intr-adevar, 209,lit i. nu presupune ca actiunea de "luare" specifica furtului are loc in toate cazurile intr-o locuinta, dependinta...etc (a se vedea 192 C.p.) insa pentru a se putea retine un concurs de infractiuni trebuie sa existe cel putin 2 infractiuni al caror continut sa fie realizat atat pe latura obiectiva cat si pe latura subiectiva.
in cazul furtului prin efractie, consider ca nu se aduce atingere valorii sociale orcotice prin incriminarea distincta a violarii de domiciliu. faptuitorul nu patrunde in domiciliu pentru a incalca inviolabilitatea domiciliului, dreptul persoanei de a-si desfasura viata privata, astfel incat pe latura subiectiva nu poate fi retinuta intentia, iar fapta nu constituie infractiunea prev&ped. de 192 C.p.
semnalez si un alt aspect al problemei puse initial de norocel:
in opinia mea (si a practicii) solutiile sunt:A vede usa deschisa la o casa si intra cu scopul de a fura bunuri din casa.
O camera este incuiata asa ca sparge incuietoarea si intra in camera de unde fura mai multe bunuri.
-prima ipoteza: concurs furt si violare de domiciliu;
-a doua ipoteza: numai furt, insa calificat 209,lit.i
in aceasta situatie apreciez ca paradoxal, desi a doua ipoteza prezinta o periculozitate mai mare este pedepsita mai usor (furt calificat, fara concurs) decat prima ipoteza (concurs). Aceasta solutie nedreapta, dupa parerea mea, se reflecta in concret in aceea ca o persoana care a savarsit fapta din prima ipoteza risca sa fie sanctionata mai aspru: spor, trebuie sa indeplineasca o alta conditie in ce priveste limita de pedeapsa pentru aplicarea suspendarii conditionate.

concluzie: furtul calificat in varianta 209,lit.i reprezinta o incriminare deficitara lasand neacoperite tocmai cele 2 ipoteze despre care am facut vorbire.
solutia mea

sunteti de acord? are cineva practica judiciara in sensul ca si in prima ipoteze violarea de domiciliu se absoarbe in furt (desi nu este 209, lit.i)? 8O 8O 8O