Concediu legal- concediu medical

Discutii privind litigiile de munca
Post Reply
rosia_montana

Concediu legal- concediu medical

Post by rosia_montana » 13 Dec 2005, 13:08

Am un angajat, din luna iunie este in concediu medical - are operatii la plamani, etc, inca nu se stie cand va mai fi apt de munca.

A depus o cerere prin care a solicitat concediul legal aferent anului 2005. Cum se acorda? Pe perioada lucrata, pana in luna iunie? Sau pe tot anul?

Merci :floare:

kinga

Post by kinga » 13 Dec 2005, 14:32

Pe perioada lucrata.
Art. 140 al.2 Codul muncii
".concediul de odihna....se acorda proportional cu activitatea prestata intr-un an calendaristic."

rosia_montana

Post by rosia_montana » 13 Dec 2005, 15:14

Ma......asa stiam si eu, dar asta a venit si mi-a zis ca a vb la ITM si ca aia i-au spus ca are dreptul pt tot anul si ca maine imi duce hartie scrisa de la ei, daca nu-l cred si nu vreau sa i-l dau, si m-am gandit: s-o fi schimbat legea si nu stiu eu, sau ce naiba??

Acuma astept hartia de la ITM, tare-s curioasa :evil: :mrgreen:

kinga

Post by kinga » 13 Dec 2005, 15:34

Au mai fost discutii in acest sens.

Decizia civila nr. 971/LM/2004 Curtea de apel Bucuresti
" Prevederile art. 140 al.2 CM se aplica in raport de data depunerii cererii de concediu de odihna, iar nu in raport de ultima zi a anului calendaristic.Astfel, daca la data depunerii cererii de concediu de odihna integral se constata ca pe perioada pana la data depunerii cererii CIM al salariatului solicitant a fost suspendat..salariatul nu va putea beneficia de concediul de odihna integral, ci doar de un numar de zile de concediu ce reprezinta diferenta dintre nr. de zile de concediu integral si nr. de zile de concediu de odihna aferente perioadei nelucrate efectiv."

Daca vrei pot sa-ti trimit articolul prin fax.... sau incerc sa scanez...
Sa ne anunti ce a debitat ITM-ul.

croc

Post by croc » 13 Dec 2005, 15:34

sa o scanezi si sa o postezi, te rog .......... :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: ;

rosia_montana

Post by rosia_montana » 13 Dec 2005, 15:38

Am uitat sa precizez, vrea PLATA zilelor de concediu. Dar le vrea pe toate :evil:

Si eu astept cu nerabdare hartia ITM-ului. Sper ca e A4 :mrgreen:

kinga

Post by kinga » 13 Dec 2005, 15:47

Plata zilelor de concediu?????
Nu are cumva ......omul o decizie de pensie pentru invaliditate .... ?????
poate la ITM a aratat decizia.... si tie nu... :grin: :grin:

rosia_montana

Post by rosia_montana » 13 Dec 2005, 15:54

Din pacate bietul baiat are doar 25 de ani, si este inginer in service auto. A avut ceva lichid la plamani, a trecut prin 2 operatii, e clar ca apt de munca in service nu va mai fi niciodata, sau cel putin nu in viitorul apropiat. Nici nu stiu ce ma fac cu el dupa ce se intoarce la lucru. Probabil ii oferim un post la birouri :-|

Noa, dar asta o sa vedem cand va fi cazul, deocamdata sa vad cum fac cu concediul lui.

Kinga, ti-am trimis mp cu nr de fax, daca poti sa imi trimiti decizia, merci fff mult :floare:

kinga

Post by kinga » 13 Dec 2005, 16:02

Cred ca intre timp ai si primit decizia.

Sorry ...a fost o gluma deplasata ... In orice caz din punctul meu de vedere situatia este foarte clara.
Dar ITM-ul....... E ITM... ce mai .... Am depus o decizie de pensionare ... ceea ce insemna potrivit art. 56 lit.d incetare de drept a CIM...
dupa doua zile de scandaluri am fost nevoita sa prezint decizie de desfacere a CIM.
Partea si mai proasta a fost cand unul dintre angajati a murit.
Am dus certificatul de deces.... iar o doamna m-a intrebat ...DECIZIA de desfacere....???
I-am explicat ca nu stiu exact randul in care este inmormantat si nr. mormantului ...deci nu am o procedura legala de comunicare....

rosia_montana

Post by rosia_montana » 13 Dec 2005, 17:23

:-D :-D Macabru, dar amuzant :evil:

Am primit faxul, merci mult :kiss: :floare:

rosia_montana

Post by rosia_montana » 14 Dec 2005, 13:31

A venit colegul cu minunata adresa prin care ITM ne informeaza ca avem obligatia sa ii platim contravaloarea zilelor de ocncediu pentru perioada in care a desfasurat activitate in cadrul firmei. Drept urmare el...................... ataseaza prezentei solicitarea de a i se achita contravaloarea zilelor de concediu aferente intregului an 2005. :-x :-x Logic, nu?

Dupa jumate de ora de explicatii l-am lamurit. Norocul lui ca e bolnav, ca i-o si bagam pe gat :-x :-x :-x

Post Reply