (daca se poate numi gluma), vreau sa-ti spun ca eu inteleg situatia in care te afli. Am trecut si eu candva printr-o situatie oarecum asemanatoare si am cautat chiar in cosul de gunoi o hartie care, in final, m-a salvat.

Aceasta pt k toate concedierile dispuse cu nerespectarea procedurilor, sunt lovite de nulitate absoluta. Despre ce proceduri este vorba?
....Pai, concedierea pentru motive ce tin de persoana salariatului ( in cazul tau sunt convins ca se invoca motive privind savarsirea unei abateri disciplinare, deci desfacerea disciplinara a contractului individual de munca), la fel ca si celelalte sanctiuni ce se pot aplica salariatilor ( cu exceptia sanctiunii "Avertisment scris") nu poate fi dispusa mai inainte de efectuarea unei cercetari disciplinare prealabile, adica:
1. Angajatorul este sesizat printr-un inscris inregistrat ( referat, nota informativa, etc) intocmita de regula de seful direct al celui ce a savarsit abaterea, sau altcineva;
2. Angajatorul numeste o persoana sau o comisie care va realiza cercetarea disciplinara. Aceasta va convoca in scris salariatul in vederea cercetarii, convocare in care se precizeaza : obiectul, data ora si locul intrevederii. In cursul cercetarii disciplinare, salariatul are dreptul sa formuleze si sa sustina toate apararile in favoarea sa. La cererea sa, salariatul are dreptul sa fie asistat de catre un reprezentant al sindicatului, pe timpul cercetarii.
3. Abia dupa parcurgerea acestor etape, angajatorul poate emite decizia de concediere/sanctionare.
4. Decizia se comunica (nu verbal!) salariatului in max. 5 zile de la emitere.
5.FOARTE IMPORTANT! - Toate acestea trebuie sa se intample intr-un interval de max 30 zile calendaristice calculate din momentul in care angajatorul a luat la cunostinta de savarsirea abaterii si pana la data emiterii deciziei, si nu mai tarziu de 60 de zile, dupa caz ( in cazul in care angajatorul afla mai tarziu de savarsirea abaterii. Dupa scurgerea acestor termene, se prescrie dreptul angajatorului de a aplica sanctiunea.
6. Este f. important si modul cum este intocmita decizia. Aceasta poate fi lovita de nulitate absoluta, daca in continutul ei nu cuprinde precizarie din art 268 Codul Muncii, cum ar fi: temeiul de drept in baza caruia se aplica acea sanctiune, descrierea faptei care constituie abatere disciplinara, termenul in care sanctiunea poate fi contestata si instanta competenta, etc.
Trebuie retinut si faptul ca, neprezentarea salariatului la convocarae pt cercetare - fara motiv obiectiv - da dreptul angajatorului sa dispuna sanctionarea fara efectuarea cercetarii.
...si inca ceva,...NU-I LASA SA FACA CE VOR EI DACA STII CA AI DREPTATEA DE PARTEA TA, PT CA MAI TARZIU POATE VEI REGRETA!

Atentie la termenul de contestare inscris pe decizie (30 zile); Actiunile privind litigiile de munca sunt scutite de taxe.
Nu ai precizat daca exista un regulament de ordine interioara in aceasta companie si daca ti s-a adus la cunostinta.
de asemenea s-ar putea sa fie o problema cu acea cerere de concediu pe care ai trimis-o cam aiurea pe mail si nu ai urmarit sa vezi daca s-a aprobat.
Nu mai ai pe nimeni in firma aia mai apropiat care sa fi verificat daca cererea ta de concediu s-a aprobat sau nu?
In cazul in care acea cerere nu s-a aprobat poate exista riscul desfacerii c.i.m. din motive imputabile tie si anume lipsa nejustificata de la serviciu.
oricum nu te arunca sa ceri tu decizia conducerii prin care compania te-a concediat.
asteapta-i pe ei sa faca prima miscare.
de asemenea s-ar putea sa fie o problema cu acea cerere de concediu pe care ai trimis-o cam aiurea pe mail si nu ai urmarit sa vezi daca s-a aprobat.
Nu mai ai pe nimeni in firma aia mai apropiat care sa fi verificat daca cererea ta de concediu s-a aprobat sau nu?
In cazul in care acea cerere nu s-a aprobat poate exista riscul desfacerii c.i.m. din motive imputabile tie si anume lipsa nejustificata de la serviciu.
oricum nu te arunca sa ceri tu decizia conducerii prin care compania te-a concediat.
asteapta-i pe ei sa faca prima miscare.