clauza de formare profesionala?????

Discutii privind litigiile de munca
Post Reply
alinutzaa

clauza de formare profesionala?????

Post by alinutzaa » 05 Jan 2006, 20:03

Buna!
am si eu nevoie de un pic de ajutor..poate ma ajutati cu un sfat
trebuie sa inchei un contract de munca..ideea e ca in contract ma cam obliga sa semnez urmatoarea clauza:"in cazul in care prezentul contract inceteaza din motive imputabile angajatului acesta va plati angajatorului o suma echivalenta cu salariul net incasat sau care se poate incasa de angajat pe o perioada de 3 ani, acesta reprezentand contravaloarea perfectiobnarii profesionale...."...
ma speria obligativitatea asta...si nu-i vad rostul dar nu am ce face....exista vreo posibilitate de a o contracara de a iesi legal si frumos curat ca lacrima in cazul incalcarii clauzei?
nu cumva pt o astfel de clauza trebuie sa plateasca angajatorul un plus de 25% la salariu?

ma puteti ajuta?xce sa fac? vreau sa semnez ca e un p[ost bun si e 12 mil salariul, contravaloarea..."perfectionarii" ar fi de vreo 400 de milioane...

inca ceva...functia de consilier juridic e considerata functie de conducere sau de executie...????

aiurel

Post by aiurel » 06 Jan 2006, 10:03

"contravaloarea perfectionarii profesionale" ?
Te angajezi cumva la un cabinet de avocatura sau altceva de genul acesta?
Despre ce fel de perfectionare profesionala poate fi vorba?
Din cate stiam eu acea majorare cu 25% se aplica in cazul unei clauze de confidentialitate si ar trebui sa fie cam obligatorie.

Functia de consilier juridic este o functie de executie.

Post Reply