ce sanse de castig am intr-un proces cu o companie franceza?

Discutii privind litigiile de munca
RAZVAN29

ce sanse de castig am intr-un proces cu o companie franceza?

Post by RAZVAN29 » 07 Jan 2006, 15:32

buna ziua

va rog respectuos sa imi raspundeti si mie la cateva intrebari :
1)pe data de 20 decembrie am fost anuntat verbal ca sunt concediat din companie (auzind asta eu mi-am depus o cerere de concediu pe anul 2005 deoarece nu imi efectuasem concediul de odihna )
mai este valabila concedierea?
2)timp de doi ani de zile mi-am folosit masina personala in interes de servici facand delegatii cu ea in toata tara si asta fara a avea un contract sau vreo asigurare,cei drept in cazul in care se strica masina puteam deconta ceva PIESE
POT DA IN JUDECATA FIRMA PENTRU FAPTUL CA MI-AM FOLOSIT MASINA IN INTERES DE SERVICIU ADUCAND-O LA O STARE AVANSTA DE UZURA?SI SA CER DESPAGUBIRI
2

ANGAJATORUL M-A CONCEDIAT IN PUBLIC TIPAND LA MINE SI INJURANDU-MA (M-A INJURAT IN LB franceza PATRONUL FIIND UN francez)
POT ACTIONA PATRONUL IN JUDECATA SI PT ACEST LUCRU?

ASTEPT CU NERBADARE RASPUNZURILE DUMNEAVOASTRA

CU RESPECT

GEORGE MARINESCU

RAZVAN29

Post by RAZVAN29 » 07 Jan 2006, 15:46

nu e nimeni avizat sa imi dea cateva raspunzuri?

astept

cu respect

george

excalibur

Post by excalibur » 07 Jan 2006, 16:32

Ai avut un contract de munca scris incheiat cu aceasta companie?

RAZVAN29

Post by RAZVAN29 » 07 Jan 2006, 16:34

da am un contract de munca ,am acasa un exemplar

mariusms

Post by mariusms » 07 Jan 2006, 16:36

Ai sanse sa obtii despagubiri. Concedierile astea se fac daca sunt indeplinite anumite conditii. Ei trebuie sa le demonstreze. Angajeaza-ti un avocat si ... pe ei.

RAZVAN29

Post by RAZVAN29 » 07 Jan 2006, 16:38

VREAU DETALII ...........PE CE MOTIVE AS PUTEAS SA LE INTENTEZ PROCES ?

CAZUL CU MASINA E DESTUL DE BUN?

2 ANI DE ZILE FOLOSITA IN INTERES DE SERVICI CALATORII IN TOATA TARA .....TARGU MURES TIMISOARA ETC .........SI ASTA FARA SA AM UN CONTRACT ADITIONAL SAU CEVA DE GENUL ASTA ETC!

excalibur

Post by excalibur » 07 Jan 2006, 16:40

Atunci poti sa-i dai in judecata daca te-au concediat fara sa fi efectuat ancheta administrativa prealabila in care sa poti sa te aperi.
Ai primit o decizie de desfacere a contractului de munca?

RAZVAN29

Post by RAZVAN29 » 07 Jan 2006, 16:47

NU AM PRIMIT NICI UN FEL DE INSTIINTARE

mi-a spus verbal in public in prezenta altor 12 persoane din companie ca de maine nu mai am ce cauta la servici ,m-a injurat(in lb franceza evident el fiind francez)
in tot acest timp (2 ani de zile cat am lucrat in companie mi-am folosit masina personala in interes de servici si asta fara sa am vreun contract ,sau asigurare referitor la masina .facnd delegatii spatamanale cu ea in targu mures ,timisoara etc ...........natura jobului era de asa natura ca 4 zile pe saptamana eram in delgatii si una la birou ..........

MOTIVUL REAL AL CONCEDIERII A FOST DOAR SIMPLUL FAPT CA AU PUS OTRAVA ZI DE ZI CEILALTI ROMANI DIN COMPANIE ...........fiind o companie franceza FIECARE VROIA SA FIE IN TOP ...mana lui dreapta a pus otrava zi de zi pana s-a ajuns la concediere

intrebarea mea este urmatoarea ?

pot sa il dau in judecata pt a cere despagubiri referitor la masina?
ca m-a jignit in public injurandu-ma ?
cine cunoaste legea ce alte lucruri serioase ar mai putea fi pt a-l da in judecata?

ma rog

astept

raspuns

cu respect

george

RAZVAN29

Post by RAZVAN29 » 07 Jan 2006, 16:50

eu sunt INGINER
......poate profesia mea sa atarne intr-un fel in favorea mea in cazul procesului?

o fisa a postului nu exista ................o fisa a postului nu am semnat .........

o imndemniztie nu am primit in plus la salar pt faptul ca doi ani de zile am facut doar delegatii exista doar o suma pe care o decontam masa ..........(bine inteles limitat)

RAZVAN29

Post by RAZVAN29 » 07 Jan 2006, 16:56

FIRMA NU ERA OBLIGATA SA IMI FACA UN CONTRACT DE COMODAT?

excalibur

Post by excalibur » 07 Jan 2006, 17:04

Poti sa-i dai in judecata pentru ca ti-au desfacut contractul de munca fara respectare dispozitiilor legale.
In privinta comodatului, sa stii ca prin comodat se intelege un imprumut de folosinta gratuita.

RAZVAN29

Post by RAZVAN29 » 07 Jan 2006, 17:10

TOTUSI NU ESTE NICI O LEGE CARE SA OBLIGE FIRMA LA UN CONTRACT CEVA !!

DACA FACEAM UN ACCIDENT CU MASINA PERSONALA IN TIMPUL ORELOR DE SERVICI CAND ERAM PE LA TIMIOSRA SAU ALTUNDEVA

mariusms

Post by mariusms » 07 Jan 2006, 17:13

In ceea ce priveste masina, situatia nu este deloc roza. In contractul de munca (sau actul aditional) trebuia sa se prevada diurna, cheltuielile de deplasare etc.
Dar ceea ce ti-a spus excalibur este in avantajul tau. Succes!
Referitor la injuriile in franceza, ceilalti angajati le-au inteles? Poti sa faci plangere penala (vom vedea incadrarea juridica daca vii cu detalii).

RAZVAN29

Post by RAZVAN29 » 07 Jan 2006, 17:39

A INJURAT IN FRANCEZA (SA NU MAI STAI IN CALEA MEA ROMAN IDIOT ,
SA TE ***)

SUNT TREI ANGAJATI CARE AU INTELES DAR MA INDOIESC CA AR PUTEAS FI MARTORI IN FAVOREA MEA CACI SI-AR PIERDE JOBUL ..

daca merg luni la un cabinet de avocati sa deschid cazul in cat timp firma ar fi chemata in instanta?

Post Reply