Dyana wrote: [...] nu-i poti sugera avocatului din oficiu sa se retraga. Adica,poti,dar el fiind desemnat sa-si faca datoria in acea cauza,nu se poate retrage,pentru ca altfel si-ar atrage,din proprie initiativa,sanctiuni disciplinare din partea baroului.
Sincer, Dyana, ce ai prefera ? O condamnare pentru malpraxis cu plata de dezdaunari si, facultativ, o constiinta incarcata (in caz de extrema urgenta, a se vedea DEX), sau o minora, posibila dar improbabila sanctiune din partea baroului?
Zici ca nu exista variante posibile si legale?
Substituirea avocatului.
Sau retragerea pentru motivul ca ai constatat pe parcurs, ca aceasta cauza iti depaseste expertiza si nu ai un colaborator cu expertiza necesara...
When there is a will, there is a way.
Deci solutii exista, si sunt scrise in statut, daca vrei sa-i dai o lectura...
Exista si varianta prescurtata a statutului, Concise Guide to Barrister Practice.
Si am auzit ca vor sa scoata si un film documentar, pentru cei care nu au timp sa-l citeasca, din cauza multiplelor si importantelor procese in care pledeaza.
Dyana wrote:
Luciflor,puteti sugera avocatului din oficiu sa dea mai multa atentie dosarului.
Asa este. Facultativ, ii poti sugera si sa fie un alt om, incepand de maine. Sau de luni, dupa preferinte...

Natura umana.
Dyana wrote:
Eu sunt convinsa ca sunt si multi avocati din oficiu ,care nu-si dau deloc interesul in cauzele in care sunt desemnati .
Da, asa este. Exista totusi o controversa in aceasta privinta.
Intr-o opini, ei nu vor.
Intr-o alta opinie, ei nu pot.
Intr-o alta opinie, chiar nu le pasa.
Dyana wrote:
Dar trebuie sa te gandesti Luciflor,ca ,acel avocat, poate nu se ocupa in acea zi,numai de dosarul lui A si B,ci mai are si alte dosare din oficiu sau cu angajament.

Ma scuzati, domnul client, dar se pare ca veti face 20 de ani de puscarie, chiar daca sunteti nevinovat, ca fiindca io am avut un divort la completul 2, si n-am avut vreme sa ma mai ocup si de insignifianta dvs. problema. Mai ales ca mi-am luat din divort un onorariu gras de 2 milioane

La naiba cu deontologia, ca nu da dividende si nu plateste painica noastra cea de zi cu zi.
Deontologia - tot in DEX
cu plecaciune,
@luciflor
In civil, daca ti s-a dat asistenta judiciara, poti in orice moment sa renunti la ea.
Daca nu vrei sa renunti la ea, poti in orice moment sa renunti la serviciile avocatului care iti acorda asistenta judiciara, fara a renunta la asistenta judiciara in sine, si sa ceri ca avocatul sa fie inlocuit de catre Barou, cu un alt avocat. Aici trebuie sa dai si o motivare.
In penal, unde legea zice ca e obligatoriu sa ai asistenta judiciara, nu poti sa renunti la asistenta judiciara. Dar la fel poti sa soliciti inlocuirea avocatului, daca nu corespunde profesional.
Temeiul? Dreptul la aparare, care trebuie sa fie reala si efectiva (adica la nivelul profesional impus de lege si statut), si nu doar de forma.
Parerea mea.