"poate fi obiect material al acestei infractiuni fie numai unul sau anumite bunuri ce apartin altuia ori intregul avut al unei persoane fizice sau juridice daca au fost incredintate in scopurile prevazute de art 214 C.pen." DREPT PENAL PARTEA SPECIALA;BOROI;NISTOREANU;DOBRINOIU s.aildi wrote:Obiectul material il constituie, insa, nu un bun sau unele bunuri mobile izolate, ci totalitatea bunurilor care alcatuiesc patrimoniul sau partea din patrimoniu care este administrata sau conservata. Asa sta scris prin cursurile mele de drept penal.
Abuz de incredere ?
Cursul din care am citat este a lui C. Bulai, insa am inteles ca subiect activ poate fi administratorul unui imobil, deci ob. mat.poate fi si un singur bun, nu doar averea(patrimoniul). Bine am inteles?
Am mai citit ca in unele legislatii nu se face distinctie intre cele 2 infractiuni si ca la noi frecvent se face confuzie intre ele.
Citind prin cursuri comparatia facuta intre abuz si gestiune fr.cred ca in speta aratata este abuz.
Am mai citit ca in unele legislatii nu se face distinctie intre cele 2 infractiuni si ca la noi frecvent se face confuzie intre ele.
Citind prin cursuri comparatia facuta intre abuz si gestiune fr.cred ca in speta aratata este abuz.